Jobb anyat erdemel? Kit kene felkeresnem hogy valtoztatni tudjak?
Sziasztok
Van egy egy eves kislanyom nagyon nagyon hisztis akaratos egyszeruen annyira kezre van szokva hogy ha lerakom fulladasig uvolt mar nem birom nagyon hamar felidegesit es kiabalok vele szinte mindennap amit iszonyatosan banok! Van hogy csunyat is mondok neki de abban a pillanatban megbanom tudom hogy o semmirol se tehet egyszeruen keptelen vagyok szabalyozni magam hogy ne kiabaljak :(
Gondolkoztam hogy szakember segitseget kerem!
Felek hogy ramegy a gyerek fejlodesere :(
Nem ertem millio egy jatekja van mindent megadunk neki megis egesznap a kezbe akar lenni semmit nemtudok szinte tole csinalni mert ha lerakom max 5-10 perc amig elvan aztan jon az orditas siras 😫😫😫
Mit csinaljak? Annyira szar anyanak erzem magam, talan ezert idovel elkezd utalni?
Nem akarom hogy feljen tolemvagy barmi a fejlodesere menjen 😩
Akiktol most majd jon az ‘elitelem’ hozzaszolas ne faradjatok!
Igyis tudom hogy k..va szar anyjavagyok
Probalok valtoztatni mindenen elhagyni ezt a rossz szokasomat es nem idegbetegeskedni!
Mert o az eletem a mindenem akiert elek!
Es sose akarnak neki rosszat, es tudom hogy nem ezt erdemli ezen nekem kell valtoztatnom!
Iszonyatos buntudat gyotor!
Nem akarom hogy banja hogy en vagyok az anyukaja vagy utaljon amiert igy viselkedem vele!
Nem ezt erdemli.
Vannak annyira jo napjaink is. Mikor minden ugymegy mint a karikacsapas megcsinalom a dolgom es utanna egesznap csak jatszunk szeretgetjuk egymast mindennel jobban szeretem ot❤️❤️
Koszonom a segitsegeteket valtoztatni fogok ezt megigerem nektek is magamnak is es legfokepp a kislanyomnak❤️
Huh, nagyon beütött nálatok a szepa :S Erről nem tehet, de megértem, hogy fárasztó ezt hallgatni. Ilyenkor nem is a gyerekre dühös az ember, hanem a helyzetre, a tehetetlenségre.
Van nálatok bármiféle napirend? Én általában olyan csapádnál látom problémásnak a helyzetet, ahol csak úgy tengnek-lengnek egész nap a gyerekek, és nincsenek fix dolgok (persze itt is tisztelet a kivételnek, biztos van, akinél működik).
Ott van sógornőm két kicsi gyerekkel, semmi napirend nincs, csak őskáosz otthon, meg ahol megjelennek.
Nekem is két 5 év alatti gyerekem van, mindennek megvan a helye és az ideje egy adott napon, így én is tudok pihenni, a gyerekek is tudnak, ezzel ők is nyugisabbak lesznek.
Elhiszem, hogy kivagy, brutál lehet ezt egész nap hallgatni. A hordozó nagyon jó lenne, ha nyűgös a kisebbik, beleteszem, és megnyugszik, én pedig tudok haladni. A másik, ha nincs napirend, érdemes lenne kialakítani olyat, ami mindkettőtöknek megfelelne. Egy-két gyerekmentes nap sajnos semmit nem old meg, a probléma még ugyanúgy megmarad. Kívánom, hogy mielőbb jobbra forduljon minden.
Néhány ötlet, hátha segít. Nekem csak néha ilyen a fiam, pár napig, de ki tudok tőle borulni. Nekem segít, ha kipanaszkodom magam neki: "anya nagyon elfáradt, még ezt és ezt kell csinálni, hú de mérges vagyok, lemerült az akkumulátor, látom hogy karban szeretnél lenni, any itt van és meghallgat, hű de fáradt vagyok" stb. 1 éves, nem tudom, mennyit ért belőle. Valami pszichológiai könyvben volt, hogy ne előjel nélkül ordítsd le a gyerek fejét, ha már, hanem érzékelje a folyamatot. Így megtanul időben visszafordulni, meg nem érzi kiszámíthatatlan nak a világ ot.
Ami egy áldás, az a hordozókendő, hátra kötve. Én direkt minden nap felkötöm egy órára, hogy edzésben maradjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!