Követeljem a hivatalos gyerektartást?
Egy 4éves kisfiút nevelek egyedül, másfél éve szétmentünk az exemmel és soha nem voltunk házasok, így semmilyen törvényes kötelezettsége nincs. Az exem kamionsofőr és már másfél éve is havi fél milliót keresett, jelenleg valószinüleg mégtöbbet. Ennek ellenére ebből csak havi 150 ezret fizet a gyerekért készpénzben és nem akarja, hogy hivatalossá tegyük. Azt mondja, hogyha hivatalosan kell fizetnie akkor csak azt a minimális összeget fogja fizetni amit a törvény kötelezi, és az sokkal kevesebb lesz mint 150. A szüleim pedig biztosak benne, hogy csak azért fizet feketén készpénzben mert így spórolhat, és arra bíztatnak, hogy jelentsem fel.
Nem tudom mit csináljak, mert attól tartok, hogy a végén még ez a havi 150 sem lesz, de a környezetem szerint meg kellene lépnem.
"már másfél éve is havi fél milliót keresett, jelenleg valószinüleg mégtöbbet. Ennek ellenére ebből csak havi 150 ezret fizet"
Hogy érted, hogy "ennek ellenére"? Ez azt sugallja, hogy kevesled a 150 ezret is. Szerinted mennyit kellene fizetnie??
Én nem perelnék a helyedben, ha amúgy jó a viszony köztetek. Nem tennék tönkre egy bizalmi, jól működő kapcsolatot, csak hogy le legyen papirozva valami, ami ezerszer rosszabb amúgy, mint a jelenlegi valóság.
Ha egy napon nem fizetne többé, majd akkir perelsz. Addig hagyd békén, ha amúgy rendes. Lehet, hogy adóügyi szempontból megütné a bokáját, hogy mégis miből fizet hivatalosan 150-et, ha csak 200 a hivatalos nettó fizuja. Én nem szivatnám meg.
Hú de nagyon fog fàjni neked, amikor koppansz a bíróságon! Ne érts félre, nem kárörvendek rajta, hanem előre sajnállak. Ne legyél már hülye!
150 ezerből bőven jól lehetne tartani egy gyereket még akkor is, ha fejlesztésre szorul. Hogy te ennél még többet költesz rá, az a te döntésed, mert ilyen gyerektartás mellett simán megtehetnéd, hogy kereken 0 Ft-ot költesz rá. Ha te ésszerűtlenül öntöd a pénzt a gyerekre, az nem az ex anyagi felelőssége. Ahogy az sem, hogy neked alacsonyabb a fizetésed. Bőven teljesíti az exed azt, ami jóérzéssel elvárható. És bőven túlteljesíti azt, amit a bíróság megítélne. Ugyanis akkor sem ítélne meg ekkora gyerektartást a bíróság (többet meg pláne nem), ha adózottan, bejelentve keresne 600 ezret. Nemhogy így, hogy feketén kapja a pénze nagy részet.
Térj észhez, mert nagyon rosszat teszel magatoknak, ha telhetetlen vagy!
És nagy butaság hagyni, hogy a szüleid és környezeted telebeszélje a fejed. Most épp nagyon rossz tanácsokat adnak neked. Mennyire fogod megköszönni nekik, amikor megfogadva a tanácsukat tovább követelődzöl, bíróságra viszed a dolgot, és ezután havi 50 ezret fogsz kapni? Ők mennyire vállalják majd a felelősséget azért, hogy jól elrontod az életed a tanácsaikat követve?
Nőj fel, tudj ellenállni a nyomásnak!
Amikor én voltam egyedülálló anya, az én környezetemnek is mindig volt véleménye arról, mit hogyan kéne csinálnom. A szüleim állandóan háborogtak és hergeltek, hogy miért tartom még egyáltalán a kapcsolatot az exszel, hülye vagyok, hogy engedem hozzá a gyereket, stb. De ez az én életem, az én döntéseim, és nekem kell együttélnem a következményeivel, nem nekik.
A sarkadra kell állni, ha baromságokkal tömik a fejed!
Tehát ő a fizetése 25-30%-át költi a gyerekre. Te keresel mondjuk 300 ezret. és te a 40%-át költöd rá, ami 120 ezer Ft, tehát 270 ezret költesz havonta a gyerekedre? Mégis mire? Miért kéne 150 ezernél többet költenie a gyerekre, ha te is bőven költesz rá a saját fizetésedből. Arany bilibe kakil a gyerek?
Mikor régen a férjem vált az exétől, az ügyvéd azt monta: Nem az a baja ennek a nőnek, hogy maga elment, hanem hogy a pénztárcáját is magával vitte.
Dolgozz te is olyan keményen, mint ő, és akkor te is többet adhatsz a gyerekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!