Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 35 évesen már késő szülni?

35 évesen már késő szülni?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokra lennék kíváncsi és véleményekre.

Még nem vagyok 35, de körülbelül abban a korban leszek, amikor gyereket fogok vállalni. (Persze ez attól is függ, hogy milyen lesz a világ pár év múlva - háborúba vagy éhezésbe/ szegénységbe nem akarok szülni.)

Akik 30 felett vállaltak és szültek, milyen tapasztalataitok vannak? Megbántátok hogy ilyen "későn" vágtatok bele? Van e előnye? Mik a hátrányok?

2022. okt. 9. 19:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
55%

35 évesen nem készú szülni.

Negyven felett is szülnek jócskán.

2022. okt. 10. 08:38
 22/23 anonim ***** válasza:
95%
37 évesen szültem az elsőt. A terhesség is sétagalopp volt, a szülés után hamar regenerálódtam. A gyerekkel jólesik foglalkozni, már túlvagyok a karrier, utazás, bulizás hármason, anyagi helyzetünk még a mai viszonyok között is jónak mondható. A párkapcsolatunk szárnyal, főleg mióta gyerekünk van. Nem vagyok biztos benne, hogy ha huszonévesen szülök, most akkor is ilyen elégedett lennék az életemmel. Meg aztán akkor még nem is vágytam gyerekre. Még tervezünk másodikat is, remélem az is hamar összejön.
2022. okt. 10. 10:39
 23/23 anonim ***** válasza:
30 éves korunk körül terveztük az elsőt, és utána 35-ig egy 2.-at, és ha belefér, akkor 3.-at. Akkor még nem láttam a 30-at későnek, de végül 28 és 31 voltam, mikor a gyerekeim megszülettek. Most 34 vagyok, és nagyon vacillálunk egy 3.-on. Egyre inkább hajlunk a nem felé, bár ennek a korunk csak egy kisebbik tényezője, nálam a lélektani határ olyan nagyon max. 37-38 körül van, bár ha első gyerekről lenne szó, akkor 42-ig is elmentem volna. Ha utólag máshogy csinálhatnám, 23 éves koromig befejezném a sulit, dolgoznék 2 évet, és 25 évesen vállalnám az elsőt, 28 évesen a másodikat, aztán lehet, hogy ennyi lenne, esetleg 31 körül még egy harmadikat.
2022. okt. 10. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!