Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha pici babával (7-8hónapos)...

Ha pici babával (7-8hónapos) válik az anyuka, és országon belül messzebb költözne a babával megteheti, ha az apuka ellenzi?

Figyelt kérdés

Fővárosban élünk,a baba ide született, a lakcíme is ide szól. Válás után a nagyszülőkhöz tudna költözni az anyuka a babával anyagi okok miatt. A nagyszülők, viszont 200km-re laknak. Válás esetén az apuka megakadályozhatja ezt, mondván túl messze lenne tőle a baba?

Illetve mai törvények szerint milyen láthatást várhat el az apuka? Régen a kéthetente egy hétvége volt talán, de úgy tudom ez változott.

2022. okt. 22. 12:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
89%
Igen, megteheti. Apuka nem kötheti röghöz anyukát.
2022. okt. 22. 12:51
 2/24 anonim ***** válasza:
60%

A bontóper (válás) során a gyermekkel kapcsolatos kérdések tekintetében (pl. láthatás, lakhatás, kapcsolattartás,stb.) meg tudtok egyezni. Ha nem sikerül kettőtöknek megegyezni a gyermekkel kapcsolatos kérdésekben, akkor a bíró fogja ezt megállapítani. Én javaslom, hogy jobban jártok, ha Ti egyeztek meg.

200 km nem egy áthidalhatatlan távolság, ráadásul országon belül, nem hiszem, hogy az apa így megakadályozhatná, hiszen gazdasági érdekeid már más településhez kötnek. A kapcsolattartás pedig manapság online is fenntartható.

2 dolgot néz igazán a bíróság:

1. Van-e megfelelő anyagi háttered ( vagyis lakás/ház/albérlet és van-e munkahelyed/ folyamatos jövedelmed a gyermek fenntartására).

2. Erkölcsileg semmiféle kivetnivaló nem áll fenn (pl. nem vagy alkoholista, drogfüggő, szerencsejáték-függő, igazolt mentális beteg, nem vagy prostituált,stb.)

2022. okt. 22. 12:51
 3/24 anonim ***** válasza:
2022. okt. 22. 12:58
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Csak külföldre nem lehet vinni beleegyezés nélkül
2022. okt. 22. 14:02
 5/24 A kérdező kommentje:
3-as : Azt nem én írtam. Nálunk nagyobb gondok is vannak sajnos annál, minthogy szeretem vagy nem szeretem.
2022. okt. 22. 14:12
 6/24 A kérdező kommentje:

Közben olvasgattam még kicsit. Ha jól gondolom akkor elköltözhetek messzebb is akár a babával, viszont akkor nekem (is) kell biztosítanom, hogy láthassa apuka a babát, tehát fizetem a benzin felét , ha látogatóba jön.

2-esnek: Nem hiszem, hogy megtudnánk egyezni sajnos a láthatásban. Azért is kérdeztem megakadályozhatja-e hogy messzebbre költözzek, mert azon is nagy balhét fog csapni ,ha ezt felvázolom neki. (Azt sem nagyon engedi, hogy pár napra lemenjek a babával nagyszülőkhöz - mondván akkor ő több napig nem látja a gyerekét)

2022. okt. 22. 14:17
 7/24 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell fizetned a benzin felét, a láthatást biztosítása nem ezt jelenti! Hanem azt, hogy nem akadályozod a bíróság által elrendelt kapcsolattartást. Egyébként apuka utazhat busszal vagy vonattal is, az olcsóbb, mint a kocsi. A bontóper során ragaszkodj hozzá, hogy te kapd a kizárólagos felügyeletet. Ha nem tudtok megállapodni, akkor a bíróság dönt a kapcsolattartásról, ami jellemzően minden második hétvége szokott lenni, plusz a szünetek felé. De gondolom, speciális szabályozás lesz, amíg be nem tölti a hároméves kort. Egyébként ha nálad van elhelyezve, csak külföldre nem költözhetsz az engedélye nélkül.
2022. okt. 22. 17:25
 8/24 anonim ***** válasza:
68%

"Azt sem nagyon engedi, hogy pár napra lemenjek a babával nagyszülőkhöz - mondván akkor ő több napig nem látja a gyerekét)"

Ideje lenne helyretenni apukát. Úgy látszik, a válás itán is konrollálni akar. Ez általában erről szokott szólni, nem a gyerekről.

2022. okt. 22. 17:46
 9/24 anonim ***** válasza:
8 as mèg nem valtak el
2022. okt. 22. 17:53
 10/24 anonim ***** válasza:
Válás UTAN, ha nálad helyezik el a gyereket, akkro elkoltozhetsz vele. ELOTTE nem.
2022. okt. 22. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!