Bármelyik családban előfordulhat, hogy a szülők a gyereket illetően valamilyen eldöntendő kérdésben nem értenek egyet, ilyenkor csak az marad, hogy az egyik szülő enged?
Pl. velem hetedikesként az volt, hogy a nyári szünet előtti utolsó előtti héten csütörtökön és pénteken (következő héten még szerdáig volt tanítás) három dogát írtunk. Mindegyikből megvolt az ötösöm, a három potenciális egyessel is számolva. Nem készültem a dogákra mivel apámmal együtt teljesen Foci Eb lázban égtem. Anyám viszont ellenezte azt, hogy nem törődtem az utolsó három dogával veszekedtek is emiatt a szüleim, végül anyám nem érte el, amit akart.
Pszichológusnak tanulok, ezért érdekel, hogy hogy kezelik az érintett szülők az ilyen helyzeteket. Megköszönöm, ha röviden a vitás kérdést is leírjátok.
2022. okt. 12. 17:24
1/3 anonim válasza:
Csak két pszichésen jó állapotú ember, akinek érzelmi tartalekai, "belső edzőterme" van tudja ezeket a helyzeteket kezelni. A magyar társadalom 90%-a nincs jó állapotban. Majd ha elmélyedsz a tanulmanyaidban rá fogsz jönni, hogy anyádéknál hol a bibi.
2022. okt. 12. 18:39
2/3 anonim válasza:
Személyiségtől függően az ember konfliktuskezelés szempontjából lehet, ráerőltető domináns, alkalmazkodó, probléma megoldó, kompromisszumkereső vagy elkerülő. Természetesen minden emberben benne van, szinte mindegyik, csak más-más arányban. Gyermeknevelési kérdésekben ugyanúgy azt használják "jobban", mint bármilyen más konfliktusnál. Így a végkifejlet attól függ, hogy milyen a 2 szülő konfliktuskezelése.
2022. okt. 12. 18:46
3/3 anonim válasza:
Jó esetben olyan emberek vállalnak gyereket, akiknél az alapelvek azonosak. Nálunk pl a fenti példánál maradva totál egyértelmű lett volna, hoyg a gyerek bizony készül a dolgozatra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!