Mit gondoltok ezekről a női nevekről?
Melyek tetszenek illetve melyek nem? Vélemények, gondolatok róluk? Írhattok mindegyikről is véleményt. Illetve ha csak 1-et lehetne ezek közül választani, melyik lenne az az egy? nagy kedvenc? :) -egyik se tetszik- nem jó válasz, inkább ne válaszolj ha tényleg egyik se tetszik.
Emmaléna, Emmaróza, Emma, Etelka, Eliza, Eszter, Bernadett, Hanna, Anna, Lizabella, Lizanna, Marcella, Dorina, Petra, Henrietta, Helen, Helena, Heléna, Gizella, Johanna, Kira, Kiara, Luca, Mályva, Málna, Margó, Mirtill, Miléna, Sára, Sarolta, Nárcisz, Róza, Rózsa, Karolina, Kornélia
Kamilla, Krisztina, Lenke, Lili, Liliána, Lilián, Hedvig

Kornélia az abszolút kedvenc, de adtamvolna szívesen az Emma, Eliza, Eszter, Karolina, Johanna, Kamilla neveket is, csak egyrészt egyik sem tetszett a férjemnek, másrészt fiaink lettek.
Amit semmiképp nem adnék, az a
- Málna, Mályva (nagyon furák)
- Kira, Kiara (Oroszlankiraly)
- Emmaléna, Emmaróza, Lizabella, Lizanna (utálom ezeket az összeerőltetett neveket)
- Gizella, Mirtill (túl régiesek, egy öreg néni jut róluk eszembe)

Johanna abszolút kedvenc, így is fogják hívni a lányomat. Nagyon tetszik még a Kornélia.
Nem tetszenek nekem sem ezek az összevont névmonstrumok.
A Kira, Kiara, Mályva, Málna, Lili szerintem túl gyerekesek.
A Lilián olyan mintha a Liliána férfi párja lenne.
A Nárcisz nem férfi név?
A Margó, Gizella elég retro nevek, nekem pont tetszenek, de nem merném azért mai kislánynak adi. Viszont ha valaki igen, az tök jó.
A többi semleges nekem, nem is tetszik, de bajom sincs velük.

-Emmaléna: Borzalom. (10/0)
-Emmaróza: Borzalom. (10/0)
-Emma: Egyik kedvenc nevem volt régebben. Még ma is szeretem, de már nem annyira, hogy kedvenc legyen. Ettől függetlenül szép. (10/8)
-Etelka: Kicsit régies, meg nekem túl "e-zős". Nem tetszik, ettől függetlenül vállalható. (10/4)
-Eliza: Szép név, vállalható. Bár ez sem a kedvencem. (10/6)
-Eszter: Tipikusan az a fajta név, ami már annyira nem gyakori, egy időben mégis az volt. Nagyon szép szerintem. (10/8)
-Bernadett: Nem rossz, kicsit kemény hangzású. A becézései (Betti, Detti) jobban tetszenek. (10/5)
-Hanna: Ez is szép, vállalható. Szerintem egyáltalán nem gyakori, eddig életemben összesen 2 Hannát ismertem (ők sem kisgyerekek már). (10/6)
-Anna: Egyáltalán nem tetszik. Számomra túl egyszerű a hangzása, és még ráadásul szörnyen gyakori is. Eleve, a legtöbb "A" betűvel kezdődő név nem jön be valamiért. (10/2)
-Lizabella: Egy fokkal jobb, mint az Emmaléna, de nem tetszik. (10/1)
-Lizanna: Csakúgy, mint az első 2-nél. (10/0)
-Marcella: Gyönyörű név. Szép is, nőies is, nem is túl gyakori, de nem is az a "különlegeskedő". (10/10)
-Dorina: Nem kifejezetten tetszik, számomra középkategóriás. (10/5)
-Petra: Szép név ez is. Gyakorinak gyakori, de nem túlságosan. (10/7)
-Henrietta: Ez is egy gyönyörű név. (10/10)
-Helen: Ugyanaz, mint az Etelkánál, kicsit sok az "e" betű. Meg nekem kicsit olyan férfias hangzású. (10/4)
-Helena: Ez meg túl lágy szerintem. Ettől függetlenül nem rossz. (10/5)
-Heléna: Ez a "Helenák" közül a legjobb szerintem. (10/6)
-Gizella: Régies, de szép. Nem is gyakori. (10/6)
-Johanna: Ez is szép név. (10/6)
-Kira: Nagyon szép név. (10/7)
-Kiara: Ez még szebb :D. Menő hangzású, közben meg mégis nőies. (10/8)
-Luca: Ez elég gyakori, ettől függetlenül tetszik. (10/7)
-Mályva: Ez az ilyen "maximum második keresztnévnek" kategória. Nem annyira rossz. (10/3)
-Málna: Egy kategória a Mályvával, bár szerintem rosszabb. (10/2)
-Margó: Ez nagyon öreges nekem. Hiába próbálok másra, csak is kizárólag egy idős nénire tudok asszociálni e névről.
-Mirtill: Középkategóriás név. Jó benne, hogy nem gyakori. Viszont elég kemény, egy fiús lány jut eszembe róla. (10/5)
-Miléna: Ez is egy gyönyörű név. Viszonylag új és még nemigen terjedt el. (10/8)
-Sára: Ez is a gyakori, de szép kategória. (10/6)
-Sarolta: Nem rossz, de nem is a legjobb :). (10/5)
-Nárcisz: Ez akár rendes keresztnévnek is vállalható, de inkább a második keresztév felé húzok jobban. Nem egy kategória a Málnával és Mályvával, szép. (10/7)
-Róza: Ez a második keresztnevem. Régies, nem is kifejezetten szép, de vállalható. (10/3)
-Rózsa: Ez is hasonló, mint az előző, de picivel jobb talán. (10/4)
-Karolina: Szép, vállalható. De valamiért mindig a karamell jut eszembe először, amikor meghallom ezt a nevet :D. (10/5)
-Kornélia: Ez is egy nagyon szép, dallamos név. (10/7)
-Kamilla: Tetszik, de számomra középkategóriás. (10/6)
-Krisztina: Nagyon szép, manapság viszonylag ritkának számít. (10/7)
-Lenke: Ebben nem zavarnak az "e"-k, mert ez valahogy dallamosabb, lágyabb, mint az Etelka, vagy a Helen. (10/8)
-Lili: Ez a nevem. Sokszor szívok miatta, a korosztályomban minden 2. lányt így hívnak és baromi bosszantó. Ezenkívül semmi bajom nincs vele (10/4)
-Liliána: Inkább, mint a Lili ;). (10/6)
-Lilián: Túl kemény és fiús. Nem tetszik. (10/2)
-Hedvig: Én is azoknak a táborába tartozom, akik sokáig azt hitték, ez férfinév. Kicsit kemény, de lehet szépen becézni, illetve felnőttkorban a Hedvig elég komolyan hangzik. (10/7)

Marcella, Karolina, Heléna, Kamilla
Ezek tetszenek

Ezek tetszenek:Eliza, Eszter, Helena, Heléna, Luca, Miléna, Sarolta,
Kamilla, Karolina, Liliána.
Amik még elmennek:Róza,Rózsa,Sára.
A többi nem tetszik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!