Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amerikai nagyszülők, magyar...

Hosszúhajú kérdése:

Amerikai nagyszülők, magyar szülők babájának dzsenifer anikó név?

Figyelt kérdés
a nagyszülők egyike amerikai, a szülők magyarországon születtek. ( közeli ismerős ) két keresztnevet szánnak neki, egy amerikai hangzásút és egy magyart. ( itt élnek ) mit gondoltok dzsenifer anikó ról? ( vagy fordítva ) ha kimegy nyilván jennifer lenne, az anikót meg nem nehéz megértetni.

2022. szept. 17. 02:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Az Aniko külföldön elég problémás, az O-ra végzödö nevek általában férfinevek, rengeteget kell magyarázkodni, hogy nöröl van szó.

A Dzsenifer meg MO-on igen negatív hatású, az USA-ban meg senki nem ismeri fel az eredeti nevet, ilyen írásmód mellett meg kimondani sem tudja senki.

Szóval mindkét névválasztás közel katasztrófális

Ami jó megoldás, ha olyan nevet/neveket választanak, ami mindkét heylen létezik, közel azonos írásmód mellett.

2022. szept. 17. 08:02
 12/24 anonim ***** válasza:
69%
Úgy tudom hogy ha van a felmenők között külföldi, rá hivatkozva engedélyezhetik az eredet írásmódot. Asszem valami ilyenmi volt a Palácsik-Visváder párnál, nézz utána.
2022. szept. 17. 08:08
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
2022. szept. 17. 08:11
 14/24 anonim ***** válasza:
94%

A Dzsenifer itthon már nem amerikai névnek számít, hanem tipikus cigánynévnek. Soha nem is találkoztam nem roma származású Dzsenivel.

Szóval senki sem arra fog asszociálni, hogy biztos amerikai származásúak, hanem... 🙂

2022. szept. 17. 09:25
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A Dzsenifernél van jó pár sokkal normálisabb lehetőség pl. manapság a Liza/Eliza/Elizabet itthon is népszerű, külföldön is teljesen jó. Vagy az Anikó helyett az Anna, teljesen nemzetközi. Fentebb is írtak lehetőségeket kvázi nemzetközi nevekre, és nagyon igaza van a második hozzászólónak, külföldön ezzel a Dzs-vel ugyanúgy nem tudnának mit kezdeni, mint ha valami echte magyar nevet adsz.
2022. szept. 17. 13:35
 16/24 A kérdező kommentje:

nagyon örülök a válaszoknak! :)

12. külön köszönöm a linket.

ha ezt el tudja intézni, akkor így hogy hangzana: jennifer anikó

így már nem romás. azt nem is tudtam hogy kint az o-végződés férfias.

úgy tudom azért szeretnék ezt a kettőt, mert egyik van a családban ( valóban tiszteletből, de tetszik is nekik ) másikat pedig kislánykora óta elképzelte a lányának már ( akkor még nem tudta ki lesz a párja ) szóval nagy a ragaszkodás itt is ott is.

amúgy hangzásra így jobb, vagy megfordítva: anikó jennifer?

2022. szept. 17. 14:31
 17/24 A kérdező kommentje:
nem én gyerekem. és j-vel írva más, hiszen sokan említették a dzs-t.
2022. szept. 17. 15:57
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megfordítva a jobb, az Anikóval kezdődően, főleg ha idehaza fognak élni.
2022. szept. 17. 17:23
 19/24 A kérdező kommentje:
18. igen, az talán célszerűbb lenne.
2022. szept. 18. 04:32
 20/24 anonim ***** válasza:

A Jennifer az kb 40-50 evvel ezelott volt nepszeru Amerikaban, manapsag mar nem adjak ezt a nezet, persze ettol meg nevezheted igy a babat, csak Magyarorszagon Dzseniferkent lesz anyakonyvezve. Aniko nevvel meg nem talalkoztam az USA-ban.

Van rengeteg bibliai es latin nev ami ugy az vagy nagyon hasonlo angolul is, esetleg az iras mas, de Amerikaban ugy irod le a nevet ahogy akarod, nincs ra szabaly es amugy is betuzni szokas mikor kerdezik es le kell irni.

Par pelda magyar iras szerint ha a regi nevek sem kizartak: Viktoria, Hanna, Anna, Erika, Flora, Laura, Julia, Julianna, Judit, Andrea, Mira, Bianka, Tamara, Klaudia, Diana.

Van koztuk amiket az amerikaiak C-vel irnak, vagy Th-val de mint irtam, erre nincs szabaly, elfogadjak K-val es T-vel is.

2022. szept. 19. 02:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!