Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 35 évesen már késő szülni?

35 évesen már késő szülni?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokra lennék kíváncsi és véleményekre.

Még nem vagyok 35, de körülbelül abban a korban leszek, amikor gyereket fogok vállalni. (Persze ez attól is függ, hogy milyen lesz a világ pár év múlva - háborúba vagy éhezésbe/ szegénységbe nem akarok szülni.)

Akik 30 felett vállaltak és szültek, milyen tapasztalataitok vannak? Megbántátok hogy ilyen "későn" vágtatok bele? Van e előnye? Mik a hátrányok?

2022. okt. 9. 19:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ezt mindenkinek magának kell tudnia.

Nekem 29 éves korom alatt nem volt olyan párkapcsolatom, ahova tudtam volna szülni, és természetesen nem akartam szülni csak azért, hogy legyen gyerekem. Nem árt, ha az apa is partner a dologban.

Van aki az anyagiak vagy a karrier miatt vár. De szerintem 30 még nem olyan kor, amikor nem kéne gyereket vállalni. A 40 felettet már jobban meggondolnám.

2022. okt. 9. 20:54
 12/23 anonim ***** válasza:
78%
Nem akarok a szavakon lovagolni, de nem ugyanaz, hogy 35 évesen szül valaki, vagy akkor áll neki a gyerekvállalásnak. És itt nem is a terhességre gondolok, ami +háromnegyed év, hanem arra, hogy ha 35 évesen kezdetek védekezés nélkül házaséletet élni, csöppet se biztos, hogy hamar teherbe esel. Simán lehet, hogy egy év múlva dokihoz kell mennetek, elkezdődnek a vizsgálatok, kezelések és telnek, egyre csak telnek a hónapok, majd az évek. Aztán esetleg egy baba se jön össze.
2022. okt. 9. 21:01
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
12-es, ez igaz, de akkor mi legyen? 18 évesen próbálja ki, hogy teherbe tud-e esni, aztán vetesse el?
2022. okt. 9. 21:03
 14/23 anonim ***** válasza:
71%

Nem, kedves 13-as. Már csak azért sem, mert abból, hogy 18 évesen teherbe tud esni, nem következik, hogy dupla annyi idős korában is sikerülni fog. Arról nem is beszélve, hogy a férfin is múlik a dolog, és nem hinném, hogy 35 éves korában az lesz mellette, aki 18 évesen teherbe ejtette.

Egyszerűen csak arra akartam felhívni a figyelmét, hogy ha megvan a párja, akkor nem érdemes túl soká várnia, mert eltaktikázhatja a gyerekvállalás lehetőségét. Föltételezem, már rég túl van a 18 éves koron a kérdező....

2022. okt. 9. 21:09
 15/23 anonim ***** válasza:
15%
30 felett szerintem már felelőtlenség szülni !
2022. okt. 9. 21:19
 16/23 anonim ***** válasza:
70%
15-ös, miért is?
2022. okt. 9. 21:21
 17/23 anonim ***** válasza:
16%

Őszintèn?

Sokkal jobb korábban.

Nekem mindegyik gyerek 30 gelett született.. 36 leszek a 3.-nál.

Hát

Ég és Föld az első gyerekhez képest, pesig nem is utazom a 63 km-re lévő munkahelyemre naponta..

2022. okt. 9. 21:22
 18/23 anonim ***** válasza:
61%

20 évesen már volt 2 gyerekünk, 39 évesen vártuk a 3.at.

Én a 3.nál élem meg az igazi nagy élményt, fiatalon olyan természetes volt, hogy itt vannak, egészségesek, most csodának érzem.

Sokan mondták, hogy úgy érzik mint mikor szerelmesek, hülyének néztem őket, most értem.

Fáradztóbb, de semmiért nem adnám.

2022. okt. 9. 22:05
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

31 éves voltam amikor a kislányom született. Úgy terveztem, hogy 30 éves koromra már 2 gyerkőc anyukája leszek, hàt, nem úgy alakukt.

31 éves koromra "találtam meg az igazit" és lett meg az anyagi biztonságunk, plusz a gyerek se jött rögtön. Nem bánom, szerintem jó volt így. (Megjegyzem a 40 pluszos kolleganőm sokkal jobban viselte a terhességet mint én, a huszonéves rokon meg rosszabbul...)

2022. okt. 10. 03:47
 20/23 anonim ***** válasza:
79%
37 évesen szültem és sokkal jobbnak gondolom, mintha huszonévesen tettem volna, mert sokkal mélyebb önismerettel, sokkal tudatosabban tudok benne lenni. Helyre tudtam tenni magamban már több dolgot, amit a gyerekemnek már nem adok tovább. Szerintem ezek épp oly' fontosak (ha nem fontosabbak), hogy mennyi idős leszek, ha érettségizik a gyerekem. Ezen kívül nem elhanyagolható szempont, hogy párkapcsolatilag és anyagilag is stabil környezetbe született.
2022. okt. 10. 06:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!