Valakinek előfordult már, hogy 2 szivárványbabát vagy dupla szivárványbabát nevel?
Sziasztok.
Lehet furi a kérdés. Jelenleg van egy dupla szivárványbabám (2 vetélés után megmaradt), aki mára egy gyönyörű 1.5 éves nagylány. Jelenleg egy újabb vetélésen megyek keresztül. Az okokat nem tudjuk, mindketten egészségesek vagyunk. Így a következő gyermekünk biztos szivárványbaba lesz persze ha sikerül. Nektek sikerült? Feleslegesen nem szeretnék végigmenni újabb és újabb vetéléseken.
Foleg,hogy eleve benne van az elso 12.hetben hogy barmi tortenhet, ami ebben az egesz kerdesben felhaborito,hogy oke, egy vetelest is fajdalmas feldolgozni,de az meg mindig nem egy teljesen kifejlett gyerek, meg csak orvosilag sem nevezik annak,de amikor beindul a szulesed es megszulod es ugy mesz haza ures kezzel. Na ezek utan nekem ne jojjon senki ekkora onvigasztalo butasaggal,hogy szivarvany baba, meg ugyanolyan szeretet.
Hiszen epp itt irta le a kerdezo,hogy csoda a gyermeke,mert ket veteles utan szuletett, ha nem lett volna vetelese akkor most ez az oriasi "mindenaron imadom a csoda gyermekem es megtobb szeretetet adva neki potolom a veszteseg erzetem"erzes sem lenne rajta, foleg nem allna mar hozza a harmadik gyermekhez ugyanugy. Tisztan latszik,hogy nem lepett tul rajta. Mindig akkor ertekelunk valamit agyon amikor mar megtapasztaltuk a veszteseget, utana pedig meg gorcsosebben ujra atakarjuk elni.
Viszont en elgondolkoznek,ha ennyire gyenge vagyok es meg egy egeszseges gyerek utan sem tudtam tul lepni a vesztesegemen, akkor inkabb egy pszichologust valasztanek es nem a szulessel probalkoznek,ha latszolag a terhesseg megtartasa problemat okoz. Ertekelhetned azt az egyet is,aki mar ott van veled.
Amugy a csoda szerintem inkabb ott kezdodik, amikor valaki a negativ orvosi szakvelemenyek ellenere is teherbe tud esni.
#22 Nagyon szélsőségesen kiforgattad egyik-másik választ. Szerintem senki sem akart belerúgni senkibe, pláne ilyen fájdalom mellett.
Pusztán páran kifejezték, hogy minden gyerek csoda a maga nemében, egyedi, megismételhetetlen, viszont a tapasztalat is, ahogy valaki írta, az, hogy esetenként teher, nyomás a gyerekre nézve, mintha kettő-három helyett kellene a maximumon teljesítenie.
Nem tudom, honnan szeded, hogy itt bárkit is bántana, hogy valaki csodaként éli meg a gyermeke születését, de ez nem jelenti azt, hogy bárki is rossz anya lenne csak azért, mert szerinte minden gyerek éppen olyan különleges, anélkül, hogy plusz (még ha ki nem is mondott) elvárásokkal terhelnék őket.
Virtuális vigasztaló ölelés mindenkinek, aki gyászol :( És drukkolok ezerrel, hogy mindenki aki várakozik éppen rendben legyen (természetesen ők is és a babák is!).
Dragam, tokeletesen boldog es kiegyensulyozott a kislanyom,ha viszont az neked besavanyodast jelez,hogy szerintem ez beteges, az nem az en bajom.
Attol az en velememyem ez marad, nem azokrol beszelek akik xsak emlitik,de aki csodakent neveli, szivarvany babakent, ahol ekkora helyet kap ez a szivarvanyozas a mindennapokban, az szerinted egeszseges barkinek is?
Tudod a lanyom pint amiatt fejlodik ilyen szepen es azert ilyen kiegyensulyozott,mert en elobb feldolgozom a vesztesegeimet es csak azutan vallalok magamra ekkora felelosseget, ha a mai napig azon keseregnek hogy mi tortent, akkor most nem boldog lenne a kislanyom, hanem elhanyagolt. Es ez az amit nem akarnak megerteni masok, egyeb mas szituaciokban sem. Nem a lelki bajokra kell potlekot es lelki nyugtatot keresni, hanem tenni azert hogy jobban legyel es ne depressziosan, ahogy a kedves elozo kommentelo irja, konyakkal a kezedben inditsd a napot.
Szerintem ti most ezt túl toljátok.
3 vetélés után végre 16 hetes terhes vagyok és eddig minden ok!tisztában vagyok ,hogy ezt nevezik szivárvány babának ,de nem élem meg nagyobb csodának mint az 1/1es gyerekemet sőt.... csak többet aggódom!
Ha kint lesz sem fog nagyobb csodálatot kapni mint a meglévő!
Örülünk ha egészséges és ennyi.
Nem kell azért ezt túl tolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!