Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jobb anyat erdemel? Kit kene...

Jobb anyat erdemel? Kit kene felkeresnem hogy valtoztatni tudjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Van egy egy eves kislanyom nagyon nagyon hisztis akaratos egyszeruen annyira kezre van szokva hogy ha lerakom fulladasig uvolt mar nem birom nagyon hamar felidegesit es kiabalok vele szinte mindennap amit iszonyatosan banok! Van hogy csunyat is mondok neki de abban a pillanatban megbanom tudom hogy o semmirol se tehet egyszeruen keptelen vagyok szabalyozni magam hogy ne kiabaljak :(

Gondolkoztam hogy szakember segitseget kerem!

Felek hogy ramegy a gyerek fejlodesere :(

Nem ertem millio egy jatekja van mindent megadunk neki megis egesznap a kezbe akar lenni semmit nemtudok szinte tole csinalni mert ha lerakom max 5-10 perc amig elvan aztan jon az orditas siras 😫😫😫

Mit csinaljak? Annyira szar anyanak erzem magam, talan ezert idovel elkezd utalni?

Nem akarom hogy feljen tolemvagy barmi a fejlodesere menjen 😩

Akiktol most majd jon az ‘elitelem’ hozzaszolas ne faradjatok!

Igyis tudom hogy k..va szar anyjavagyok

2022. aug. 23. 12:26
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam hogy ha kiirom ide ennyien fogtok segiteni es meghallgatni nagyon halas vagyok❤️ Sokkal jobban erzem magam!
2022. aug. 23. 13:15
 12/31 A kérdező kommentje:

Probalok valtoztatni mindenen elhagyni ezt a rossz szokasomat es nem idegbetegeskedni!

Mert o az eletem a mindenem akiert elek!

Es sose akarnak neki rosszat, es tudom hogy nem ezt erdemli ezen nekem kell valtoztatnom!

2022. aug. 23. 13:20
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még az szokott segíteni, amikor elborul az agyam, hogy valami cuki mondására vagy cselekedetére gondolok (mondjuk milyen aranyos volt, amikor az ágyon összebújtunk, vagy csak úgy odajött és megsimogatott), és akkor sokkal könnyebb kontrollálnom magam. :D
2022. aug. 23. 13:22
 14/31 A kérdező kommentje:

Iszonyatos buntudat gyotor!

Nem akarom hogy banja hogy en vagyok az anyukaja vagy utaljon amiert igy viselkedem vele!

Nem ezt erdemli.

Vannak annyira jo napjaink is. Mikor minden ugymegy mint a karikacsapas megcsinalom a dolgom es utanna egesznap csak jatszunk szeretgetjuk egymast mindennel jobban szeretem ot❤️❤️

Koszonom a segitsegeteket valtoztatni fogok ezt megigerem nektek is magamnak is es legfokepp a kislanyomnak❤️

2022. aug. 23. 13:29
 15/31 anonim ***** válasza:
43%
Tök jó a lelkesedésed, de ki kell ábrándítsalak... szuper jó energiákat kap egy ilyen poszt után az ember, majd 3 nap múlva ugyanott folytatod, mert egyébként semmi sem változik az életedben, a sémáid ugyanazok, eszköztárad nem bővült, nem tanultál új megküzdési technikát ezekre a helyzetekre, a segítséged, az életkörülményeid nem változnak ettől. Egy szóval nincs mitől változzon a szitu. Egy dolgot tudok elképzelni, hogy megtanulsz elfojtani, ami ugyanolyan káros. Ez olyan mintha fájna a térded. Megtanulhatsz fájdalommal együtt élni és bicegve járni. De az nem ugyanaz mintha elmész az orvoshoz, aki segít. Ha valamilyen szinten nem dolgozol saját magadon (szakember segítségével, akár online, és nem képzed magad és leszel ezáltal tudatosabb) akkor ez, hosszútávon nem fog változni. A szüleid mintáit fogod hozni vagy amit utálták bennük, azt túlkompenzálod. De az egyensúlyt nem fogod megtalálni, mert ahhoz tisztában kell lenni ezekkel és megtanulni kevésbé érzelemvezérelten működni. Itt minden mindennel összefügg és csak a tudatosság segít - amit meg rettentő kevesen tudunk önerőből, egyedül elérni.
2022. aug. 23. 13:43
 16/31 anonim ***** válasza:
A hordozót probaltad már?
2022. aug. 23. 13:49
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
az egymillió játékot tessék azonnal felezni, harmadolni, csak az maradjon elöl, amivel a kislányod tényleg szívesen tölt időt, és havonta-másfélhavonta lecserélni az eltett játékok egy részével. minél egyszerűbb, nyugodtabb környezet veszi körül, ő is annál nyugodtabb lesz, és lesz lehetősége elmerülni egy-egy játékban, nem vonja el azonnal a figyelmét a kétszáz másik.
2022. aug. 23. 14:03
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, szerintem már az is nagy dolog, ha valaki felismeri, hogy nem jó úton halad, és ha az adott pillanatokat tudja tudatosítani, akkor lehet, hogy úrrá tud lenni rajtuk. Szerintem kapott jó ötleteket itt, aztán meglátjuk, nyilván ha nem megy, egy pszichológus segítsége hasznos lehet. De azért meredek azt állítani, hogy semmi nem fog változni.
2022. aug. 23. 14:04
 19/31 anonim ***** válasza:
48%

Huh, nagyon beütött nálatok a szepa :S Erről nem tehet, de megértem, hogy fárasztó ezt hallgatni. Ilyenkor nem is a gyerekre dühös az ember, hanem a helyzetre, a tehetetlenségre.

Van nálatok bármiféle napirend? Én általában olyan csapádnál látom problémásnak a helyzetet, ahol csak úgy tengnek-lengnek egész nap a gyerekek, és nincsenek fix dolgok (persze itt is tisztelet a kivételnek, biztos van, akinél működik).

Ott van sógornőm két kicsi gyerekkel, semmi napirend nincs, csak őskáosz otthon, meg ahol megjelennek.

Nekem is két 5 év alatti gyerekem van, mindennek megvan a helye és az ideje egy adott napon, így én is tudok pihenni, a gyerekek is tudnak, ezzel ők is nyugisabbak lesznek.

Elhiszem, hogy kivagy, brutál lehet ezt egész nap hallgatni. A hordozó nagyon jó lenne, ha nyűgös a kisebbik, beleteszem, és megnyugszik, én pedig tudok haladni. A másik, ha nincs napirend, érdemes lenne kialakítani olyat, ami mindkettőtöknek megfelelne. Egy-két gyerekmentes nap sajnos semmit nem old meg, a probléma még ugyanúgy megmarad. Kívánom, hogy mielőbb jobbra forduljon minden.

2022. aug. 23. 14:32
 20/31 anonim ***** válasza:
48%

Néhány ötlet, hátha segít. Nekem csak néha ilyen a fiam, pár napig, de ki tudok tőle borulni. Nekem segít, ha kipanaszkodom magam neki: "anya nagyon elfáradt, még ezt és ezt kell csinálni, hú de mérges vagyok, lemerült az akkumulátor, látom hogy karban szeretnél lenni, any itt van és meghallgat, hű de fáradt vagyok" stb. 1 éves, nem tudom, mennyit ért belőle. Valami pszichológiai könyvben volt, hogy ne előjel nélkül ordítsd le a gyerek fejét, ha már, hanem érzékelje a folyamatot. Így megtanul időben visszafordulni, meg nem érzi kiszámíthatatlan nak a világ ot.

Ami egy áldás, az a hordozókendő, hátra kötve. Én direkt minden nap felkötöm egy órára, hogy edzésben maradjak.

2022. aug. 23. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!