Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha pici babával (7-8hónapos)...

Ha pici babával (7-8hónapos) válik az anyuka, és országon belül messzebb költözne a babával megteheti, ha az apuka ellenzi?

Figyelt kérdés

Fővárosban élünk,a baba ide született, a lakcíme is ide szól. Válás után a nagyszülőkhöz tudna költözni az anyuka a babával anyagi okok miatt. A nagyszülők, viszont 200km-re laknak. Válás esetén az apuka megakadályozhatja ezt, mondván túl messze lenne tőle a baba?

Illetve mai törvények szerint milyen láthatást várhat el az apuka? Régen a kéthetente egy hétvége volt talán, de úgy tudom ez változott.

2022. okt. 22. 12:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10 es ez biztos? A felesègem most akar elköltözni a gyerekekkel de mèg nem valtunk el. Van erre vmi jogszabaly?
2022. okt. 22. 18:16
 12/24 anonim ***** válasza:
11, igen, 10-nek igaza van. Erre van szabály, amíg nincs meg a gyermek elhelyezése, addig közös a szülői felügyelet, így a gyerek lakóhelyét csak közös elhatározással lehet megváltoztatni. Van erre egy jogi kifejezés is, de nem biztos, hogy jól emlékszem, családi állás megváltoztatása vagy ilyesmi.
2022. okt. 22. 18:24
 13/24 anonim ***** válasza:
Biztos hát. Amig nincs jogerős ítélet, vagy legalább ideiglenes elhelyezés, addig mindkét szülőnek ugyanannyi joga van a gyerekhez. Ha anyuka fogja a gyereket és elkoltozik vele az apa engedélye nélkül arról az állandó lakcimrol, ami a gyerek igazolványát szerepel, apuka azonnal tehet egy rendőrségi feljelentést kiskorú lakohelyenek önkényes megváltoztatása miatt. A rendőrség azonnal vissza viszi a gyereket, apuka pedig nagy eséllyel indul a gyermekelhelyezesi perben. Pláne, ha a rendőrségi feljelentéssel és a jegyzőkönyvvel a kezében azonnal indít egy sürgős, soron kívüli elhelyezés kérelmet a bíróságon
2022. okt. 22. 18:29
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
10: És szerinted apukának kéne a gyerek 0-24?
2022. okt. 22. 18:39
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

14!

Miert ne kellene? Ahogy vannak xar anyák, ugyanúgy vannak jó apák is.

2022. okt. 22. 18:49
 16/24 A kérdező kommentje:
Szerintem esetünkben kéne neki a baba 0-24be, már csak azért is , hogy velem kicsesszen. Mondjuk ellátni nem tudná úgy mint én, hiszen dolgozik. De nem érdekelné, hogy velem jobb lenne a babának ( gyed-en vagyok ) akkor inkább babysitterrel oldaná meg.
2022. okt. 23. 16:07
 17/24 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi a hasznos válaszokat, ment a zöld pipa.
2022. okt. 23. 16:10
 18/24 anonim ***** válasza:

"Mondjuk ellátni nem tudná úgy mint én, hiszen dolgozik."

Mondjuk de, mert akkor ő lenne gyeden és nem te.

2022. okt. 23. 16:22
 19/24 A kérdező kommentje:
Ő nem tud gyedre menni, mivel a vállalkozását vinnie kell. Nem véletlenül írtam, amit írtam.
2022. okt. 24. 14:13
 20/24 anonim ***** válasza:
Nos, jopar eve létezik q gyed extra, ami azt jelenti, gyed mellett lehet dolgozni is. 7 hónapos gyerek már mehet bölcsibe, apu meg dolgozni, mellette ott a gyed. Vagy bébiszitter, vagy nagyszülő. Értem én, hogy szerinted csak és kizárólag te vagy képes azt a gyereket ellatni, de q valóságban ez nem így van
2022. okt. 24. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!