Ez az anyuka miért hiszi azt, hogy mindenki hozzá és a gyerekéhez fog igazodni állandóan?
Tisztáznám, hogy nem provokatív célú a kérdésem, kinek nem inge, ne vegye magára. Igen, nehéz a gyereknevelés, én is felneveltem kettőt. De emiatt nem kell állattá vedleni. Tudom, hogy vannak rendes, normális, az együttélés szabályait betartó szülők, mindent tiszteletem az övüké. Most sajnos nem róluk lesz szó...
Ikerházban élünk. A szomszédban 3 éve született egy baba. Mindig megkért( inkább csúnyán leparancsolt) a szomszéd anyuka, hogy legyek szíves ne fűnyírózni, hangoskodni a babája alvásidejében. Megtettem, tekintettel voltam rájuk, nem akartam kiszúrni a gyerekkel. Bár a hangneme olyan volt, hogy egy karakánabb ember nem biztos, hogy teljesítette volna a tilalmát. Mindegy.
Kvázi a saját udvaromon korlátozva mozogtam, számomra nagyon nem jó időpontban nyírtam a füvet miattuk.
Mindig tekintettem voltam rájuk, hogy a csöppség tudjon jókat aludni a babakocsiban.
Most, hogy nagyobb, még mindig alszik, ugyanúgy betartom, de cserébe, az éber idejében állandó zűrzavart, vinnyogást és szülői lazaságnak hála, szörnyű viselkedést kapok.
A gyerek egész délután üvöltve játszik, csapkod kint, minden fenntartás nélkül nézi az anyja, ahogyan átjön a mi részlegünkre és az autóink között szaladgál, tapicskolja őket, biciklizik közöttük.
Kértem, hogy ne tegyék, mert meg fogja húzni a kocsikat (Garázs nem opció.)
Most készül(ne) a lányom az érettségikre, nem tud tanulni, mert egész napos állati zajok jönnek a szomszédtól. Okádásig üvöltés, fejhangon ordítás, vergődés. Tudom, ilyenek a gyerekek, de az anyuka még rá se szól. Halál nyugodtan beszélget kint a férjével és nézi, ahogy a gyereke átmászkál a mi udvarunkra, tapogatja az autóinkat és úgy üvölt, hogy az utca végén is hallani.
Mi is szeretnénk egy kis nyugalmat. Délután, munka után jól esne a csend és a nyugi. A lányomnak is jól jönne a vizsgáihoz.
Én szépen, nem olyan ocsmányan és parancsolóan ahogyan ő tette, megkértem, kicsit vegyenek vissza, vigye el játszóra a kicsit stb.
Erre válaszul nagyon csúnyán leosztott.
Csak nem érzem igazságosnak, hogy mi figyelemmel vagyunk 3 éve az ő gyerekének minden igényére, de ez a család pedig nem tud ember módjára viselkedni. Ha a házban vannak, áthallom az állandó zajokat. Brutális hangzavar. Ha meg az udvaron vannak, akkor a mi telkünkre fenntartás nélkül átjárnak. Ők vannak megsértve, ha a szeleburdi kölykük nem rollerezhet, meg bicajozhat az autóink között.
Tudom, nagyon bunkó húzás, de elgondolkoztam azon, hogy ezek után érdemes lenne-e tekintettel lennem rájuk? Vagy miért ne legyek én is ilyen? Majd nyírok füvet ha jól esik...
Kerítést fogunk huzatni, ez biztos.
Akkor nyírsz füvet amikor akarsz!biztos kiröhögnék egy ilyen anyukát!
Én is 5 évessel élek de mindig csititjuk ha hangos.....
Engem biztos nem érdekelne innentől, hogy nekik mi tetszik. Ez a dolog csak akkor működik, ha mindkét oldal tekintettel van a másikra.
Húzzatok egy jó magas kerítést, aztán nem kell velük szóba állni.
Én beraknék valami jó kemény zenét este tízig minden nap. A lányodnak meg engedd meg, hogy házibulit tartson a kertben késő este, sütögetéssel, iszogatással egybekötbe.
Jövő héten rögtön odafigyelne arra, hogy a gyerek ne hangoskodjon és ne tapicskolja az autót.
Érettségi után a barátokkal nálatok legyen a gőzkieresztős buli a fiataloknak. :))) Sok ez az írásbeli, rájuk fér a lazítás, zene, pia, ami belefér, csak nyugodtan.
Aztán szóbeli után is lehet ismételni egy bankett afterral.
Illetve a lakásfelújítás is nagyon jó program reggel 7-kor 10 perc, meg délután 1-3 között minden órában, és persze este.
Hasonló ötlet, ha elkezdesz hegedülni tanulni és ilyenkor gyakorolsz.
Azért mert a gyerekesek többsége ilyen. Azt hiszik ők az atyaúristen és a többiek az ő rabszolgái.
Sok szülő előnyöket, kedvezményeket stb vár el, csak mert gyerekük van, mert felsőbbrendűnek képzelik magukat, ez az oka.
Tisztelet a kevés kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!