Megbánta valaki hogy felvette a CSOK-ot? Vagy hogy azért vállalt gyereket?
Figyelt kérdés
2022. aug. 18. 07:30
11/22 anonim válasza:
Nem bántam meg, a mai világba nagy kincs a saját a ház. Nem is tudom mit csinálnák ha albérletet kéne fizetni.
12/22 anonim válasza:
Már bőven a második trimeszterben jártam, amikor felvettük a babavárót. És utána vettük fel a csokot is 1 gyerekre, szintén amiatt, hogy illetékmentes legyen a lakás.
13/22 anonim válasza:
Egyrészt, a kérelmezők 80 százaléka már meglévő gyerekre veszi fel a CSOK-ot, úgyhogy a közhiedelemmel ellentétben kevés gyerek születik emiatt. Másrészt pedig a CSOK nem ingyenpénz, hanem olyan támogatás, amit ingatlanvásárlásra kell fordítani. Életetszerűtlen, hogy valaki ebbe belevágjon úgy, hogy amúgy gyerek nem is kell neki, csak egy nagy ház.
Az már sokkal reálisabb veszély, hogy ha időközben megromlik a házasság, nem lehet elválni, de az ember ilyenkor is a csokot bánja meg, nem a gyereket.
14/22 anonim válasza:
Mi 1 gyerekkel vettük fel, és bevállaltuk a 2-t. Könnyebb lett volna 1 vagy 2 gyerekkel, de muszáj volt a 3.at is bevállalni, de megérte mert igy ingyen van házunk. Hitelt nem is kaptunk volna mert fekete listások vagyunk.
15/22 anonim válasza:
Ezt a kamut, utolsó... CSOK-ból ingyen ház? 3 gyerekre használt házra 2,2 milliót adnak, újépítésűre 10-et, de az meg egyértelműen nem jön ki 10 millából. Szóval hogy is lett nektek ingyen házatok? :D
16/22 anonim válasza:
Ráadásul a CSOK igénylés során is ellenőrzik a KHR-t, TB jogviszonyt, NAV köztartozásmentességet….:)
17/22 anonim válasza:
Szeretem az ilyen"nem tervezünk elválni" típusú szösszeneteket egy olyan országban, ahol a házasságok közel fele válással végződik.
18/22 anonim válasza:
17: jah, tudom, senki nem tervezi. De egy 13 év után is jól működő házasságban talán joggal bízom abban, hogy ezt a csokból hátralévő 7-et már csak kihúzzuk. Sőt, igazából remélem, hogy utána is még pár évtizedet. Nem féléves kapcsolatban rohantunk házasodni meg gyereket csinálni, mert kellet a csok ;)
19/22 anonim válasza:
18. Más is azt hiszi, aztán mégse. Legyetek ti kivételek, mindkettőtök és a gyereke/i/tek érdekében!!
20/22 anonim válasza:
19: most ezt úgy mondod, mintha a csok lenne az oka, ha esetleg elválnánk :D Nézd, sok minden előfordulhat, persze, de ilyen szempontból a csok nem oszt-szoroz, a gyerekeink attól függetlenül születtek meg, ahogy írtam, már meglévőkre vettük fel. Válni meg tudtommal olyanok is szoktak, akik nem vették fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!