Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik típusú lánynevek...

Melyik típusú lánynevek tetszenek ezek közül a kategóriák közül a legjobban?

Figyelt kérdés

Részletes válszban:Melyiket típusból választanál/választottál te magad?

Esetleg melyik az amit furcsának találsz/fennakadsz rajta ha találkozol vele/"szegény gyerek ilyen névvel"?

2022. júl. 1. 16:41
A kérdező szavazást indított:
rövid, új divatos nevek pl: Mia, Maja, Szofi, Lotti, Bella, Zorka stb.
rövid, régi divatos nevek pl: Anna, Emma, Hanna, Róza, Nóra, Luca
rövid, kevésbé divatos hagyományos nevek pl: Edit, Sára, Ella, Rita, Zita, Gréta
hosszabb, divatos nevek pl: Zselyke, Mirella
'90-es évek divat nevei: Regina, Karina, Bettina, Beatrix, Alexandra, Ivett
'70-es,'80-as évek divat nevei pl: Andrea, Mónika, Anikó, Ildikó, Judit
Nagyon régi hagyományos, mostani gyerekek között ritkább nevek pl: Katalin, Erzsébet, Mária, Margit, ZsófiaZsófia
Kicsinyítő kepzős nevek pl: Boglárka, Hajnalka, Erika, Piroska
Hosszú, dallamos nevek pl: Marietta, Brigitta, Mercédesz, Szimonetta
Egyértelmű jelentéssel bíró (növény, állat) nevek pl: Eperke, Alma, Bodza, Virág, Őzike
60 szavazat
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Nem fért bele a válaszok közé az utolsó két kategória:

Külföldi nevek pl: Ajse, Zsáklin, Dolóresz, Mirjam

Nagyon különleges, ritka már-már furcs nevek pl: Jusztina, Oktávia, Eufrozina, Afrodité, Alissza

Tudom egy név több kategóriába is tartozik, de a tendenciára vagyok kíváncsi, hogy mi az ami általában tetszik az embereknek es mi az ami megbotránkoztat.

2022. júl. 1. 16:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A Zsófia mondjuk pont nem régies név, a 2000res években is nagyon gyakori😅 mondjuk valószínűleg az elejét nézték

[link]

"a 2000-es években 4-9. leggyakoribb női név."

2022. júl. 1. 16:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a "globális", hosszabb lánynevek tetszenek: Viktória, Alexandra, Diána, Veronika, Olívia ilyenek. 😊
2022. júl. 1. 17:38
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nemzetkozi, atlagos, noies, nem kerdeznek vissza, nem kell magyarazni h hogyan irjak, a kozepso es a kicsi neve mar 150 eve is letezett es nem volt ritka, a Lenaba belefutottunk 2011ben, de mar el volt korabban dontve, mivel anyukam Magdolna es elotte szerettem volna "tisztelegni" h a neve modern valtozatat adom. Pech h mire megszuletett nagyon felkapott lett, viszont azota is az egyik legszebb nev nekem es o is imadja. Nem bantam meg.
2022. júl. 1. 19:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom melyik kategóriába tartozik, talán 80-90-es évek divat nevei pl. Melinda, Fruzsina, Anita, Kinga, Emese, Gerda. (Kislányom is ilyen nevet kapott, tavaly született.)

Ezen kívül még az időtálló klasszikus nevek is jók pl. Anna, Eszter, Viktória.

Néhány hosszabb dallamos név is lehet szép pl. Mercédesz, Valéria.

A modernek közül egyik se tetszik.

2022. júl. 1. 22:06
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Erika nem kicsinyítő képzős, hanem az Erik női párja...
2022. júl. 2. 08:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a régi, archaikus nevek a kedvenceim amiknek van egy enyhe arisztokrata beütése. (Disney meséken nőttem fel sajnálom, manapság meg a Crown a kedvenc sorozatom. Szerintem ezzel mindent elmondtam. 😂)

Tehát lány: Emilia, Elizabet, Júlia, Gertrúd, Sarolta, Diana, Róza, Beatrix, Lídia

Fiú: Vilmos, Fülöp, Nándor, Márton, Benedikt, Anton, András, Erik

2022. júl. 2. 14:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A -virág végződésűek: Tűzvirág, Napvirág, Csillagvirág, Margitvirág, Hóvirág, Gyöngyvirág, Búzavirág, Banánvirág...
2022. júl. 2. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Angéla,Beatrix,Helga,Laura,Nóra,Nikoletta,Viola,Zita,Rita,Tímea.
2022. júl. 3. 14:23
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

Leginkább a rövid nevek tetszenek. Azt nem tudom mi alapján tudom eldönteni melyik divatos melyik régi vagy modern (nem vagyok ott a szeren, de volt amit én máshova osztottam volna mint te, de ez lenyegtelen). Lé nyeghogy a rövidebb nevek jönnek be legjobban. Hosszabbak közül esetleg a kicsinyítőlépzősök pl Hajnalka.

Nagyon hagyományos nevek (pl Mária), 70-es 80-as, 90-es évek neveivel semmi bajom. Nem hiszem hogy ilyet adnék saját gyerekemnek hacsak nincs köztük olyan ami hirtelen nagyon megtetszik.

Amik nagyon elrettentenek azok a más nyelvből átkozott és magyarosított nevek (pl Dzsesszika, Mirjam) meg a ritka fura nevek (Eufrozina, Kunigunda)

2022. júl. 5. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!