Melyik típusú lánynevek tetszenek ezek közül a kategóriák közül a legjobban?
Részletes válszban:Melyiket típusból választanál/választottál te magad?
Esetleg melyik az amit furcsának találsz/fennakadsz rajta ha találkozol vele/"szegény gyerek ilyen névvel"?
Nem fért bele a válaszok közé az utolsó két kategória:
Külföldi nevek pl: Ajse, Zsáklin, Dolóresz, Mirjam
Nagyon különleges, ritka már-már furcs nevek pl: Jusztina, Oktávia, Eufrozina, Afrodité, Alissza
Tudom egy név több kategóriába is tartozik, de a tendenciára vagyok kíváncsi, hogy mi az ami általában tetszik az embereknek es mi az ami megbotránkoztat.
A Zsófia mondjuk pont nem régies név, a 2000res években is nagyon gyakori😅 mondjuk valószínűleg az elejét nézték
"a 2000-es években 4-9. leggyakoribb női név."
Nem tudom melyik kategóriába tartozik, talán 80-90-es évek divat nevei pl. Melinda, Fruzsina, Anita, Kinga, Emese, Gerda. (Kislányom is ilyen nevet kapott, tavaly született.)
Ezen kívül még az időtálló klasszikus nevek is jók pl. Anna, Eszter, Viktória.
Néhány hosszabb dallamos név is lehet szép pl. Mercédesz, Valéria.
A modernek közül egyik se tetszik.
Nekem a régi, archaikus nevek a kedvenceim amiknek van egy enyhe arisztokrata beütése. (Disney meséken nőttem fel sajnálom, manapság meg a Crown a kedvenc sorozatom. Szerintem ezzel mindent elmondtam. 😂)
Tehát lány: Emilia, Elizabet, Júlia, Gertrúd, Sarolta, Diana, Róza, Beatrix, Lídia
Fiú: Vilmos, Fülöp, Nándor, Márton, Benedikt, Anton, András, Erik
Leginkább a rövid nevek tetszenek. Azt nem tudom mi alapján tudom eldönteni melyik divatos melyik régi vagy modern (nem vagyok ott a szeren, de volt amit én máshova osztottam volna mint te, de ez lenyegtelen). Lé nyeghogy a rövidebb nevek jönnek be legjobban. Hosszabbak közül esetleg a kicsinyítőlépzősök pl Hajnalka.
Nagyon hagyományos nevek (pl Mária), 70-es 80-as, 90-es évek neveivel semmi bajom. Nem hiszem hogy ilyet adnék saját gyerekemnek hacsak nincs köztük olyan ami hirtelen nagyon megtetszik.
Amik nagyon elrettentenek azok a más nyelvből átkozott és magyarosított nevek (pl Dzsesszika, Mirjam) meg a ritka fura nevek (Eufrozina, Kunigunda)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!