Mit tennétek a helyemben, bevállalnátok?
Van már egy kisfiunk 3 éves,már nagyon rég szeretnék neki tesót,párom benne van,de én nem tudom,hogy mi legyen.
Kb fél-1 év múlva belevághatnánk,de elbizonytalanodom folyton.Nem tudom egy 2. gyerekhez,hogyan viszonyul az ember,tudnám-e szeretni,mint az elsőt,egészséges lesz-e,lesz-e elég türelmem,hogy bírom megint az éjszakázást,mi lesz a szoptatással,sajnos annyi rossz élményem van azzal kapcsolatba,nem tudom menni fog-e,milyen nemű lesz,vajon mennyi idő alatt jön össze,vajon a nagyszülők mit szólnak hozzá,vajon anyagilag biztosan kijövünk-e,ne várjak-e még vele.Számtalan kérdés,és nem tudom rá a választ kétségbe vagyok esve kicsit.Más is volt ilyen helyzetben? lesz olyan,hogy nincs semmi bizonytalanság baba vállalásnál?Ilyen aggodalmakkal ti bevállalnátok?
Egy kérdést soha nem értettem, pedig sokan felteszik itt: tudnám-e a második gyereket úgy szeretni, mint az elsőt??
Elmagyaráznád, hogy miből fakad ez az érzés? Egyelőre nekünk is csak 1 gyermekünk van, de szeretnénk tesót nagyon. Most várnunk kell, mert nemrég volt egy méhen kívüli terhességem.
Soha meg sem fordult a fejemben ilyen hülyeség, hogy ne szeretném majd a második gyerekemet ugyanúgy.
Na, de biztosan jönnek majd 2, vagy több gyermekes anyukák, ők leírhatnék a véleményüket ezzel kapcsolatban is.
Az, hogy egészséges lesz-e, az első babánál is aggódik az ember, szerintem ez természetes. De persze mindig reméljük a legjobbakat, mert ilyen alapon, akkor egy gyereket se vállaljunk.
A szoptatás nekem is borzalom volt a kisfiammal, de ez pont arra ösztönöz, hogy jobban csináljam majd a másodikkal.
A türelmet neked kell érezni, minden ember más. Az éjszakázást én is nehezen viseltem, de megfogadtam, hogy okosabb leszek és ha kell az első pillanattól velem alszik a baba
Na véletlenül elküldtem, 2es vagyok.
A lényeg, hogy a kételyeidből sok mindenre fel lehet készülni. De ha annak ellenére sem vagy biztos a dolgodban, hogy mindenre találsz elfogadható magyarázatot, akkor még várj. Várd meg a legküzdhetetlen vágyat, és akkor lehet bármilyen kifogás, már nem fog érdekelni. :)
A második gyermekem vállalása előtt mindengyik kérdésed eszembe jutott, egyet kivéve: Mit szólnak a nagyszülők! Kit érdekel???
Fogod tudni szeretni amúgy a másikat is. Nekem is eszembe jutott azért, mert már az elsővel nagyon egy hullámhosszon voltam, mikor terhes lettem. Attól féltem, hogy ez az intenzív kötődés csorbul a nagynál, a kicsinél meg nem ennyire alakul ki. Nem foglak ámítani, nem akkor jött el, a "húú de szeretem ezt a gyereket" érzés, amikor megszületett, hanem úgy négy hónapos korára. Persze addig is szerettem, de nem úgy, ahogy "akartem/képzeltem".
Az első nekem kisangyal volt, nem volt gond sem az etetéssel, sem az altatással semmivel. Ehhez képest a kicsi sokkal nehezebb dió és borzasztó anyás is. Mindig is utáltam ha valaki agyonnyom az érzéseivel és lehet, hogy emiatt éreztem ilyen későn a nagyon erős szeretetet, nem tudom. Furcsálom is, szégyenlem is, de ez van.
Végülis ennyi időbe telt, mire feldolgoztam/elfogadtam a kicsi "személyiségét" illetve míg összecsiszolódtak a családban a szokások.
Mára már 3,5 és 1,5 évesek és imádom mindkettőt. Mindkettő fiú, de hatalmas külömbségek vannak a viselkedésükben.
Viszont, sokkal türelmesebb vagyok. Az elsőnél nagyobbak voltak az elvárásaim saját magammal szemben. Állandóan azon pörögtem, hogy pl. kinek mikor mászott a gyereke, nőtt ki a foga stb. Mára már nem csak tudom de fel is fogtam, hogy nincs két egyforma gyerek, és ez a probléma ezzel meg is oldódott.
Aztán már tudom, hogy akármit csinálok oda fogja csípni az újját, le fog esni, nem parázok állandóan a mi lesz ha kérdésen. Vagyis röviden: az elsőnél szerzett tapasztalatot tudtam hasznosítani, sokkal rugalmasabb vagyok.
Az egészségét illetően: mindig aggódik az ember, tök mindegy hányadik gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!