Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a Hajnal,...

Miért van az, hogy a Hajnal, Hajnalka név nem, de egy Napsugár, Holda név kiveri a biztosítékot?

Figyelt kérdés
2022. aug. 12. 15:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
48%

Nekem a Napsugár kommerszebb, mint a Hajnal. Napsugarat többet is ismertem, Hajnalt egyet sem, csak Hajnalkákat, ami ugye mint írták is, egy virág, a virágnevek elfogadottak régóta. Hajnalt csak vezetéknévként hallottam, keresztnévként nekem befejezetlen hatású. Akkor már az Auróra felkapottabb, meg szerintem szebb is.

A Napsugarat én a beceneve miatt nem bírom, Napsi. Mint a snapsz meg a tasli keveréke.

Szerintem a Holda sem olyan nagyon kirívó név, nekem eszembe sem jutna, hogy ez a Holdra utal, azt hinném a Hildának valami rokona, mert erről is egy nagydarab tenyeres-talpas német parasztasszony jut eszembe. A Luna viszont egyenesen orrvérzésig van most pörgetve, minden 3. kislány Luna, pedig ez ugye egyértelműen beszélő név.

Ami megszokott, azt elfogadják az emberek, az újra meg fújnak. Ez mindig így van. Igazából nekem azért nem tetszenek az ilyen itthon újhullámos nevek, mert aminek valóban szép a hangzása, azt mindenki kiszúrja, és hamar unalmas lesz, pl a Luna, mert már mindenki ilyesmit akar, egy Mária derogál az embereknek. Meg is értem amúgy, csak akkor ebből van az, hogy minden kislány Anna, Hanna, Luna, Nina, Nara, Lara, Lana, Bella... Az ember meg csak fogja a fejét, hogy ne már, más jellegű nevek komolyan nincsenek? Mostanában erre a szülők is rájöttek, és jön az új szint, az összetákolt névszörnyek, mikor az aktuális kedvenc divatnév mellé odaraknak egy másikat, hogy akkor így már tuti egyedi lesz a csemete. És akkor így született az idén két Bellaróza a baráti körömben.

Aki meg tényleg ritka nevet akar, az válogathat az olyan erőltetett béna nevek között, mint amit pl tegnap olvastam, Alana. Hát ez így magyarul csupa A-val kiejtve tényleg nagyon kell, mintha valaki halandzsázna. Nehogy Elena legyen az a gyerek, a végén még normálisan ki lehetne ejteni a nevét, és akkor lehet nem ő lenne az egyetlen az egész faluban a nevével.

2022. aug. 13. 12:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A Holdának semmi köze nincs a holdhoz. Germán eredetű név, a jelentése nyájas, kedves.

Tehát kb. olyasmi kategóriájú név, mint mondjuk a Gerda, csak nekem jobban tetszik, mert lágyabb kiejtésre, viszont kb. senki sem ismeri, míg a Gerda mostanában mintha kezdene népszerűvé válni idehaza.

2022. aug. 13. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!