Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 35 évesen már késő szülni?

35 évesen már késő szülni?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokra lennék kíváncsi és véleményekre.

Még nem vagyok 35, de körülbelül abban a korban leszek, amikor gyereket fogok vállalni. (Persze ez attól is függ, hogy milyen lesz a világ pár év múlva - háborúba vagy éhezésbe/ szegénységbe nem akarok szülni.)

Akik 30 felett vállaltak és szültek, milyen tapasztalataitok vannak? Megbántátok hogy ilyen "későn" vágtatok bele? Van e előnye? Mik a hátrányok?

2022. okt. 9. 19:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
53%
Elvileg nem, de ahogy idosodsz, egyre tobb a kockazat.
2022. okt. 9. 19:21
 2/23 anonim ***** válasza:
93%

Nekem ha huszonévesen lett volna gyerekem, szegény gyerek nem lenne ép. Borzalmas házassagban éltem, mentálisan instabil voltam.

Most 38 vagyok, a másodikat várom egy nagyszerű házassagban, mentálisan teljesen stabil vagyok, fizikailag is jobb állapotban, mint huszonévesen, anyagi problémáink sincsenek már. Nekem most jött el az ideje. Szóval nemhogy nem bantam meg, nekem igy az ideális, így a legjobb.

2022. okt. 9. 19:40
 3/23 anonim ***** válasza:
59%

Én szültem 25 illetve 35 évesen is.

25évesen meg sem kottyant. Szülés másnapján törökülésben ültem, pedig durva szülés volt. Simán bírtam az éjszakázást is. Fizikailag is és szellemileg is jó volt minden.

35 évesen nagyon egyszerű szülésem volt, mégis hónapok kellettek míg úgy éreztem teljesen regenerálódtam. Az éjszakázás kikészített. Türelmem nem volt a gyerekhez sem, pedig több segítséget kaptam, mint az első után. Engem lestrapált testileg lelkileg az első pár év.

Nem mondom, hogy megbántam, mert hazudnék. Imádom a gyerekeimet. De hogy ha ujrakezdhetném, a 2.at nem vállalnám, az tuti.

2022. okt. 9. 19:41
 4/23 anonim ***** válasza:
84%
A húgom 38 évesen vállalta az elsö gyereket, 41 évesen a másodikat. Sem a teherbeeséssel nem volt gond (két hónap próbálkozással sikerült mindkettö), sem a terhességgel, sem a gyerekekkel.
2022. okt. 9. 19:47
 5/23 anonim ***** válasza:
93%
Túl megosztó kérdés ez ide. A valóságban a kutyát sem érdekli, hogy mennyi vagy,itt viszont ha olyan nap van, darabokra is szedik egymást a pro és kontra tábor képviselői. Ha te úgy érzed, hogy így jó, akkor hajrá.
2022. okt. 9. 19:51
 6/23 anonim ***** válasza:
91%

Nekem pont fordítva volt.

Az elsőt 25 évesen szültem, azt mondtam soha többet.

A másodikat 32 évesen, 4 nap múlva vezettem.

2022. okt. 9. 19:57
 7/23 anonim ***** válasza:
24%
Én 30 felett már nem szülnék/nem fogok szülni. Úgy terveztem, hogy az elsőt 24-25 körül, a másodikat a 27-28 évesen. Az elsőt már buktam,mert 26 vagyok és se párom, se lakásom, se semmim, és nagyon úgy tűnik, hogy ez a következő 2-3 évben sem fog változni. Ha 30 éves korig nem tudok szülni, utána már jegelem a dolgot.
2022. okt. 9. 20:09
 8/23 anonim ***** válasza:
88%
34 évesen szültem. Tökéletes időzítés volt.
2022. okt. 9. 20:12
 9/23 anonim ***** válasza:
61%

Én 31 éves vagyok.

Van már 2 gyerekem, sokat vacilálunk azon ,hogy legyen e harmadik babánk. Bár igazán csak én húzom ezt a dolgot sajnos.

Én azt mondtam , 35 éves koromig szülnèk, utána már én nem.

De ez nem azt jelenti ,hogy utána ne lehetne , mindenki akkor szül amikor úgy érzi készen áll rá☺️ Csak nálam ez a határ. A 35!

2022. okt. 9. 20:24
 10/23 anonim ***** válasza:
82%
32 vagyok, most fog születni az első és 2-3 év múlva biztosan szeretnénk még egyet. 37et húztam meg lélektani határnak, ami fölött már nem vállalnék.
2022. okt. 9. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!