Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » MÉG inkább munka, mint gyerek...

MÉG inkább munka, mint gyerek - mikor értik meg a szülők?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, 3 feleség. A férjem (28) és én is erősen karrierista emberek vagyunk, mindenünk a munkánk. Szeretjük is csinálni + nagyon nagy jövedelmeket hoz be. Már a kapcsolatunk elején úgy gondoltuk, hogy addig nem vállalunk gyereked, ameddig minden körülmény nem nagyon jó, illetve ki nem "tomboljuk" magunkat. A körülmények már adottak. Saját szép ház, kocsik, egzisztencia... Viszont úgy érezzük, hogy a másik fele a dolognak még nem történt még. Még együtt szeretnék lenni KETTEN. Utazgatni, élményeket átélni...

A szüleink viszont egyre inkább azzal piszkálnak minket, hogy jöhetne már a unoka. Az ő és az én szüleim is. Már-már szinte találkozni sem szeretünk velük, mert mindig ez a téma...

Felfogják egyáltalán, hogy mostanában még biztos nem lesz unoka? Még pár év...

2010. szept. 26. 11:32
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
* 3 éve feleség
2010. szept. 26. 11:33
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Ti tudjátok mit akartok,nekik ezt el kel fogadniuk! Az természetes,hogy már unokát szeretnének.
2010. szept. 26. 11:38
 3/27 A kérdező kommentje:

Ráér még ez a dolog...

Nagyon régen én is úgy gondoltam, hogy már 25 évesen minimum 1, de inkább 2 gyermekem lesz, csak aztán érettségi utáni szakmámban olyan jól szerepeltem, hogy valahogy előrejött a karrierizmus... Ők nem vették fel ezzel a ritmust.

2010. szept. 26. 11:41
 4/27 anonim ***** válasza:
46%

Az ő világnézetük szerint már most is öreg vagy első gyerekes anyukának. Ez van, ötvenévesen ne várd, hogy megváltozzanak.

Én a helyetekben azt tenném, hogy azt mondom nekik, hogy dolgozunk az ügyön. Ha kérdezik, akkor meg csalódottan, hogy most sem jött össze :( a harmadik kérdés után meg mondanám nekik, hogy ez nekem fáj, és ne zaklassanak, amint összejön, szólok. Nem egészen igaz a dolog, de így talán békén hagynak.

2010. szept. 26. 11:41
 5/27 A kérdező kommentje:
Egészen jó ötlet.
2010. szept. 26. 11:42
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Na ne mar,akkor meg ketsegbe esnenek,es vizsgalatokra kuldenenek benneteket,az se lenne jobb.Nem kell hazudozni,meg kell mondani az igazat.Nekem is celozgatott anyukam,hogy "ez is terhes,meg az is...,meg hogy jatszana o mar az unokajaval,stb..."pedig o meg csak 42 eves,en meg 24,es szinten 3 eve hazas.Mire en azt mondtam neki,hogy hagyja abba,ne celozgasson nekem,mert en nem fogok szulni,sem neki,sem anyosomnak gyereket,hanem majd,ha eljon az ideje,es mi a ferjemmel ugy erezzuk,hogy igenis kell egy gyerek,akkor majd dolgozunk rajta.Es felfogta,kepzeld,pedig csak egyenes voltam,nem kellett kamuzni.Mondjuk en felnek a helyedben ilyen dolgokkal jatszani,mert talan meg be is teljesulhet.

Szamunkra most jott el az ideje,2 het mulva szulok,24 evesen,a ferjem 26.Nem erzem,hogy elsiettuk volna,ez eletem legszebb es legboldogabb korszaka,annak ellenere,hogy nem dicsekedhetek azzal,hogy mindenem megvan,viszont szamomra O a minden,a kisfiam,itt a pocakomban,es a ferjem :)

Kedves kerdezo,nem "piszkalni"akarlak,sem sertegetni,vegulis az elottem valaszolot minositi,hogy milyen "hasznos" tanaccsal latott el,amikor azt irta,hogy "fullents".Azert nem hiszem,hogy ennyire undorito modszerekhez kene folyamodni.

Lehet lepontozni...

24 eves,38 hetes pocis :)

2010. szept. 26. 12:02
 7/27 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem igazuk van a leendő nagyszülőknek!!Gondolj bele!35 évesen ott fogsz állni hogy nem jön a baba1,2,3évig aztán 40éves korod körül szülsz egy gyereket.....és azt hiszik majd hogy a nagyanyja vagy!!Eléggé gáz de te tudod!!(én át éltem ezt és ha tehetném sokkal előbb szültem volna és te sem azért nem vállalsz gyereket mert nyomós indokaid vannak rá hanem ugy mint én akkor!FÉLSZ!!)És félre értés ne essék....nem olyan könnyű ám teherbe esni.......nem mindenkinek jön össze elsőre!!
2010. szept. 26. 12:07
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

A hazudozással én sem értek egyet - megtennéd velük, hogy aggodalmat ébresszetek bennük az egészségeddel kapcsolatban?

Nagyon elszomorítanátok őket mert esetleg megijednének hogy soha nem lehetnek nagyszülők! Ne csináljátok!

Ti tudjátok mikor akartok gyereket, én azt mondanám hogy minednt meg akarok adni a gyermekemnek ami a legjobb, és addig még egyelőre dolgozni és gyűjteni kell, mert biztos hátteret akartok neki, hogy 100%-kal indulhasson az életben és addig úgysem kezdtek neki amíg ez nincs meg, legyenek türelemmel a leendő unokájuk érdekében!

Mindazonáltal én nem így gondolkodom, 26 éves vagyok és van egy fiam akit imádok :)

Sajnos napjainkban nagyon sok nő nem akar gyereket csak minél később, sokan kitolják 30-35 ébes korukra és sajnos sok rossz példát látok akiknél akkor derült ki hogy nem is lehet csak beavatkozással, meg iyesmi.

Persze nem ez volt a kérdés, ez csak az én véleményem.:)

2010. szept. 26. 12:10
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Mondjátok meg az igazat,hogy még 1-2 évig szeretnétek kettecskén élni és közösen készülni lelkileg a gyerkőcre ill. kiélni magatokat,de ne izguljanak,nem 35 évesen szeretnél szülni.Ígérd meg,hogy amint kiderül,hogy babátok lesz,ők lesznek az elsők,akik megtudják,de cserébe megkérnéd öket,hogy hagyjanak a témával békén titeket.

Sztem még nem vagytok elkésve,de azért 30 éves korod körül "jó lenne" szülnöd(pláne ha 2 gyerkőcöt szeretnétek),de természetesen úgyis ti döntötök.

2010. szept. 26. 12:24
 10/27 A kérdező kommentje:

Nem 40 évesen szeretnék szülni.

Egyébként a férjemmel erőteljesen gondolkozunk az örökbefogadáson is. De az is MAJD.

2010. szept. 26. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!