Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » SOS! Valakinek tapasztalat,...

SOS! Valakinek tapasztalat, hogy lehet el viselni a sógornőm gyerekét 2 és fél éves hisztérika? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Szétmentek a párjával gyerekkel haza a szülőkhöz mi is jelenleg itt élünk a férjemmel! Nem is lenne probléma de a gyerek nagyon hisztis és az anya nem csinál vele semmit vagy pedig mindent ráhagy ha valaki más rászól megy a balhé utána hogy ne merjen rászólni! De már nem lehet elviselni az állandó üvöltözését sikítozását kész vagyok idegileg ráadásul én és párom is több műszakba dolgozunk hát mondhatom nem kellemes egy éjszakás héten sajna albérletbe nem tudunk jelenleg menni. Mit lehet csinálni hogy változón a helyzet? Köszi a válaszokat!
2012. nov. 25. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Nem akarok görény lenni a a sógornőd van otthon nem??????Te csak egy idegen vagy.És még egyszer bocs de így van.
2012. nov. 25. 18:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Jogos de amíg én segítek fizetni a deviza hitelt hogy ne vigye a bank a házat addig azért csak van jogom nekem is egy kis nyugalomra 120000 forintnak a felét mi fizetjük hogy ne legyen gond a sogórnőm meg csak van nem segít semmit ha elmegyünk megy a ház mert nem tudják fizetni és akkor az utcára kerül mindenki!
2012. nov. 25. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Akárhogy is nézzük,ti mindig csak másodlagosak lesztek vele szemben.Ezt el kell fogadnod; függetlenül attól,hogy mit fizettek.Egyébként ha már ennyire tarthatatlan neked a helyzet,akkor összecuccoltok,nem fizetitek a törlesztő egy részét és abból ki tudtok venni egy albérletet.A sógornőd meg oldja meg hogy adjon haza valamennyi pénzt.

Mást nem tudsz.Amúgy meg nem értem,mit vársz a válaszadóktól?Egyértelmű,hogy a gyereket az anyjának kell/lenne nevelni,senki nem venné jó néven,ha mindenki beleokoskodna.Legyen az jogos,vagy jogtalan.

2012. nov. 25. 18:25
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

Idegen? miután férjhez ment Ő is annak a családnak a teljes jogú tagja.

Csak akkor fog megoldódni, ha elköltöztök.

2012. nov. 25. 18:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg ugyan ezt a kérdést a sógornődtől, csak egy picit finomabban és tapintatosabban megőrizve a hidegvéred. Mondd neki, hogy természetesen nem akartál beleszólni, amikor beleszóltál, csak nem tudtad, hogy mit tegyél, mert felébresztett, és anélkül is rossz nappal aludni, hogy valaki hangoskodna. Ő mit javasol a helyzet megoldására, mert te már nagyon nehezen viseled... és fáradtan hisztisebb vagy és akkor könnyebb összeveszni... és hogy az senkinek sem jó stb stb
2012. nov. 25. 18:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Tudom hogy a költözés lenne a legjobb megoldás de nem akarom apósomékat se cserben hagyni már másfél éve segítünk nekik és fogunk is csak már 3 hónapja megy a hiszti! Már szólt anyósom is neki de sajna nem változik semmi! Ezért kértem tanácsot hogy mi legyen mert most már én szeretnék vele beszélni erről!!! Meg kéne oldani csak nem tudom hogy álljak neki!
2012. nov. 25. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a baj, ha lenne a sógornődnek magától ötlete, nem tartana itt a gyerek hisztije terén. Vszínű tudja magáról, hogy nem tudja kezelni a gyereket és ez őt is zavarja, de ezt nem fogja bevallani.

Nem védeni akarom, de biztos padlón van lelkileg, hogy szétmentek a férjével, és vissza kellett költöznie a szülőkhöz. Szegény gyerek is biztos érzi és negatívan éli meg a változásokat, amellett, hogy épp a dackorszakban van.

Ha anyósodra sem hallgat, esélytelennek látom, hogy bármi olyat tudsz neki mondani, amit megfogad tanácsként. Szemét dolognak tűnhet, de én ultimátumot adnék nekik: ha nem sikerül közös nevezőre jutni, albérlet, és fizessék a házat, ahogy tudják.

Kompromisszum lehet, hogy napi 2 órát elviszi sétálni, játszótérre, játszóházba, ismerősökhöz, amikor ti is otthon vagytok, így lenne egy kis nyugalmatok. A gyerek is jobban elfáradna, több élmény érné, talán kezelhetőbb lenne.

Nem jár amúgy bölcsibe? Mert ha ilyen vészes az anyagi kérdés, visszamehetne dolgozni a sógornőd.

Az a baj, hogy lehetne konkrét gyereknevelési tanácsokat adni, de felesleges. Ha nem ő maga kér ilyen jellegű tanácsot, akkor hiába "okoskodunk" mi itt, falra hányt borsó. Plusz sajnos ez úgy működik, ha egy anya nem látja (nem ismeri be) a saját nevelési gyengeségeit, aki kritikával illeti (még ha építő jellegűvel is), az csak szemét lehet.

2012. nov. 25. 19:10
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Remélem neked is hasonló gyerekd lesz. Majd meglátjuk mit kezdesz vele. Bunkó
2012. nov. 25. 23:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ő a bunkó, mert egy gyerek nem hagyja aludni?! Éjszakázás után mikor aludjon ha nem nappal?!
2012. nov. 25. 23:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy 2,5 eves kisgyerekkel nagyon nehez, foleg ha a hisztisebb fajta (ugyanennyi idos a lanyom). Neki meg nem lehet igazan megmagyarazni hogy most maradjon csondben mert aludni akar valaki mas a hazban... Ez eletkori sajatossag is. Max azt tudja csinalni hogy amikor te ejszakas vagy, akkor aznap delelott peldaul elmegy a gyerekevel par orara valhova.
2012. nov. 26. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!