Mit tegyek, hogyha a 2 és fél éves gyerekem sokáig "egyedül" van a házban?
Van két gyerekem, egy 2 és fél éves lányom és egy 3 hónapos kisfiam.
A lányom előbb felkel, mint a a fiam, én a gyerekekkel kelek.
Múlt hét szerdától viszont a lányom nem kelt fel engem. Mindig befogta az orromat, megcsikolt, viccesen ütögetett, hogy keljek fel, mert ő is fent van.
Fél 7 fele kel, a kicsi 8 órakor kel véglegesen. Addig a lányom egyedül van. Ajtót ha becsukom kulcsra, akkor sincs semmi, mert éjjelre még kel neki a pelenka és belepisil abba. De így se kelek fel rá, meg ugyanúgy felmászik az asztal tetejére, felcsimpaszkodik a polcra, leeshet, rádőlhet a szekrény. Nem borítja ki a játékkockát vagy a csörgős dolgokat, mert tudja, hogy alszunk.
Öcsém..
Hihetetlen egy véglény vagy. Nem a kisebb gyereked alvása a lényeg, hanem a te saját kényelmed..
Még megfogalmazni sem vagy képes normálisan a mondanivalód.
Rázárod a gyerekedre a szobaajtót? Normális vagy?
Őszintén nem izgatna, ha a háromhónaposom néha felriadna, de az jobban, hogy a kétéves súlyos balesetet szenved a kényelmem miatt.
Mert ez csak a kényelemről - a TIÉDRŐL - szól.
Te komolyan elvárod egy kétévestől, hogy emlékezzen rá!, hogy fel "kell" keltenie?
Hát te nem vagy normális, már ne is haragudj :(
I kább keljen mindenki. Mint baj legyen.
Másrészt az én 2,5 évesem ilyeneket nem csinál a lakásban..
( mellesleg simán kinyitja az ajtókat, fellépővel a kulcstartóról leveszi a kulcsot is)
Igaz pelenkája nincs, de megoldja a wc-n, kitörölni nem tudja, arra kiabàl.
Én raknèk riasztót az ajtóra ( 500 ft) amikor kijön, arra felkelj.
Szóval nincs az az Isten hogy egyedül hagyjam a 2 éves gyereket, a 4 éveset már simán ennyi időre
Kavet ne fozzon neked esetleg? Hiszen elmult mar 2….
Tenyleg ennyi ostoba van amugy?
Nem az o feladata teged felkelteni de hogy 2 gyerek mellett is ilyen melyen alszol az orvosi csoda szerintem
Megoldottam. A rezgőre alapjáraton nem kelnék fel, de előszedtem az Alcatel C1 telefonomat, ami kis pici, bekapcsolom rezgőre, és beleteszem a zoknimba lefekvés előtt. Erre fel tudok kelni, mert rezegteti a talpamat.
Szépen is lehet kommentelni, cinizmus és irónia nélkül.
26 vagyok
Nekem eddig sem azzal volt gond, hogy nem tudsz felkelni.
Férjem sem tud..
Hanem azt láttam, hogy nem is akarod megoldani, ennek ellenére nem szóltam be ;)
Amúgy eleinte, amikor mászkálósak lettek a gyerekeim, de még nem tudtam mi történik én a légzésfigyelőt kapcsoltam be, ami nálam szól.
Ha kikelt az ágyból, megszólalt.
Hallottam így előre, tévs riasztás nem volt.
A kicsit pedig nem zavarta a csipogás. 3-5 hónapos volt ekkor.
Csak plusz 1 tipp esetlg másnak..
Nekem éjjel indult meg amúgy, amikor megtanult kimászni a kiságyból ( emiatt a rács is kikerült)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!