Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "bábó" kifejezést kik szokták...

"bábó" kifejezést kik szokták használni, és miért? (gyerekre mondják)

Figyelt kérdés
2010. szept. 27. 09:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A bábót felnőttre is mondják, ha gügye.Nem egy kedveskedő kifejezés.

10.08-as teljesen igazad van, borzasztó ahogy egyesek beszélnek a gyerekekről.

2010. szept. 27. 10:15
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Hahahaha! Az is lehet, hogy szegény gyerek azt gondolja magabán,hogy milyen idétlen gügyögő világ a felnőtteké, miért nem beszélnek normálisan? Tiszta bábók!
2010. szept. 27. 10:21
 13/24 anonim ***** válasza:
17%
Gyógypedagógus hallgató vagyok, logopédiát is tanulok, és tudjátok meg, igenis fontos a gyerek életében a "csecsemőbeszéd", a gügyögés! 1,5 éves koráig kell neki gügyögni, becézgetéseket használni, nyünyükézni, stb. Azok a gyerekek, akikkel a szülők-nagyszülők nem beszélnek Így késői beszédfejlődéssel kerülnek majd logopédushoz! Úgyhogy igenis kell gügyögni nekik, ez csak a mai modern hülyeség, hogy milyen béna meg ciki...
2010. szept. 27. 10:23
 14/24 anonim ***** válasza:
38%
Sokkal károsabb pl a reklámban található "omlósz" hülyeség, mint a gügyögés! Jártam praktikára, tudom miről beszélek.
2010. szept. 27. 10:24
 15/24 anonim ***** válasza:

10:08 as vagyok.

Az én fiam már 17 éves, és hírből sem ismertük a logopédust, semmilyen beszédproblémánk nem volt.Mindig is partnernek tekintettem a fiamat mindenben, attól még, hogy nem pocaklakóztam, meg babóztam, semmilyen hátránya nem lett.Sőt.

2010. szept. 27. 10:36
 16/24 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek az előttem szólóval, hogy fontos a babanyelv. Nem hiába nyújtják, nyomják meg a betűket itt-ott a szavakban. Azért van, hogy a babák jobban, könnyebben elsajátíthassák a hangokat. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy iskolás korú gyerekkel gügyögve kell beszélni! Szerintem ott van elcsúszva a dolog, hogy nem tudják meddig gügyögjön az ember.
2010. szept. 27. 10:37
 17/24 anonim ***** válasza:

" Azok a gyerekek, akikkel a szülők-nagyszülők nem beszélnek Így késői beszédfejlődéssel kerülnek majd logopédushoz"

Ezt a butaságot melyik tankönyvben írják?

2010. szept. 27. 10:45
 18/24 anonim ***** válasza:
Kedves 10:23-as. Az én esetem az, amikor a gyakorlat nem igazolja az az általad hivatkozott elméletet. 3 lánygyermekem nőtt fel úgy, hogy nem gügyögtünk, nem selypítettünk nekik. (Pláne nem 1,5 éves korukig...) Természetesen nem vártuk el tőlük, nem erőltettük rájuk, hogy úgy beszéljenek, mint a felnőttek, de nem tettünk rá egy lapáttal a saját túlzott gügyögésésünkkel. Mindhárom szépen, helyesen gondolkodik, beszél, ír. Úgyhogy, csínján bánjunk ezekkel a "tudományos" kinyilatkoztatásokkal...!
2010. szept. 27. 10:47
 19/24 anonim ***** válasza:
10.23-as! Melyik könyvben olvastad azt, hogy gügyögni, idiótán kicsavart szavakat kell használni a kisgyerekkel való beszédben? A dajkanyelv nem azt jelenti, hogy "bábózol, "gyümi"zel, stb, hanem hogy rövid szavakat használsz másképp hangsúlyozol, ha a gyerekkel beszélsz, lassabban, jobban artikulálva ejted a szavakat, közelebb hajolsz a kicsihez, ha neki mondasz valamit. Jelentem, nekem 3 gyerekem nőtt fel idióta gügyürészés nélkül úgy, hogy a logopédust csupán hírből ismerik. Most a pici lányom 2 éves, szépen beszél már most, érthetően ejti a szavakat, mindent megért, amikor gügyögés nélkül beszélünk hozzá...Azt hiszem, ő nézne minket teljesen idiótának, ha gügyörészénk neki... Talán jobban el kellene olvasni a tankönyveket! Én is tanultam elég sokat a gyermekek fejlődéséről, nevelésükről, de egyik tankönyv vagy előadás nem említette, hogy hülyének kell nézni a gyerekeinek, úgy kell őket kezelni... A kisgyerek nem hülye, csupán még kicsi.... egy 4 gyerekes óvónő/tanító anyuka
2010. szept. 27. 10:59
 20/24 anonim ***** válasza:

Mondok egz példát. Azért kell pl egy gyermeknek úgy mondani a baba szót, hogy "bbabba" vagy a mamát, hogy "mmamma", gombát, hogy "goombaaa" hogy jobban hallja! és itt a halláson van a lényeg! Az alap szavakat meg kell nyomni, hangsólyossá kell tenni, hogy az jól hallható legyen egy babának.

Egy román nyelv és irodalom szakos tanárnő követte el azt a hibát, hogy megtiltotta a szüleinek, rokonoknak, hogy Így beszéljenek a gyermekkel. Csakis irodalmi nyelvet volt szabad használniuk. 4 éves volt a gyerek, mikor elvitte a gyermeket kétségbeesetten a logopédushoz, hogy mi van a gyerekkel, nem beszél. A logopédus elölről kellett kezdjen vele mindent. Kiderült, hogy mi okozta a bajt... Az anyuka szigora a beszéddel kapcsolatban.

De ne mondja már nekem egy anya se, hogy nem beszélt Így a gyermekével! Mikor babusgatja, vagy pl pelenkázza, akkor is azt mondja, hogy "pffúú de büdiii", nem azt, hogy "fiam, de büdöset xartál!".

2010. szept. 27. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!