"bábó" kifejezést kik szokták használni, és miért? (gyerekre mondják)
A bábót felnőttre is mondják, ha gügye.Nem egy kedveskedő kifejezés.
10.08-as teljesen igazad van, borzasztó ahogy egyesek beszélnek a gyerekekről.
10:08 as vagyok.
Az én fiam már 17 éves, és hírből sem ismertük a logopédust, semmilyen beszédproblémánk nem volt.Mindig is partnernek tekintettem a fiamat mindenben, attól még, hogy nem pocaklakóztam, meg babóztam, semmilyen hátránya nem lett.Sőt.
" Azok a gyerekek, akikkel a szülők-nagyszülők nem beszélnek Így késői beszédfejlődéssel kerülnek majd logopédushoz"
Ezt a butaságot melyik tankönyvben írják?
Mondok egz példát. Azért kell pl egy gyermeknek úgy mondani a baba szót, hogy "bbabba" vagy a mamát, hogy "mmamma", gombát, hogy "goombaaa" hogy jobban hallja! és itt a halláson van a lényeg! Az alap szavakat meg kell nyomni, hangsólyossá kell tenni, hogy az jól hallható legyen egy babának.
Egy román nyelv és irodalom szakos tanárnő követte el azt a hibát, hogy megtiltotta a szüleinek, rokonoknak, hogy Így beszéljenek a gyermekkel. Csakis irodalmi nyelvet volt szabad használniuk. 4 éves volt a gyerek, mikor elvitte a gyermeket kétségbeesetten a logopédushoz, hogy mi van a gyerekkel, nem beszél. A logopédus elölről kellett kezdjen vele mindent. Kiderült, hogy mi okozta a bajt... Az anyuka szigora a beszéddel kapcsolatban.
De ne mondja már nekem egy anya se, hogy nem beszélt Így a gyermekével! Mikor babusgatja, vagy pl pelenkázza, akkor is azt mondja, hogy "pffúú de büdiii", nem azt, hogy "fiam, de büdöset xartál!".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!