Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mely nevek tetszenek, illetve...

Mely nevek tetszenek, illetve nem tetszenek a listáról?

Figyelt kérdés

(ha egyik se tetszik azt nem kell kommentelni)

-Izabella

-Eszter

-Zselyke

-Krisztina

-Zoé

-Sára

-Ibolya

-Csilla

-Etelka/Etel

-Franciska

-Lenke

-Heléna/Helena

-Karolina

-Hajnalka

-Miléna

-Petra

-Léna

-Abigél

-Hedvig

2022. okt. 9. 05:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

tetszik: Karolina, Abigél, Krisztina, Heléna

semleges: Sára, Izabella, Léna, Petra, Csilla, Eszter, Franciska

Nagyon nem: a többi

2022. okt. 9. 13:13
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Tetszik: Eszter, Abigél, Izabella. A többivel sincs gond, de számomra semleges nevek.
2022. okt. 9. 13:23
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

A Sára oriasi kedvencem. Szeretem a regi, szep magyar neveket, amik sajnos mar kezdenek kikopni. Ritka, de megsem modern vagy kulonos.

A Zselyke, bar osi nevnek irjak, nekem nagyon modern hangzasu, es a kicsinyito kepzo miatt komolytalan is egy majdan felnott nonek. A Lenke is olyan, mintha mindig becezve lenne.

Egyebkent sztem nagyon szep nevlistat irtatok ossze, a top 3 nekem:

1 Sára

2 Petra

3 Eszter

2022. okt. 9. 13:24
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Abigél tetszik a leginkább, a többi is vállalható, de ez van a legközelebb ahhoz, hogy adnám is.
2022. okt. 9. 16:18
 15/28 1112 ***** válasza:
22%

Legszívesebben lennék

Izabella (főleg Iza becézéssel, de a Bella is gyönyörű)

Abigél (becézetlenül)

Hajnalka (Már rájöttem, hogy ezt a nevet így, Hajnalka formájában adnám, anyakönyveztetném, de a Hajni becézés nem tetszik; úgyhogy Hajnal-nak becézném, mert az még egy kicsit rövidebb, de nem von le az alapnév kecsességéből.)

Etelka - Nem becézném

Heléna/Helena - Heninek becézném, vagy nem becézném

Karolina - Linának becézném, Karla becézés se rossz, de inkább

Lina, Linus)

Miléna (Mia becézéssel)

Petra -becézetlenül, max időnként Petrácska, Petruska

Szívesen lennék

Eszter - nem becézném, de pont van egy ismerősöm, aki Eszter, és az Eszti megszólítást kedveli. :):) Esetleg még gondolkodom egy ilyenben, hogy Terka. :):) Csak az más névnek a beceneve inkább, más névhez kötöm. :):) Amúgy igazából az Eszti is, meg a Terka is kicsit kislányos megszólítás, úgyhogy nem becézném ezt a nevet egyáltalán, szóval akkor maradnék annál, hogy nem becézem. :):) Szal az Eszti meg a Terka beceneveket ki lehet nőni, egy felnőtt nőnek szerintem már nem állnak olyan jól. És én ha adnék valakinek becenevet; akkor olyat adnék,ami időtálló. Amit nem lehet kinőni. Pl egy felnőtt ember, hiába, ha az apja is Bence, 20 éves korában ne legyen már Bencuska. :):):):) Akkor inkább Bence, Ben. :):) (Ez most csak példa volt.:)) Szóval nem ismerek ilyet, ahol az apuka is,meg a gyerek is Bence. :):) Meg amúgy én nem is adnám így, mert akkor lenne pl a ,,Nagybence", meg a ,,Kisbence", és akkor a gyereken már amikor felnőtt; akkoris rajta maradna. :S :):)

Közepesen lennék, elfogadnám,ha így hívnának

Krisztina - A Krisztina név csak abban az esetben nagyon király,ha Tinának/Tinusnak szólítják; a Krisztina önmagában nem tetszik, de pl egy sima Tina ugyanannyira kecses hangzású, mint egy Izabella; tehát simán Tina becézéssel nagyon szívesen lennék Krisztina is; mert amúgy önmagában nekem, enélkül a becézés nélkül , ez a név nekem középszerű. Tehát a Krisztina, Kriszti, Kriszta, Krisztike -formákban.

Franciska - Ez egy kicsit kislányos, de még oké lenne, mert amúgy tökre kedvesen hangik; csak találni kéne neki valami aranyos becenevet pl Frani, Frana nemtom, mennyire jók, vagy pl Cis/Ciska/Ciszi

Csilla - Ez amúgy jónév, csak hozzám túl vagány, túl kemény, határozott lenne ez a név, azzal együtt, hogy mégis pl kis finom, bájos, de egy vagányabb, keményebb, ,,harciasabb" személyiségű nőt képzelnék el hozzá; szal amúgy kedves név, csak hozzám pl nem illene, de szóval azért amúgy jó név, csak nem mindenkihez illik talán szerintem. Meg pl ilyen nagyon nőies, nagyon magabiztos csajt képzelek el ezzel a névvel; szal ez asszem talán tehát, nem mindenkihez illik. Talán nagyon el kell találni ezt a nevet, ha úgy dönt vki, hogy ,,ezt adjuk:)"; szal ehhez pl talán nagyon erősen kell érezni, hogy ezt a nevet ,,akarjuk" neki adni; ezt a nevet szánjuk neki. Amúgy ismerek vagány Csillát is, meg amúgy visszafogottabbat is, akinek jóláll, meg talán szereti is; de nem biztos, hogy mindenki, aki Csilla, ezt a nevet magáénak érezné. Meg pl nemtom, mégegy gondolat, hogy pl ez a név annyira nőies, hogy lehet, hogy automatikusan egy elvárást támasztana a viselője felé, hogy legyen nagyon nőies; de , ha ezt nem tudná kivitelezni, megélni; mert mondjuk pl szegények lennének, akkor lehet, hogy rosszul érezné magát. PL hogy nem tud annyira szépen, nőiesen öltözni, esetleg sminkelni mint mások, és nem tud jó ruhákban lenni, ami őt fejezi ki, ami ő maga lenne; hanem , amit az anyja meg tud szerezni neki olcsón, azt kéne fölvennie; és nem is vinnék soha vásárolni. [Én nem Csilla vagyok; csak felmerült bennem; hogy ,,mi van,ha." ]

Nem tetszik

Zselyke

Zoé

Sára

-Ibolya

Hedvig

Etel

Léna

Lenke

2022. okt. 9. 18:13
 16/28 1112 ***** válasza:
20%

*Hedvig a Hédi becézéssel Hedvigként adva tetszik, de a Hedvig nekem olyannyira férfias hangzású, mint a Ludvig; szóval valami egyéb változatot adnék; vagy adnék mellé valami másik, hivatalos/eredeti formában is nagyon nőies második keresztnevet. Egyszer elkezdtem gyűjtögetni, írogatni, hogy milyen alakváltozatok lehetnek még a Hedvig helyett, amit lehet Hédinek becézni; nem biztos, hogy mind be van gépelve, ami eszembe jutott; de írok egy párat:

Ahélita

Ahéjlitta

Aheidia

Aheidina

Hedviga

Hedvígia

Hedvigíla

Hedvigília

Hedvigilin(d)a

Hedmira

Hedmila

Hedmina

Hedminna

Hedmícia

Hedlicia

2022. okt. 9. 18:18
 17/28 1112 ***** válasza:
21%

Itt van még pár variáció a Hédire, hátha jók; most nem ellenőriztem le :

Hédinella

Hedviga

Hedvígia

Hedvigina

Hedvigenna

Hedviganna

Hedvícia

Hedvicinda

Hedvicilla

Hedvistella

Hédinilla

Hédinita

Hédinell(a)

Hedrita

Hedrízia

Hedrília

Hedalind(a)

Hedlina

Hédilana

Hédvinella

Hedvinilla

Hédinilka

Henilda

Hedilanda

Hedrina/Hédrinba/Hédrietta/retta/rella/relda/relna/relka/rina

Hedrinna

Hedrinda

Hedmina

Hedminna

Hedminda/milda

Hedninda

Hedilla

Hédilina

Hédilinda

Hidónea/nia

Hedninetta

Hédilla/lda

Hédirejla

Hédirejna

2022. okt. 9. 18:21
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik: Zoé, Franciska, Abigél

Nem tetszik: Ibolya, Csilla, Etelka

A többi semleges.

2022. okt. 9. 22:24
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Karolina és Izabella tetszik.
2022. okt. 10. 06:07
 20/28 anonim ***** válasza:
87%
Ezek nagy része szép név.
2022. okt. 10. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!