Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » MÉG inkább munka, mint gyerek...

MÉG inkább munka, mint gyerek - mikor értik meg a szülők?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, 3 feleség. A férjem (28) és én is erősen karrierista emberek vagyunk, mindenünk a munkánk. Szeretjük is csinálni + nagyon nagy jövedelmeket hoz be. Már a kapcsolatunk elején úgy gondoltuk, hogy addig nem vállalunk gyereked, ameddig minden körülmény nem nagyon jó, illetve ki nem "tomboljuk" magunkat. A körülmények már adottak. Saját szép ház, kocsik, egzisztencia... Viszont úgy érezzük, hogy a másik fele a dolognak még nem történt még. Még együtt szeretnék lenni KETTEN. Utazgatni, élményeket átélni...

A szüleink viszont egyre inkább azzal piszkálnak minket, hogy jöhetne már a unoka. Az ő és az én szüleim is. Már-már szinte találkozni sem szeretünk velük, mert mindig ez a téma...

Felfogják egyáltalán, hogy mostanában még biztos nem lesz unoka? Még pár év...

2010. szept. 26. 11:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

A ti életetek, az örökbefogadás pedig szép gondolat, de gondolom úgyis a saját a cél. Rengetegen várnak kisbabára, olyanok, akiknek eü okok miatt nem lehet :(

Sajnos rohanó világunkban egyre több nő karrier-pénz-szórakozás, a gyermek pedig csak várat magára, én amiatt akartam próbálkozni már 25 évesen (ekkor volt az esküvőnk) mert közvetlen környezetemben, pl munkahelyemen ismerek nem is gy párt akik évek óta próbálkoznak és még semmi. Sajnos évről-évre rosszabbak az életkörülmények (levegő, ilyesmi) ez pedig ahhoz vezet hogy egyre inkább "népbetegség" a sok olyan betegség, mint pajzsmitigy alulműködés, stb., ami hosszú sikertelen próbálkozáshoz vezet, ln ettől a gondolattl nagyon megijedtem hogy nekem majd esetleg ne lehet gyerkem. Végül 4. hónapban összejött és határtalanul boldog voltam! (és örömmel mentem babázni, pedig egy multinál voltam 16 ember vezetője, bejártam a fél világot munkahelyi kiküldetések miatt- és most úgy vagyok vele egyik kiküldetésemért sem cserélném le a fiam egyetlen kakis pelusát sem :)))

Ne értsd félre, azt is megértem aki nem akar mert élni akar, meg dolgozni, én csak leírtam hogy esetleg mit érezhetnek a szüleid-félnek hogy nem adatik meg a családotoknak a legnagyobb öröm!

DE: ha még nem akartok , szépen mondjátok meg nekik hogy eljön az ideje hamarosan, csak ne kérdezgessenek mert azzal frusztrálnak benneteket ls így még nehezebb lesz! Meg kell hogy értség, a ti életetek!

2010. szept. 26. 13:01
 12/27 A kérdező kommentje:
Mi az örökbefogadást olyan dologként gondoltuk, hogy nem kisbabát fogadnánk örökbe, hanem pár éves gyermeket.
2010. szept. 26. 13:18
 13/27 anonim ***** válasza:

Nem értem az ilyet, hogy miért szólnak ebbe bele a nagyszülők. Emiatt sajnállak titeket. Mondjátok azt, hogy rajta vagytok az ügyön és kész, akkor megnyugszanak.

Egyébként elmesélek neked egy példát a környezetemből. Házaspár mindketten jók a szakmájukban, mindketten szuperül keresnek, jó lakás, jó kocsi, stb, ők is úgy voltak vele, hogy előbb utaznak stb stb, aztán mire kitalálták, hogy akkor jöhet a baba (kb 30-31 évesek voltak), teltek az évek, és még mindig nem terhes a lány. Beültetés, lombikprogram, még mindig semmi. 36-37 évesek, még mindig a nagy semmi van, csak nem gyerek.

Igazából az a baj, hogy szép dolog, ha valaki kitalálja, hogy ő 30 évesen lesz anya, csak a természet ebbe csúnyán beleszól, és egyáltalán nem biztos, hogy egyből össze is jön.

De én azért drukkolok nektek, hogy sikerüljön minden úgy, ahogy ti szeretnétek.

A pár éves gyermek örökbefogadásáról épp volt egy cikk a Nők Lapjában, egy házaspár 4 éves ikerpárt fogadott örökbe, de ők már lelkileg erősen sérültek voltak a múltjuk miatt, azóta már nagyobbacskák, és sehogyse boldogulnak velük a szülők :(

Ezt is csak úgy leírtam, de ha majd eljutsz ide, hogy örökbefogadás, úgyis körbejárod majd a témát gondolom.

Minden jót nektek, a nagyszülőkkel meg ne foglalkozzatok.

A lényeg, hogy nektek jó legyen.

2010. szept. 26. 14:25
 14/27 anonim ***** válasza:
Off:Miért fogadnátok örökbe és miért pár éves gyermeket?Sajátot nem akartok?
2010. szept. 26. 21:38
 15/27 A kérdező kommentje:
Erősek közbejátszik, hogy nem kellene szülési szabadságra mennem. Olyan munkám van, aminek, ha kiesek a ritmusából, akkor nehezen rázódok vissza. Nem csak a tempó miatt, hanem a legfolyamatosabb szakmai fejlődést igényi. Illetve nem is túlzottan a csecsemőkkel "jövünk ki", rokonságban is jobban elvagyunk a 3 év feletti gyermekekkel.
2010. szept. 26. 21:56
 16/27 A kérdező kommentje:
A nem szempontjából is fontos lenne, nekünk az lenne előnyös, ha az utódunk fiú lenne.
2010. szept. 26. 21:57
 17/27 A kérdező kommentje:
* Erősen
2010. szept. 26. 21:58
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Huh, amíg így gondolkodsz, addig ne is szülj gyereket, mert még alkalmatlan vagy a feladatra.

1. más csecsemővel nem jössz ki, de a sajátoddal kénytelen lennél

2. csak a fiú jó?? Nem az a lényeg, hogy egészséges legyen???

Még ne szülj, még inkább dolgozz, azzal jobban jársz.

Nem akarlak megbántani, de muszáj voltam leírni a véleményemet.

Az egyik válaszoló voltam.

2010. szept. 27. 08:48
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom!!Tényleg ne szülj gyereket!!De egyáltalán nem vállalj gyereket!!Alkalmatlan vagy rá!!27évesen így gondolkozni!!Nagyon lelombozó!!A te korod körüli nők örülnek ha terhesek lesznek és mindent meg tesznek azért hogy SAJÁT! gyerekük legyen!!Egy kicsi kis élet aminek minden csodáját át élik a fogantatástól kezdve addíg míg a karjaiban nem tartja a picike várva várt gyermeket!!És nem fontos sem a neme csak az hogy egészséges legyen!!Az ilyen gondolkodás mód vall egy igazi felnőtt nőre akinek mindennél többet ér a gyermeke!(a te gondolkodásod a 14-15éve korosztályban még elfogadott!)Borzasztó hogy még vannak ilyen emberek mint te!!
2010. szept. 27. 09:00
 20/27 anonim ***** válasza:
65%
Azt még elfelejtettem hogy az sem valami szép dolog hogy csak azért akartok örökbe fogadni gyereket hogy ne kellejen vele "szenvedni" amíg még kicsi!!És még fiú is legyen!!Szegény gyerek milyen családba kerülne!!Inkább ne fogadj örökbe.....előre sajnálom szegényt!!És téged is!!CSAK SAJNÁLNI TUDLAK!!
2010. szept. 27. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!