Szerintetek jó dolog vagy nem, ha egy anyuka nem ad cukros, lisztes vagy tejterméket tartalmazó élelmiszert a gyerekeinek?
Tényleg attól függ, hogy mennyi idős a gyermek. A glutént ugye a mai ajánlások alapján 4-7 hó között be kell vezetni, a savanyított tejtermékeket (sajt, túró, joghurt, kefir) 8 hónaposan lehet bevezetni, sőt, ezek fontosak is a táplálkozás szempontjából. Főleg, ha a baba nem iszik elég anyatejet / tápszert, hiszen napi fél liter tejtermék fogyasztása javasolt.
A cukor pedig nem ördögtől való. Nem azt mondom, hogy mindent agyon kell cukrozni, de azért nem is kell teljesen kizárni, és igazából nem is lehet - hisz még a legtöbb bébiétel is tartalmaz hozzáadott cukrot. Tény, hogy a gyümölcs- illetve szőlőcukor egészségesebb, mint a finomított kristálycukor.
Mennyi idős a gyerek, és miért nem ad neki ilyeneket?
Egy éves kor felett már kapnia kellene mindegyikből.
Az oka meg lehet indokolt vagy divatból.
Ha van a családban valamelyikre érzékeny tag, akkor elhiszem, hogy tart tőle, de előbb-utóbb át kell esni rajta.
Viszont annyi nézet megy ma már, ami szerintem sokszor erősen túlzás. Az ilyet nem szeretem, sőt, akik vegetáriánusok és a gyereket is kapásból hús mentesen nevelik, azokat egy az egyben megvetem.
Persze az is kérdés, mennyire van tisztában a dolgokkal, mert ha mondjuk Schobert Norbi, Rubint Réka vagy ne adj Isten Oszvald Marika intelligencia szintjén áll az illető, még az is lehet, hogy adja ezeket a dolgokat a gyerekének, csak fogalma sincs róla.
Mert ők is szeretnek ilyesmit puffogtatni és aztán persze még egy laikus számára is feltűnik, hogy ugyanúgy cukros, lisztes dolgokat esznek, ugyanúgy szénhidrátot fogyasztanak. A közelében sincsenek a szénhidrátmentes étkezésnek, mert valójában azt sem tudják mi az a szénhidrát, mi az a cukor. És mik a tejtermékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!