Nagymamám állandóan leszólja a gyermekünk nevét, tényleg olyan gáz nevet adtunk neki?
Én se olvastam végig, ne haragudj, amikor megláttam h Krisztina névről van szó :)
Azt hittem, hogy Amarella szerű vagy valami felkapott rémség.
Egy teljesen normális, szép nevet választottatok.
A mama már kicsit nem százas, nem kell vele foglalkozni.
Én Krisztina vagyok, és mindig utáltam, főleg a Kriszta becézést, de a jelentését is, a Krisztiánra hasonlítást is, és a Tina becézést is. Már felnőttem, nem nagyon érdekel, megszoktam.
Gyerekem Zoé, rövid, komoly, modern, erős, de nőies nevet akartam normális jelentéssel, ami nem hasonlít semmi másra. Jól megszívtam, mert a Zénó elterjedt, a Zara és a Zorka is, meg még volt egy, ami ilyen zizegős név, és valamiért "Zozi" becézés terjed, ami borzalom, nem szeretem, ha lezozizzák.
Nem fogsz olyan nevet találni, ami mindenkinek tetszik, vagy amit a gyerek maradéktalanul szeretni fog, vagy akár neked, az évek alatt változni fog a hozzáállásod. Én a helyedben mondanám, hogy "tudom mit gondolsz nagyi, de már ez a neve, becézd máshogy, mondjuk Tinának, Tinácskának".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!