Irodai munkát végző anyukák! Konkrétan mi a foglalkozásotok, munkakörötök?
Ügyfélszolgálati munkatárs, 8-16:30 a munkaidő. Home office lehetőséggel, ha pl a gyerekek betegek.
10 percnyire lakok a munkahelyemtől de a sulit meg kell szervezni, hogy 4-kor mindig várja valaki a gyereket. Heti 2 nap bevonjuk édesanyámat, mikor a fiunk apja reggel 6-tól este 6-ig dolgozik. Ha minden kötél szakad eljövök hamarabb és ledolgozom később.
#6 én simán csak jelentkeztem a profession.hu-n meghirdetett pozícióra. Frissen szabadultam az egyetemről, annyi előnyöm volt, hogy hasonlóan multinál adminisztratív munkakörben dolgoztam előzőleg közel másfél évig diákmunkában, így mondhatni "tapasztalatom" volt a környezetben, ha a konkrét munkában nem is. Elvárás csak a diploma és az aktív nyelvtudás volt (angol+német), semmi szakirányú tudást nem igényeltek. Szimpatikus voltam az interjún, így kb egyből fel is vettek, amint megkaptam a diplomám, másnap már kezdtem is és azóta is ott dolgozom. Semmi protekció vagy bármi nem volt benne, egyszerűen szerencsém volt, gondolom.
#5 voltam.
En könyvelő vagyok. Hivatalosan 7:30tol 16ig volt a munkaidöm, de utána váltottam 7-töl 15:30ig. Viszont ha bevallás vagy bérszámolás golt, voltak napok, hogy 7-töl akár 19ig is benn voltam.
Jelenleg gyeden vagyok. Gyerek mellett ez szerintem lehetetlen lenne a bevallási időszak miatt.
Egyébként a cég ahol voltam megszűnt, így jövő szeptemberben keresek másikat. Tervek szerint akkor kezdi a bólcsit a gyerek.
Könyvelő vagyok egy gyártó vállalat szolgáltató központjában. A munkaidő 8-16.20, záráskor van túlóra. Rugalmas a munkaidőm, heti 4 nap home office-szal. Reggel én viszem a gyerekeket, délután a férjem hozza haza őket. De gyakran betegek is, olyankor itthon vannak velem, mellettük dolgozom (sokszor kínkeservesen, de megcsinálom a feladataimat).
Gyes után simán jelentkeztem a hirdetésre, és felvettek. Kértek angol tudást, szakmai tapasztalatot, de leginkább azt nézték, tényleg akarom-e én ezt a munkát 2 kisgyerek mellett, mert van munka bőven. Hát akartam, 8 órában.
Az első heteimben kórházba kellett menni a lányommal. Tudták, hogy a férjem is kiveszi a részét a gyereknevelésből, de fel sem merült, hogy én nem feküdhetek be a gyerekkel a kórházba, csak mert próbaidős vagyok. Nagyon támogatóak voltak mindig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!