Mikor múlt el az első sokk azután, hogy megtudtátok, babát vártok? Kinek mikor mondtátok el?
Hétfőn voltam orvosnál, 7 hetes terhes vagyok.
Előtte teszteltem, mióta először késett, azóta kb. 4-5 naponta, és mivel mind pozitív volt, elég biztos volt, hogy baba van a dologban.
Sokszor úgy érzem, hogy fel sem fogtam még ezt az egészet, annyira hihetetlen. Hogy tényleg növekszik bennem egy baba, tavasszal már itt lesz velünk, mennyire át fog alakulni az életünk stb. Néha elkap a tervezgetés, hogy vajon kislány vagy kisfiú lesz-e, milyen legyen a babaszobája, megvannak már a neveink is. Máskor pedig eszembe jut, hogy mennyi komplikáció lehet, hogy a császár sem lesz sétagalopp, vagy hogy ez tényleg mekkora felelősség. Szóval az a két állapot változik, hogy vagy a fellegekben vagyok és totál rózsaszín, vattacukor világ van előttem, vagy pedig arról olvasok, milyen problémák jelentkezhetnek terhesség alatt.
Emiatt beszélni sem beszéltünk még senkinek erről, mert félek, hogy valami gond lesz és nem akarom, hogy mindenki minket sajnáljon. De közben meg én is szeretnék pl. gender revealt, megosztani a családdal, barátokkal a jó hírt stb.
21 éves leszek, szóval még így nem nagyon volt téma otthon az unoka.
Az lenne a kérdésem, hogy kinél mikor múlt el ez az izgalom, mikor lett normális az, hogy igen, terhes és igen, lesz egy baba otthon?
1-es, köszönöm szépen a rögtönzött biológia órát! :)
Szerintem nem orvosi témakörben írtam a kérdést, és nagyon sok anyuka bizony már akkor is babának hívja a magzatot, mikor még csak egy babszem méretű. Lépj ezen túl, ne zavarjon ennyire másnak a boldogsága.
Igen, az izgulás itt is megvan, bár néha mintha "elfelejteném", hogy terhes vagyok. Tegnap is kitöltöttem magamnak este a bort, utána ki is öntöttem, mert teljesen kiment a fejemből, hogy ezt most egy ideig nem szabad.
Féltem is, legszívesebben amíg meg nem születik, itthon ülnék, biztonságban, de tudom azt is, hogy úgy nem lehet élni és ebből valahogy engednem kell.
Régóta keszültünk rá, nem volt sokk, csak öröm. Különösen a második, ami egy mehen kívüli terhesség után fogant. Jobb, mint az összes karácsony együttvéve.
Az első fiamat a 9. Héten mondtuk el anyáéknak es tesóimnak. A másodikat azonnal, amint pozitív lett a teszt, mert mindenki annyira izgult ertünk.
Az izgalom nem mult el. Nagyon izgalmas az egész, elejétől végéig. 20 hetes vagyok. A nagyobbik fiam 2 éves, de néha még mindig ránézek es elkap, hogy úristen, hiszen ő bennem nőtt. Hát igen, megváltozik az elet, sok a nehézség, de nem a terhesség a nehéz, az első terhesség különösen nem, amikor még nincs ott a már meglévő gyerek, akit muszáj hajkurászni akkor is,ha legszívesebben egesz nap agyban lennék - amit az első terhességnél még megtehet az ember. A nehéz része azzal kezdődik, hogy megszületik. De a nagy egeszet tekintve szuper dolog gyereket nevelni egyelőre. Sokan mondják, hogy az igazi kihívás az iskolás kor. Már nagyon varom! Idaig fizikailag volt szörnyen megterhelő.
A sokkot én sem negatív értelemben írtam. Mi is lelkesek vagyunk, de néha még annyira felfoghatatlan... Nyáron hagytam abba a fogamzásgátlót, nem gondoltam, hogy ilyen hamar összejönne a baba.
Házasok vagyunk, szeptemberben költöztünk be a családi házunkba, szóval mi is tudtuk, hogy akarunk babát, csak tényleg meglepett, hogy amellett, hogy egészségügyileg nem vagyok/voltam 100%, sikerült ennyire hamar.
Holnap felveszem a kapcsolatot a három kinézett magánkórházzal, még ebben a hónapban azért jó lenne eldönteni, hogy hová szeretnénk járni terhesgondozásra, hol szülnék stb. Szóval nagyon hirtelen indultak be a dolgok számomra.
Én inkább hihetetlennek gondoltam, hogy végre össze jött 2,5 év után (inszemmel). Sztem a 12 hétig else hittem, hogy tényleg babát várok. Mióta már érzem is őt azóta teljes a rózsaszín köd 😍
23hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!