Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor múlt el az első sokk...

Mikor múlt el az első sokk azután, hogy megtudtátok, babát vártok? Kinek mikor mondtátok el?

Figyelt kérdés

Hétfőn voltam orvosnál, 7 hetes terhes vagyok.

Előtte teszteltem, mióta először késett, azóta kb. 4-5 naponta, és mivel mind pozitív volt, elég biztos volt, hogy baba van a dologban.

Sokszor úgy érzem, hogy fel sem fogtam még ezt az egészet, annyira hihetetlen. Hogy tényleg növekszik bennem egy baba, tavasszal már itt lesz velünk, mennyire át fog alakulni az életünk stb. Néha elkap a tervezgetés, hogy vajon kislány vagy kisfiú lesz-e, milyen legyen a babaszobája, megvannak már a neveink is. Máskor pedig eszembe jut, hogy mennyi komplikáció lehet, hogy a császár sem lesz sétagalopp, vagy hogy ez tényleg mekkora felelősség. Szóval az a két állapot változik, hogy vagy a fellegekben vagyok és totál rózsaszín, vattacukor világ van előttem, vagy pedig arról olvasok, milyen problémák jelentkezhetnek terhesség alatt.

Emiatt beszélni sem beszéltünk még senkinek erről, mert félek, hogy valami gond lesz és nem akarom, hogy mindenki minket sajnáljon. De közben meg én is szeretnék pl. gender revealt, megosztani a családdal, barátokkal a jó hírt stb.

21 éves leszek, szóval még így nem nagyon volt téma otthon az unoka.

Az lenne a kérdésem, hogy kinél mikor múlt el ez az izgalom, mikor lett normális az, hogy igen, terhes és igen, lesz egy baba otthon?

2022. okt. 6. 16:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Sajnos aranytojást tojó tyúkunk nincsen, de köszönöm a kedves kérdést! :)
2022. okt. 6. 20:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Én sem kaptam sokkot. Mikor késett teszteltem, pozitív lett, ennyi. Nem tesztelgettem tovább feleslegesen.

Doki megerősített terhes vagyok, ott sem sokkolódtam.

Akartuk, terveztük, nem értem miért kellett volna hitetlenkednem.

Családnak a doki után, többieknek a 18hetes uh után mondtuk el.

Egyébként erre én is kívácsi lennék, 21évesen hogy van saját ház, vagyonk magánkórházra ha nem aranytojás tojótól... mert nem önerőből, az is tuti

2022. okt. 6. 20:46
 13/18 A kérdező kommentje:

Mi is terveztük, vagyis beszéltünk róla, abbahagytam a gyógyszert is. De korábban PCOS-t állapítottak meg nálam, amiatt is kezdtem el a fogamzásgátlót (hogy a tüneteim enyhüljenek valamelyest). Mikor anno kiderült a betegségem, az orvosom azt mondta, hogyha majd babát szeretnénk a férjemmel, számítsak arra, hogy orvosi segítség nélkül nem fog sikerülni... Így én abban is kételkedtem, hogy spontán összejönne a baba.

A magánkórházról annyit, hogy számomra megéri az árát bármelyik. Ha cserébe emberi bánásmódot, maximális odafigyelést és profizmust kapok. Valamint hogy az az orvos lesz ott, akit én választok és aki a terhességemet is végigkísérte. Az egyéb extrák sem elhanyagolhatók, úgy gondolom. Például hogy a férjem is ott lehet velünk végig, nem 4-5 másik (ismeretlen) nővel tesznek be egy szobába, nem leszek magamra hagyva egy olyan kiszolgáltatott helyzetben. Számomra ez minden egyes forintot megér, egyáltalán nem bízom az állami egészségügyben.

2022. okt. 6. 20:55
 14/18 anonim ***** válasza:
48%
Gender reveal party, magánkórház. Jaj fogsz te még koppanni nyuszika, mikor éjjel szétrágja a csöcsödet a gyerek. Aztán rájössz milyen car kitartottak lenni. Akit meg felkoppintanak, hát ott lehet sokk bőven.
2022. okt. 6. 20:57
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves szavaidat továbbra is, de nagyon örülnék, ha nem írogatnál hülyeségeket.

Férjnél vagyok, terveztük a babát. De mint írtam, a korábbi diagnózisom miatt nem gondoltuk, hogy ennyire hamar sikerülni is fog.

2022. okt. 6. 21:00
 16/18 anonim ***** válasza:

Az anyagiakról annyit, hogy hacsak vagyonotok nincs, kössetek a férjedre kockázati életbiztosítást. Mert akkor is föl kell nevelned a babát, ha őt valami éri. Ha a babát közösen akartátok, akkor a téged érő karrierhátrány kiegyenlítésére is köthettek szerződést, ha netán elválnak az útjaitok.

Nekem 1-2 napig tartott a sokk, a tesómat hívtam fel először (a férjem után). Anyut akkor, mikor már volt szívműködés. Távolabbi rokonokat 12 hetesen.

2022. okt. 6. 21:29
 17/18 A kérdező kommentje:
Van mind a kettőnknek életbiztosítása, de szerencsére aranytojást tojó tyúk nélkül is biztos az anyagi hátterünk. Máskülönben nem akartunk volna kisbabát, fontos volt, hogy ne kelljen soha azon matekozni, honnan vegyünk el éppen pénzt, vagy hogy miről mondjunk le.
2022. okt. 7. 12:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem a sokk pár hét után elmúlt (kb olyan 10 hetesen), onnan jött a folyamatos aggódás, hogy jól van-e. Ez erősen jelen volt a babonás 12. hétig, utána enyhült. Nekünk nagyon produkálta magát a 12 hetes ultrahangon, kiderült a neme is (így lett neve amin már hívni tudtuk, addig csak "Baba" volt), láttuk hogy kalimpál össze-vissza, bennem innetől tudatosult jobban, hogy nekem tényleg kisbabám lesz. Kb 19 hetesen kezdtem el érezni mozogni, és azóta jó, mert tudom, hogy ott van, megvan. Sokkal nyugodtabb vagyok így.

Hamar elmondtuk mindenkinek (család, barátok), ahogy találkoztunk a pozitív teszt után, szóval olyan 8-9 hét körül. Úgy voltam vele, hogy ha baj is lesz, ez a pár közeli ember akkor is tudhat róla.

2022. okt. 7. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!