Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valakinek előfordult már,...

Valakinek előfordult már, hogy 2 szivárványbabát vagy dupla szivárványbabát nevel?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lehet furi a kérdés. Jelenleg van egy dupla szivárványbabám (2 vetélés után megmaradt), aki mára egy gyönyörű 1.5 éves nagylány. Jelenleg egy újabb vetélésen megyek keresztül. Az okokat nem tudjuk, mindketten egészségesek vagyunk. Így a következő gyermekünk biztos szivárványbaba lesz persze ha sikerül. Nektek sikerült? Feleslegesen nem szeretnék végigmenni újabb és újabb vetéléseken.

2022. szept. 28. 18:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
87%

Elhiszem, hogy sok a fájdalmad. De NE neveld csodaként!

Neki teszel rosszat.

Neveld normál, sima gyerekként. Megérdemli ő is ezt!!

2022. szept. 28. 20:17
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Én is "dupla"szivárványbaba vagyok, csak akkor még nem hívták így. Sose volt titok, de sokáig bűntudatom volt, hogy én élek ők meg nem, pedig senki nem mondott ilyet nekem. Úgy éreztem nekem kell helyettesítenem őket, jónak /jobbnak lennem, mert ez a létezésem célja, hogy begyógyítsam a sebeket. Anyukám minden évben mai napig gyertyát gyújt nekik halottak napján. Gyerekként ez azért teher lehet. Nekem az volt. A sors iróniája hogy az én gyermekem is ilyen elvárásokkal indul az életben egy családon belüli haláleset miatt. De ő csak egy kisbaba, nem tud ilyen elvárásoknak megfelelni és nem is szabadna ilyen terhet tenni rá.
2022. szept. 28. 20:26
 13/27 A kérdező kommentje:
Hidd el nem nevelem burokban. Közösségbe jàr. De akkor is egy csoda. Csoda, hogy 2 veszteség után egészségesen született,csoda hiszen a 17.hétig ott volt vele is egy nagy hematóma, ami miatt vetélés is lehetett volna...Hidd el normális, de akkor is csoda. Kérlek ha nem mentél ezen keresztül akkor ne kommentálj, olvass és lép tovább.. sorozatosveszteségek után szerintem nem ilyen emberekre vagyunk kíváncsiak. Legalábbis én nem... Bocsánat
2022. szept. 28. 20:28
 14/27 A kérdező kommentje:

Kedves 12,

Nem neveljük és nem is mutatunk felé olyat hogy jónak vagy jobbnak kell lennie.

Nem az a feladata, hogy begyógyítsa a sebeket. Az ilyen jellegű sebeket nem lehet begyógyítani. Nem gyújtok értük gyertyát, nincs emléktárgy. Emlékbe az ultrahangos képek vannak, semmi több. Nagy boldoggal tölt el, hogy neki megadhatom azt a szeretetet, amit a többieknek nem. Ha a 2.elsőre összejött volna ő sem lenne különb. Ugyanazt a szeretetet kapná mint az első.

2022. szept. 28. 20:33
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Az első és a negyedik terhességem ért véget vetéléssel. A kettő között született két egészséges gyermekem, illetve a második vetélésem után még egy. :)
2022. szept. 28. 20:40
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fura ez a szivárvány baba elnevezés, hiába ízlelgettem. De ez az én bajom :) Van több ismerősöm, akiknek minden második terhesség volt csak sikeres, köztük vetélés. És elvileg nem vol semmi bajuk. Neked is simán összejöhet még legközelebb. Sajnálom a veszteségeid, remélem hamar boldogságra lelsz egy újabb egészséges gyermek képében.
2022. szept. 28. 20:41
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyámnak 3 gyermeke van, ebből az első es a 3. Ikreknek indult, de csak 1 maradt meg. Első és 2. Után is volt vetélése. Így nagyobb a korkülönbség mint tervezték, de van 3 egészséges gyermekük, ahogy tervezték.
2022. szept. 28. 21:01
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
5 vetélések ,2 méhen kívüli terhesség ,1 petevezetékkel sikerült 2 gyerek.
2022. szept. 29. 07:32
 19/27 anonim ***** válasza:
88%

Nekem pedig halvaszules utan lett gyerekem, csoda? Semmi koze ahhoz a terhessegemhez. Perce eszembe nem jutott vele kapcsolatban,hogy o kulonleges mert a halott gyerekem utan szuletett.

Szerintem aki ezt hajtogatja es igy eli az eletet,hogy a gyerek kulonleges, csak szimplan nem dolgozta fel, talan az elo gyerekkel akarja potolni a veszteseget.

Viszont azon nem gondolkoznak el,hogy ez az elo gyerek szamara mekkora szivas, mar akkor ezt hallgatjak amikor meg nem is ertik,hogy ez mit jelent.

Inkabb beteges mint normalis.

2022. szept. 29. 11:46
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, utolsó. :(

Igen, a vetélés az vetélés. Sajnálatos dolog, de az élő babának semmi köze nincs hozzá.

2022. szept. 29. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!