Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen összegben vesztek...

Milyen összegben vesztek ajándékot barátok gyerekeinek? És milyen alkalmakra?

Figyelt kérdés
Egyre több barátunknak, ismerősünknek születik kisgyermeke, ami rendszeres ajándékozást is eredményez. Ti hogy álltok ehhez, milyen összegű ajándékot vesztek és milyen ünnepekre?
2010. szept. 27. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak akkor, ha látogatóba megyünk. De akkor is csak vmi finomságot, kinder tojást, tejszelet, rudi, gyümilé. Csak olyat amit én is adnék a gyerekeimnek. Tehát rágót, kemény cukorkát, festékes rágcsákat nem. Drága ajándékokat, játékokat nem veszünk. Sztem ez nem jó, mert mi van ha nem tudod "visszavenni"?! Ez elmehet szépen az egymásra licitálásig is. ...És problémákat szülhet. Van egy baráti család, nekik szoktunk vinni apróbb ajándékot 2-3 e ft/gyerek, de őket nagyon ritkán látjuk.
2010. szept. 27. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:

látogatóba 3-400 Ft (kiskacsa, gyümölcs, homokozó)

karácsonyra szülinapra 1.200-2.000Ft

2010. szept. 27. 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, nálunk is ez van. Játékot, kiszoknit, sapkát, rugdalózót szoktunk a gyerekeknek, (nem mindent, hanem általában két valamit 3-4 ezer Ft értékben), plusz a mamának egy bonbont, apukának egy üveg bort. (De apukának nem mindig).

Közelebbi barátok gyerekei kapnak karácsonyra és névnapjukra valami apróbb ajándékot (játék, kifestő, stb.), de max. 3 ezer Ft értékben fejenként, még így is iszonyat sokba van a karácsonyunk emiatt.. de hát mi is kapunk, és úgy gondolom, "illik" viszonozni. Mivel én idén már hamarosan gyes-t fogok kapni a max. gyed helyett, én szóltam mindenkinek, h idén "szerényebb" lesz az ajándékozás, mert emiatt nem vagyok hajlandó hitelbe verni magam, sem pedig a lekötött pénzemet felbontani, (ami végszükség esetére van).

2010. szept. 27. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen gyakran látjuk őket és mekkora a baba. Újszülöttnek ruhácskát, de volt akinek popsitörlőt, babakozmetikumot, pelust vettünk, mert mindene megvolt.

Nagyobbaknak valami fejlesztős játékot, építőkockát, piciknek való kirakóst vettünk, 2-3 ezer forint értékben.

Akikkel gyakrabban találkozunk nem kap minden látogatáskor valamit a gyerkőc, sütök neki figurás sütit stb. A szülei sem szeretnék, ha megszokná a gyerek, hogy folyton kapjon valamit, mert akkor el fogja várni a későbbiekben.

2010. szept. 27. 13:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Én nem az összeget nézem, hanem azt, hogy mennyire jó dolgot veszek. Volt, hogy 2-300 Ft-os festékes könyvet vittem, volt, hogy 1500-ért mindenféle olajos magvakat. Soha nem az összeget, hanem a praktikusságot és azt nézem, hogy kinek viszem.

Újszülött anyukának sütök palacsintát és sütök süteményt, apuka italt kap, a baba pedig popsitörlőt, vagy készítek pelenkatortát. Ha van nagyobb gyerek, ő örül a gyümölcsnek, vagy sütök neki gyerekkekszet, amit azén gyerekeim is megesznek. Én próbálok saját kezűleg készíteni!

2010. szept. 27. 13:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Barátnőm fia 3 éves, 3 havonta találkozunk, általában ruhát viszek neki. Volt hogy micimackós plèdet vittem. Lányom is mindig kap valamit, legutóbb hercegnős pohárkészletet könyvet kapott! Mindig valami praktikusat kap!
2010. szept. 27. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam ez a dolog úgy van, hogy nem minden barát gyereke kap ajándékot. Aki tényleg barát az igen, de aki inkább ilyen "ismerős" barát az nem. Szóval akikkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot és tényleg közeli viszonyban vagyunk azoknak veszek. A szomszéd asszonyommal is jóban vagyok, szeretem a gyerekeit, de nekik mégsem veszek ajándékot mert nem vagyunk olyan kapcsolatban ami ezt eredményezné.

Próbálom úgy intézni (és a baráti köröm is), hogy az ajándékozás miatt ne kerüljek anyagi csődbe. Pl: Igyekszem készíteni az ajándékot nem pedig venni. Vagy olyan ajándékot adok ami nekünk már egyébként is meg van szóval külön nem kell rá költeni. Ilyen pl: A gyerekem olyan cuccai, ruhái, cipői, játékai amit tudom, hogy nem használunk csak úgy van, de jó állapotban van sokszor teljesen új és tudom, hogy az ajándékozottnak hasznára lesz. Szóval azért használhatatlan vagy agyon hordott vacakot nem adok senkinek.

A készített ajándékokat azért szeretem adni is és kapni is mert egyedi és tényleg személyre szól, mellesleg sokkal olcsóbban kihozható mint egy készen vásárolt valami és ha én készítem el attól olyan "privát" lesz és szerintem ez jó dolog :)

Az egyik legjobb barátnőm hamarosan szülni fog, kislánya lesz. Nagyon régóta barátok vagyunk, összejárunk, mióta meg van a kisfiam talán még szorosabb a kapcsolatunk. Neki mindig minden alkalomra adok ajándékot. Kapott már nagyobb dolgokat és új dolgokat is, de ugyan úgy örül az általam készített dolgoknak is. Csináltam már ajándékokat a kislányának is amit majd akkor adok oda mikor már hazamentek a kórházból. Készítettem üvegmatricát, fel akasztható díszeket, dekorgumiból figurákat, varrtam neki egyedi rácsvédőt (a barátnőm gyerekkori kedvenc meséjének mintás anyagból) varrtam fali tárolót, stb. Persze kaptak kinőtt ruhákat is, apróbb baba kellékeket: fésű, vízhőmérő, ilyesmi. Azt mondhatom, hogy mindennek nagyon örült mert igyekeztem úgy ajándékozni, hogy tényleg minden hasznos legyen, ne csak egy olyan jelképes ajándék.

Milyen alkalmakra? szülinap és karácsony. Névnapra én nem szoktam mert mi sem szoktuk a névnapot ünnepelni.

Ha véletlenül kifogyok az ötletekből (ez ritkán fordul elő mert elég kreatív vagyok) vagy tudom, hogy egy bizonyos dologra vágyik nagyon az illető amit itthon saját kezűleg nem tudok elkészíteni akkor én is megyek a boltba és megveszem. Ilyenkor általában nem nézem meg, hogy mennyibe kerül, persze ha látok valamiből olcsóbbat és drágábbat ugyan olyan minőségben akkor evidens, hogy az olcsóbbat veszem, de nekem ilyenkor nem annyira az ár a szempont. Egy példa erre: homokozó szettet vettem egy barátnőm kislányának. Ezerféle volt, egy közepes árkategóriájút vettem, ez volt a legcsajosabb és elég sok minden volt benne, 1700 Ft volt.

2010. szept. 27. 14:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszönöm a válaszokat. Nálam úgy alakult, hogy van két barátnőm, akik nekem nem annyira szorosak, de ők valahogy sokkal komolyabban veszik ezt a barátságot. Idén szültek mindketten, most ott tartok, hogy szülésre kaptak vagy 7-8ezerért ajándékot, ugye minden alkalommal legalább egy ezres - ezeket a szokásokat ők vezették be. Most keresztelőre egyikük kitalálta, hogy a másiknak adjunk együtt ajándékot, fejenként 4ezer. Én már csak GYES-t kapok, úgyhogy kezdem sokallni a dolgot. A mi családunk alapvetően puritán, nem szeretem a felesleges dolgokat.

2010. szept. 27. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!