Követeljem a hivatalos gyerektartást?
Egy 4éves kisfiút nevelek egyedül, másfél éve szétmentünk az exemmel és soha nem voltunk házasok, így semmilyen törvényes kötelezettsége nincs. Az exem kamionsofőr és már másfél éve is havi fél milliót keresett, jelenleg valószinüleg mégtöbbet. Ennek ellenére ebből csak havi 150 ezret fizet a gyerekért készpénzben és nem akarja, hogy hivatalossá tegyük. Azt mondja, hogyha hivatalosan kell fizetnie akkor csak azt a minimális összeget fogja fizetni amit a törvény kötelezi, és az sokkal kevesebb lesz mint 150. A szüleim pedig biztosak benne, hogy csak azért fizet feketén készpénzben mert így spórolhat, és arra bíztatnak, hogy jelentsem fel.
Nem tudom mit csináljak, mert attól tartok, hogy a végén még ez a havi 150 sem lesz, de a környezetem szerint meg kellene lépnem.
40es, igazad van. Így megy ez haszonlesőéknél.
Nálunk úgy van megállapodva, hogy fizet havi 40 ezret gyerektartásra, ad havi 5 ezret zsebpénznek a gyereknek( 9 éves)és emellé, minden SZÁMLÁVAL igazolt kiadás felét fizeti(iskolai étkezés, ruhák, különórák, programok) plusz mikor ott van kéthetente egy hétvégét, vesz neki ami kell meg fizeti az ottani programokat. Évente egyszer becsúszik egy nagyobb kiadás, aminek szintén állja a felét, idén biciklit kapott a fiunk amiből 40 ezret ő állt.
Így körülbelül havi 70-80 ezerre jön ki a pénz amit a gyerekre költ, és ez bőven elég.
Így ő is nyugodt, mert látja nem magamra költöm. Ez eszembe se jutna, de hát ennyit igazán megtehetek, hogy számlát kérek. Én nem húzom le, ő pedig akadékoskodás nélkül fizeti amit kell.
A gyereknek megvan mindene, két különóra, minden hétvégén program, értelmes játékok, normális minőségű, de nem túl márkás ruhák(Hm, F&F, C&A, néha Zara)
Nem csoda, hogy egyedül vagy. Ennyi ésszel két lábon...
A szüleid is olyan ostobák, mint Te. 🤦
Azok az apukák akik havi 20-30 ezret fizetnek, nyilván nem fél millió fölött keresnek, mint az én exem. Már 3 éve is, 2.5millióért vett magának használt motorkerékpárt, amit alig használ. Értitek? 2.5 millió egy motorbicikliért!
Akinek ilyen luxusra telik, az ne sajnálja már a pénzt a saját gyerekétől...
45-ös Ez a magánügye.
A gyerekre kifejezetten sokat fizet. Számtalan komment született, hogy garantáltan nem kapsz majd ennyit, ha bírósághoz fordulsz. Ha mégis úgy érzed, hogy többet ítélnének meg, akkor hajrá, hallgass az eszedre, és a környezeted nyomására!
47 vagyok a helyes link:
Nem sajnálja a gyerekétől. vagy az a bajod hogy téged nem tart el? Ez fáj neked ennyire?
mehetsz te is kamionsofőrnek ha irigyled tőle. Te költesz a gyerekedre a fizetésedből havi 150 ezret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!