Annyira szeretnék a gyermekemnek testvért. Ti bevállalnátok?!
Már majdnem 4 éves a gyermekem,biztos ő is szeretne testvért(természetesen még nem tudja ezt elmondani),de valahogy olyan érzésem van hogy kell a testvér,bár lehet h csak a körülöttem lévő családok miatt érzem így,mindenki szült második gyereket,én nem.
Ennek az egyik oka hogy anyagilag nem állunk vmi fényesen,éppenhogy kijövünk,a másik hogy a munkahelyemen előléptettek.
De lehetnek ezek a dolgok fontosabbak mint egy új élet szülétese??
Nálunk a 3 éves fiam vetette fel elôször, hogy neki tesó kell. :) A barátainak sorba születtek a testvérek, és mondta, hogy ô is akar... :P Megkapta! :) Most másfél éves a hugi, és nagyon boldogok vagyunk, a fiam remek testvér. (Pedig "amúgy" nem könnyû gyerek...)
Mi sem vagyunk túl jó anyagi viszonyok között, de a második kölök lényegesen kevesebbe kerül, mint az elsô. Ágyat, babakocsit, babajátékokat örökölt a bátyjától, ruhákat elvateráztam lányosra. :)
Fiam épp a napokban vetette fel, hogy kéne még egy öcsi is, de lévén kevés a helyünk, meg más ok miatt is errôl már lebeszéltem... :)
Masodik valaszoloval teljesen egyetertek!!!
Szerintem nem az anyagi helyzetetek a gond, hanem a gondolkodasod, mi az, hogy tesvert szeretnel? Esetleg szeretnek egy masodik gyereket!
Mi baj van azzal a gondolkodással,hogy szeretne a gyerekének testvért?Mi is ugyanígy gondoltuk,már akkor mikor megszületett a lányunk,hogy mindenképp szeretnénk neki egy testvért.Most 3,5 éves,már régóta mondogatja,hogy neki miért nincs testvére.Minket sem vet fel úgy a pénz,de van munkahelyünk,tető a fejünk fölött,autónk,úgyhogy bevállaltuk,most várjuk a kistesót.
Viszont azon gondolkozz el mielőtt belevágsz,hogy csak azért szeretnéd,mert körülötted mindenkinek van,neked meg nincs??..mert ez így gázos.Szeretnétek e igazán?..és azt hogy a munka neked mennyire fontos,azt csakis te tudod eldönteni.
Természetesen szeretnék még egy gyereket,imádtam az áldott állapotot,és teljesen eltudom magam képzelni mégegyszer egy csecsemővel.
De ugye nem mondok újat azzal hogy amikor születik a második gyerek akkor már ő tesó,valakinek a testvére lesz,attól hogy ugyanúgy szeretem.Persze a nagyobbnak is de mégis teljesen más lesz a helyzet.
Nem olyan mikor az ember az első gyerekét várja.
Nem fontos a munkám annyira,feladnám simán de az anyagiak mindig elkeserítenek:(
Nekem kapásból nem volt melóm az első gyerek előtt, nem álltunk túl jól,de azért kijöttünk és bevállaltuk a tesót...2 év van a fiúk között és komolyan mondom minden nap megbizonyosodok róla,hogy milyen jó,hogy vannak egymásnak!
Mert valóban a 2. babánál nem csak "újabb gyereket" hanem tesót vállal az anyuka!
Szerintem egy tesónál nem lehet nagyobb és jobb ajándékot adni egy gyereknek!
Szerintem eleve rossz hozzáállás az, hogy ajándékba adjuk az újabb babát a már meglévő gyereknek. Rengeteg rossz beidegződést nevelhetünk ezzel bele mindkét gyerekbe. Így azt éreztetjük a kisebbikkel, hogy ő nem teljes jogú családtag, nem egy egyedi, önálló személyiség, őt csak a nagyobb gyerek kapta ajándékba. Nem helyes így kezelni egy gyereket, ő nem tulajdon, nem a nagyobb tesó kapja.
Szerintem akkor kell gyereket vállalni, ha mindkét szülő akar gyereket, nem pedig kötelességtudatból, vagy mert meg akarjuk ajándékozni egy tesóval a már meglévő gyereket.
4-6os valaszolo vagyok, es en is azon a velemenyen vagyok, mint az utolso valaszolo, es ha a kerdezo nem erti, hogy mi a problema a gondolatmenetevel, akkor mar eleve baj van!!!
Johetnek a lepontozasok :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!