Honnan van energiajuk a tobbgyerekeseknek?
Idővel megszokod, beleszoksz. :)
Könnyű sosem lesz, csak a többedik gyereknél már lazul az ember lánya sokat, már nem görcsöl minden felesleges dolgon, addigra már találkozott sok problémával.
Ugyanilyen csodálattal nézem a 2-nél több gyerekeseket. Nekem kettő van.
Gyerekszámtól független, de sok energiát ad, hogy jó alvók. 1.5 órát alszanak délután és 11-12 órát éjszaka. Az viszont már a testvérlétnek köszönhető, hogy már n csak én vagyok az egyedüli szórakoztatóközpont. Illetve mivel a második már abba született bele, hogy másra is figyelek, sokkal gyakrabban játszik el egyedül.
Nem mondom, hogy könnyebb kettővel, mint eggyel, de a férjemmel ez még kezelhető. Leginkább azért nem vállalunk többet, mert a mentális egészségünk rámenne.
3: alszik ejszaka max 9kor fekszik du 2-3 orat szundit nem jar bolcsibe oviba fog.
Tehat nincs okom panaszra. Vannak napok hogy fogzik (orlok jonnek) van hogy dacoskodik de meg nem veszes. Egyszeruen csak arra vagyom egesz nap hogy magammal foglalkozhassak. Szamolom a perceket az alvasig. Tudom gaz. Neha eszembe jut mi lenne ha lenne egy megkisebb gyerkoc es sirhatnekom lesz. El se tudom kepzelni lelkileg hogy birnek kettovel? Minden tiszteletem a tobb gyerekeseke... hosok vagytok.
Hát.. ma én is panaszkodnék a 2 évesemre. 🙂
Reggel hajnali 5-kor már talpon van és nagyon aktív, mindketten dolgozunk a férjemmel, szóval ez a hajnali mókázás nem vicces... Felkel, kivágtázik a szobájából, felsorolja mit akar, vízet, epret, mese... a nagy francokat! Nap közben bölcsiben van, de hazaér, be van pörögve, mi meg csak néznénk ki a fejünkből a munka után de helyette főzés, mosás, teregetés, menjünk ki játszani, a játszóra nincs energiám, ezért csak ülök mellette míg a kis markolókkal túrja a földet, néha beszállok de az agyam már használhatatlan. Kész a vacsi, evés, ne dobálj, ne borítsd ki a vizet, na jól van elegem van, kérsz desszertet? Mit kérsz? Málnát, banánt? Fagyit. Fagyit??
Mindegy, szépen ettél kapsz fagyit. Basszus annyira kapkodtam hogy nem mostunk kezet kaja előtt és a földet túrta.... mindegy, majd utána mostmár... engedjünk vizet, játszol apával? Sírás, nevetgélés felváltva. Addig én gyors elpakolom a játékokat. De hol van Pando? Ja hogy az ágy mögé be van dobálva néhány kismalaccal, meg más játékokkal.
Mit ért van morzsa az ágyában??? Keksz darabok. Úgy látom az apjának le kellet fizetnie egy kis nyugalomért mikor hazajöttek a bölcsiből.
De az este ma is szép volt, elaludt a kezemben, a puhát, és a maciját szorongatva 🙂 nem is volt vészes nagy, csak pörgéssel telt.
Nekem 3 gyermekem van. Nagyon jó alvó mindegyik.
Hatalmas segítség az időbeosztásban a felszereltség. 2 mosógépünk van, szárítógép (nyílván ezt csak télen használom) mosogatógép (előtte naponta 1-2x 1 órát mosogattam 🥴)
Minden nap főzök, hetente 1x legalább sütök.
Nyílván az is hatalmas segítség, hogy nagyon jól eljátszanak hármasban, míg főzök pl.
Du mikor a kisebbek alszanak én is ledőlök, leginkább mert 3.terhességem óta megmaradt az ólmos fáradékonyság és éjszaka nagyon pocsékul alszom, a nagy olyankor szintén elmolyol. Késő du pedig kint vagyunk estig.
Nálunk nyitott a tér, így mindegyikkel lehet kommunikálni, bohóckodni, a legkisebb szeret segíteni a maga 1.5 éves módján.
De sokszor van, hogy míg főzök addig ők kézműveskednek mellettem, vagy segítenek főzni.
En dolgozok, 3 gyerek, kb napi 5kmt setalunk bolcsi+napkoziig es vissza es tovabbi 5ot ha leadtam oket es megyek munkaba es vissza ertuk. Neha meg jatszoter mielott hazaerunk.
Oszinten? Napi 4kave. Reggel egy dupla, delelott 1, ebed utan 1 es fel9kor fekszem a legkisebbel, birnek aludni reggelig, de akkor nem halad a haztartas, igy a ferjem ebreszt egy oraval kesobb, aztan ilyen tajban alszok par orat ujra reggel 5ig, 6ig. Mindharom atalussza az ejszakat.
Egyszeruen megszokod h ilyen strapas, de kave nelkul en pl megpusztulnek.
Ezt nem lehet jobb példához hasonlítani:
Amikor nyári szünetben egész nap tévézek, telefonozok, barátokkal vagyok, akkor szeptemberbe, amikor iskolába kell menni és már az első heteknél jönnek a számonkérések, akkor van, hogy le kellett feküdnöm délután aludni, mert új ingerek értek, új hatások: sok gyerek, tanulás, teljesítés. Aztán már pár hét múlva megszokod, mert átállsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!