Hogy vegyem rá a feleségem hogy vállaljunk gyereket?
Figyelt kérdés
Én 36/f és a feleségem 35/n 8 éve vagyunk házasok. Én nagyon szeretnék gyereket de a feleségem nem. Hogy vegyem rá hogy akarjon? Azt mondja hogy a saját gyerekkori traumái miatt és a mentális állapota miatt (depressziós) nem akar és nem is tudna egy gyermeket felnevelni. Amikor megismerkedtünk már akkor mondta hogy ő nem akar. De reménykedtem benne hogy meggondolja magát. Hogy vegyem rá? A feleségemet nagyon szeretem nem akarom elhagyni.
Elmondta már az elején,hogy nem akar.Nagy hiba volt erre alapoznod a házasságot,hogy majd meggondolja magát.
Kényszeríteni erre nem lehet,le is írtad milyen gondjai vannak,megértem a döntését.
Neked kell eldöntened,hogy lemondasz a gyerekről és a feleséged mellett maradsz vagy elváltok.
2022. aug. 29. 10:25
12/18 anonim válasza:
Sehogy ne vedd rá. Ő nem árult zsákbamacskát, világosan megmondta, mit nem akar, és azóta sem gondolta meg a dolgot. Ő korrekt volt, részedről viszont nem korrekt, hogy ennek ellenére rá akarod beszélni. Egyébként a gyerekszülés a nőnek nem annyi, hogy egy élvezetes aktus, elég komoly egészségi következményekkel és veszélyekkel járhat, olvasgass csak kicsit itt a babavárással kapcsolatos kérdések között. Nemrég volt egy kérdés arról, hogy az anyuka mennyire megbánta, hogy hagyta magát rábeszélni a szülésre, azt is érdemes elolvasnod - pedig ott neki alapvetően nem voltak konkrétan ellenérzései, inkább csak semleges érzései.
2022. aug. 29. 11:02
13/18 anonim válasza:
Még ha rá is vennéd valahogy, annak a gyerek inná meg a levét. Meg szerintem el se tudod képzelni mivel jár egy gyerek. Ha a feleséged most is depressziós, gyerek mellett garantáltan fokozódik. Az első időkben a gyerek szignifikánsan több konfliktussal és negatív hatással van a kapcsolatok túlnyomó többségére, mint pozitívval.
Egy szó mint száz, ne vedd rá sehogy!
2022. aug. 29. 11:28
14/18 anonim válasza:
Jó nagy hülye vagy, hogy képes voltál a csaj és a saját életéből is 8 évet elpazarolni. Ha akarsz gyereket, válj el.
2022. aug. 30. 01:19
15/18 anonim válasza:
Elmondta, hogy nem akar. Mi a kérdés?
Hagyd el, mert tőle 100% nem lesz gyereked - hacsak nem kényszeríted rá pl nemi erőszakkal.
2022. aug. 30. 11:15
16/18 Senior Séf válasza:
Ezeréves bölcselet: ha egy gyereket akar, vagy éppen hogy nem akar gyereket, az úgy is lesz! És valóban így van. Egy hormonális állapotot észérvekkel nem fogsz tudni megváltoztatni. Egyetlen reménységed, ha gyökeresen megváltoztatod az étrendjét, és ha rendbe jön a bélflórája, egy idő után valószínűleg a hormonképző szervek is újra csatasorba állnak.
2022. aug. 31. 17:02
17/18 anonim válasza:
Több fronton is hasonló helyzetben vagyok. Én úgy születtem meg, hogy anyukám szeretett volna már gyereket, apukám hallani sem akart róla. Végül sikerült rábeszélnie, de gondolhatod hogy milyen családban nőttem így fel. Én is hordozok magammal rengeteg gyerekkori traumát ebből kifolyólag. Most már én is házas vagyok és a férjemmel többször feljött a gyerekvállás témája,de én mindig megmondtam neki hogy max a távoli jövőben hátha változik a véleményem, de egyelőre biztosan nem szeretnék. Most vagyok 25 éves (a párom 27) és az utóbbi időben elkezdte sűrűbben boncolgatni ezt a témát, próbál finoman meggyőzni, de ezt így nem lehet. Én a helyedben nem gondolkodnék ilyenben, hogy meggyőzni, vagy törődj bele, hogy nem lesz gyereked, vagy ha a gyerekvállalás számodra fontosabb, mint a feleséged, akkor váljatok el és keress valakit, aki szeretne szülni.
2022. szept. 19. 15:15
18/18 anonim válasza:
Hát... ő nem kertelt, nyíltan közölte veled az elején, hogy nem akar. Azért vetted feleségül, hogy hátha meggondolja magát? Szerintem az ilyesmit nem nagyon szokták "újragondolni", úgy látom a feleséged eléggé biztos ebben azóta is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!