Nagyon vágyom a babára, nyugodt szívvel így bevállalnátok a helyemben? Hogy megy ez?
Tudtam, hogy hamar szeretnék kisbabát, nem szeretnék 30-35 éves koromig várni ezzel.
Két legjobb barátnőm is terhes, így több helyről jön a "babacontent" és emiatt egyre inkább azt érzem, hogy legszívesebben azonnal abbahagynám a fogamzásgátlót és babáznék... Párom picivel idősebb nálam, így nála a végzettség, munka, egzisztencia kérdés nem jelent gondot. Nekem viszont még nincs diplomám, harmadévet kezdtem most az egyetemen (21 éves vagyok). Nem szeretnék azzal jönni, hogy a pénz nem fontos és csak szeretet legyen, mert szerintem ez nem így van. Jelenleg részemről kb. az egyetlen akadálya a babának a pénz... Mert amink van, az a páromé, ha vége lenne a kapcsolatunknak akár holnap, engem utána a szüleim tartanának el. Nevetségesnek érezném, hogy még akkor tartsák el a gyerekemet is...
Ezért ő azt mondta, hogy házasodjunk össze és legyen egy olyan papír közöttünk, ami egy esetleges válás esetén számomra lenne biztosíték. Tehát nem őt, mint vagyonosabb felet védené.
De nem tudom, nekem ez így furcsa, nem tudom megfogalmazni, hogy miért. Olyan üzleti az egész, hogy így megbeszéljük ezt. Vagy túlgondolom? Ti hogyan döntöttétek el, hogy akkor legyen babátok?
Nem most került ez szóba először közöttünk, beszéltünk már róla többször és a célok, tervek egyeztek nálunk ebben is. De azóta én egyre jobban szeretném és ezt neki is elmondtam. Ő mondta, hogy ilyen tekintetben kicsit régimódi, nem a "vadházasság" híve és szeretné, ha hozzámennék előtte azért. Akkor mondta ezt is, hogy legyen szerződés, ha az anyagiak miatt félnék.
Semmi probléma! :)
Igyekszünk megfelelni az emberek sztereotípiáinak, más egyéb?
Mindenképp házasságot ajánlok a gyerekvállaláshoz. De ha a barátod is akarja, sőt még kedvezőbbet is az "alap" házasságnál akkor mi a probléma?
Mi nem házasodtunk össze, "mert majd papír nélkül is minden úgy lesz, mintha lett volna házasság", hmm, aztán nem úgy lett, hanem mindig azért maga felé hajlik a keze....
Én 21 évesen fejeztem be a szakmám (nem tanultam tovább) egyből elkezdtem dolgozni. Bár én is vágytam már akkor a babára tudtam hogy hülyeség úgy bele vágni, hogy se házasok nem voltunk se munka tapasztalatom se volt. Nekem nem ált mondomba úgy szülni, hogy mindent a férjem finanszírozzon. 23 éves koromba volt az eskűvönk, utána kezdtünk el próbálkozni (addigra már meg volt a biztos munka hely). Most 26 évesen várjuk a babánkat ami inszeminációval jött össze.
Én azt mondom hogy járd ki az iskolát, dolgoz minimum 1 évig, legyen meg az esküvő (ha akartok). Utána jöhet a gyerek.
Nem, nálunk a szülők ebbe nem nagyon szólnak bele. Pontosabban, nem vitatjuk meg velük ezt a témát.
De azért tartsanak majd el purdéstól ha kidob a bácsi.
Ha te mint csupasz fenekű kislány előadnád nekem hogy házassági szerződést akarsz bizony kinevetnélek. Maximum olyat lennék hajlandó kötni hogy egyikünknek se lesz soha semmi köze a másik vagyonához
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!