Amerikai nagyszülők, magyar szülők babájának dzsenifer anikó név?
Az Aniko külföldön elég problémás, az O-ra végzödö nevek általában férfinevek, rengeteget kell magyarázkodni, hogy nöröl van szó.
A Dzsenifer meg MO-on igen negatív hatású, az USA-ban meg senki nem ismeri fel az eredeti nevet, ilyen írásmód mellett meg kimondani sem tudja senki.
Szóval mindkét névválasztás közel katasztrófális
Ami jó megoldás, ha olyan nevet/neveket választanak, ami mindkét heylen létezik, közel azonos írásmód mellett.
A Dzsenifer itthon már nem amerikai névnek számít, hanem tipikus cigánynévnek. Soha nem is találkoztam nem roma származású Dzsenivel.
Szóval senki sem arra fog asszociálni, hogy biztos amerikai származásúak, hanem... 🙂
nagyon örülök a válaszoknak! :)
12. külön köszönöm a linket.
ha ezt el tudja intézni, akkor így hogy hangzana: jennifer anikó
így már nem romás. azt nem is tudtam hogy kint az o-végződés férfias.
úgy tudom azért szeretnék ezt a kettőt, mert egyik van a családban ( valóban tiszteletből, de tetszik is nekik ) másikat pedig kislánykora óta elképzelte a lányának már ( akkor még nem tudta ki lesz a párja ) szóval nagy a ragaszkodás itt is ott is.
amúgy hangzásra így jobb, vagy megfordítva: anikó jennifer?
A Jennifer az kb 40-50 evvel ezelott volt nepszeru Amerikaban, manapsag mar nem adjak ezt a nezet, persze ettol meg nevezheted igy a babat, csak Magyarorszagon Dzseniferkent lesz anyakonyvezve. Aniko nevvel meg nem talalkoztam az USA-ban.
Van rengeteg bibliai es latin nev ami ugy az vagy nagyon hasonlo angolul is, esetleg az iras mas, de Amerikaban ugy irod le a nevet ahogy akarod, nincs ra szabaly es amugy is betuzni szokas mikor kerdezik es le kell irni.
Par pelda magyar iras szerint ha a regi nevek sem kizartak: Viktoria, Hanna, Anna, Erika, Flora, Laura, Julia, Julianna, Judit, Andrea, Mira, Bianka, Tamara, Klaudia, Diana.
Van koztuk amiket az amerikaiak C-vel irnak, vagy Th-val de mint irtam, erre nincs szabaly, elfogadjak K-val es T-vel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!