Nagymamám állandóan leszólja a gyermekünk nevét, tényleg olyan gáz nevet adtunk neki?
A nagyi hívja őt pl. Tinának, és beszéljétek meg vele, hogy a kislány nem érti, miért nem szereti őt, pusztán a neve miatt.
Valószínűleg a volt élettársa miatt nem tud megbékélni a nagymama ezzel a névvel. Ez aligha fog változni, ezért kellene egy kompromisszumos megoldást találni. Nyilván nem fogtok nevet változtatni emiatt.
A Krisztina teljesen rendben levő lánynév, én nem túlzottan kedvelem a kemény hangzása miatt, de ez egyéni dolog, és amúgy semmi baj nincs vele.
Azt hittem, hogy valami most felkapott, idiótaság lesz, mint a Zselyke, Mia, Zia, Zoé, Mici és társai.
De a Krisztina? Egy tök klasszikus női név.
Nekem is külön név a Krisztina , de közben mégis az is eszembe jut, hogy a Krisztiánnak a női párja; de ez egyáltalán nem zavar; nekem ezek a párosítások tök okék, pl Gábor-Gabriella, Péter-Petra; szóval ez nekem tökre rendben van. Nekem a Krisztina nagyon nőies név, a Krisztián nagyon férfias név. És alapból gondolatban nem annyira kötöm össze őket; két külön névként kezelem.
Amúgy nagyi/dédi hívja őt Tinának, Tinácskának, Tinusnak, és már meg is van oldva. De mondjuk pl Kincsemnek, Kincsőkémnek is hívhatja, ha akarja. :):) Csak ne adjon neki új nevet; pl ne kezdje el kérdezés nélkül Albának, Kiarának, Jankának , Panninak, Ineznek, Olgának, Patríciának, Bíborkának, Biankának, Angélának, Mónikának, stb. becézni. Szal önkényesen ne adjon neki nevet; pl Kincsőkémnek bárkit lehet szólítani (tudom, hogy van olyan név is konkrétan, hogy Kincső, de szal szerintem ez a név, így, hogy ,,Kincsőkém", mindenkinek mehet. Meg pl a ,,kicsi csillagom", de mondjuk olyanból, pláne egy dédinek több is lehet, szal javaslom inkább hívja Tinácskának, az is a nevéből van képezve, mégsem kapcsolja talán annyira a Krisztiánhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!