Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tanított neked anyukád a...

Mit tanított neked anyukád a nőiességről? Te mit tudsz tanítani a lányodnak a nőiességről? Mennyire vagy nőies?

Figyelt kérdés
2022. aug. 13. 19:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%

Tőlem azt fogja megtanulni, hogy hogyan érezze magát ugyanolyan jól farmerben, sportcipőben, mint csini blúzban, szoknyában.

Hogy egyberuhában is fel lehet ám pattani a biciklire és nem lesz kevésbé nőies, mintha tízcentis sarkakon topogna.

Hogy nem kell festenie magát ahhoz, hogy ápolt és igényes legyen. Hogy a természetes valóját se szégyelje, de persze ha akar, kísérletezgethet sminkkel, de ne érezze kényszernek.

Hogy nem ettől nő a nő.

A lényeg, hogy érezze jól magát és ne mások visszajelzéseitől függjön.

Valamint, hogy egy nő nem lesz attól kevésbé nőies, ha határozott, kiáll magáér, nem hagyja elnyomni magát, anyagilag független.

2022. aug. 13. 20:54
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

Semmit

Semmit

Semennyire

2022. aug. 13. 20:56
 13/22 anonim ***** válasza:
65%

Anyától a kedvességet, szeretetet, családcentrikusságot tanultam. Egy finom lélek és ezt szerencsére örököltem, tanultam tőle.

Ami a kinézetet illeti, késői gyermek vagyok, 41 évesen szült az anyám, îgy mire nagyobbacska lettem őt már annyira nem érdekelték a divat, a smink és hasonló dolgok. Fiatalon, 20-as, 30-as éveiben sportolt, csinosan öltözött, de ezt csak a képein látom. Amióta “megvoltam” neki, ő is inkább kényelmes, praktikus lett. A sminkelést barátnőimtől tanultam, a ruhákat meg mindigis szerettem, mindig követtem a divatot kamasz korom óta. Zsigerből nőcis vagyok. Most várom decemberre a kislányomat, és nem tudom még, hogy mit adok át neki. A külsőségek ráérnek.

Eléggé fiatal vagyok, 27 éves. Mármint ez manapság fiatalnak számít, talán engem többet fog látni “csajosan” a lányom, mint én az anyámat.

2022. aug. 13. 21:00
 14/22 anonim ***** válasza:
77%

Hát, jó kérdés, nem sokat...

Sminkelni, öltözködni utál, és nem is szokott, a férjem sokszor fogja a fejét a gönceit látva...

A menstruációról semmit nem mondott, amikor jeleztem, hogy megjött, adott egy betétet, és néha közölte, hogy ne hisztizzek, nem fájhat az annyira.

Szex, védekezés hasonló, amikor lett barátom, 1x elmondta, hogy nehogy terhes legyek. A hogyan ne legyek nem volt téma.

Talán annyit hoztam tőle a nőies dolgokból, hogy szeressem a gyerekeimet, és gondoskodjak róluk. Ami végülis hasznosabb, mint a szemfesték :))))

2022. aug. 13. 21:00
 15/22 anonim ***** válasza:
61%

Anyukám visszafogottan elegáns, igényes nő aki. Egyszerűen de csinosan öltözködik, ugyanúgy sminkel 35 éve, a haja is ugyanolyan 20 éves kora óta. A mai napig csinos egyébként, jól tartja magát és igényes.

Én magam rengeteget tanultam tőle a mértékről, hogy mindig tiszteljem magamat és ne mások elvárásai szerint éljek vagy nézzek ki, hanem úgy ahogyan az nekem tetszik. Visszafogottan nőies nő lettem mint anya, szeretem a szép sminket, tudok is szépen sminkelni (kiskoromban sokszor elcsentem a dolgait; sminket, magassarkút, illetve kamaszként mindig vett is nekem amit kértem), ízlésesen, divatosan öltözködöm, a hajam is egyszerű de rendben van. 2 lánytesóm van, ők is szépek, igényesek és csinosak, nagyjából minden téren hasonlóak vagyunk, egyikünk sem igénytelen vagy közönséges.

Nekem 2 kislányom van, a nagyobbik egy igazi unikornis hercegnő, szivárvány, csillogós, rózsaszín, habos babos, szoknya, ruha, szép cipő, szép haj, parfüm, labello, imádja mórikálni magát. Na tőlem ilyet tutira nem látott, mert fele ennyi cicoma sem jellemző rám, de hagyom őt kibontakozni. Amit csajos dolgot kér azt megkapja, megcsinálom szépre a haját ha azt kéri, csak miatta tanultam meg parketta fonást meg ilyeneket, megmutatjuk neki mit hogyan pl nem 200 fújás a parfümből, nem bohócra kikent száj stb. Igyekszünk terelgetni, de az tuti, hogy nem kell neki tanítani a csajosságot, maximum majd később a sminkelést de ezt nagyon várom már. A huga kicsike baba még, de ilyen példaképpel mint a nővére kíváncsi vagyok milyen lesz majd :)

2022. aug. 13. 21:09
 16/22 anonim ***** válasza:
44%

"Hogy a nőiesség a műszempillánál és a műkörömnél kezdődik. Ez alap igényesség.

Illetve a része még a miniszoknya, mini rövidnadrág, méyen kivágott felső."

Aki ezzel egyet ért az nem nőies csak prostis

2022. aug. 13. 21:11
 17/22 anonim ***** válasza:
34%

A lányom most kezd serdülni. Kapott melltartót, és leborotváltam a hónalját. Figyelek rá, hogy ápolt legyen a körme és a haja. Hosszú haja van, de mindig csinálunk vele valamit. Most szeretne változtatni a haján, viszem majd fodrászhoz.

Nálam sajnos problémát jelent sokminden. Amit utálok azok a körmök, éppen ezért kézen sosem lakkozom, csak rövidre vágom. A lábamat is rendbe kéne tenni, ott nyáron mindig festett, de hetek óta nem tudom rávenni magam. Tudom, hogy ez igénytelen.

A hajamat fodrász vágja rendszeresen, magamnak festem ezzel nincs gondom. Sminkelek is, igaz nyáron csak egy kis BB krém, szájfény, pirosito. Ha nincs meleg azért jobban megcsinálom.

Ismerem a szineimet és az alkatomat, tudom mi áll jól és mi nem. Ezt szeretném a lányaimnak is megtanítani.

2022. aug. 13. 21:58
 18/22 anonim ***** válasza:
82%

Nem tanultam semmi ilyesmit.

A nőesség nem a sminknél és szoknyànál indul ( pedig smikelek és, ha nem a gyerekekkel vagyok, akkor sarkos cipőt viselek.)

A lányom már most “nőies”, csajos 4 évesen.

Egyszerűen a kisugárzása olyan.

Egyébként nekem is.

Anyukámnak is, pedig rövid haja van, mostanában nem sminkel és farmerben jár.

Viszobt a férfiak a mai napog küldik neki erősen a jeleket.

Kisugárzása van.

Ezt nem lehet tanítani szerintem, vagy van. Vagy nincs, mint egybzenei hallás.

2022. aug. 14. 06:08
 19/22 anonim ***** válasza:
87%

Direkt semmit sem tanítok a gyereknek, el nem hagyja a számat az, hogy mi nőies és mi nem, szerintem ilyet férfiak találtak ki:D

Attól nőies, hogy nő. Mindegy, hogy éli meg, milyen nő lesz belőle, ő nőiesnek fog számítani, a saját női voltál úgy éli meg, ahogy akarja.

Olyanokat tanítok csak, hogy mit illik és mit nem illik, ezt sem azért, mert nő, hanem mert így biztonságos, udvarias, kényelmes, elegáns, mitől tűnik jól neveltnek, jó ízlésűnek például, ez öltözködésben, viselkedésben nyilvánul meg, összeillő, alkalomhoz illő, testalkathoz illő ruhák, meg ne tehénkedjen bele a székbe elegáns helyen, kérem-köszönöm, zárja össze a lábát, hogy kevesebb helyet foglaljon tömegközlekedésen, vagy ha szoknyában van, magázás meg ilyesmi:)

Szerintem a mai világban nincs olyan, hogy nőies, ezt férfiak találták ki azokra a nőkre, akiket meg akarnak dugni, régen meg akkor használták, ha meg akarták határozni, milyen viselkedést vártak tőlünk, mi meg ügyesen eleget tettünk az elvárásoknak. Nem véletlen nőies csendben hallgatni és nem vitatkozni, erényesen:D

2022. aug. 14. 07:00
 20/22 anonim ***** válasza:
77%

Ez egy nagyon fontos és jó kérdés.

Én azoknak a táborát erősítem, akiknek a saját anyjából a nőiesség szikrája is hiányzott. Sminkelést utálja. Körömfestésre mindig azt mondta, hogy azt csak a ku.vák csinálják.

Magamnak kellett kialakítani, de nem sikerült (tökéletesen). Vannak pillanatok, amikor jól érzem magam nőiesen; szoknya, ruha. Sminkelni szeretek. Tudok is. De öltözködésben a mindennapokban a sportos dominál. Nincs is olyan munkám, ahol más kéne. Ez van mikor zavar már. A körmömnél fontos, hogy ápolt legyen. Általában francia vagy babyboomer géllak.

Pszichológushoz most kezdtem járni és remélem ezt a területet is rendbetesszük.

Van egy 2 éves lányom és szeretném, ha majd tőle is megkérdezi ezt valaki, akkor már mást választ mondjon, mint én

2022. aug. 14. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!