A sok kötődő nevelő honnan tudja, hogy az a jó amit csinál?
Olvasom a hozzászólásaikat, meg a játszótéren, hogy így kell csinálni meg úgy kell. Így sérül a gyerek, ha ezt teszed meg úgy.
Hány gyereket is neveltek fel?
Például minket is így neveltek, soha egy fenékre csapás bármi, minden meg lehet velük beszélni, szüleim a legjobb barátaim. Nekem például mégis dühkezelésre kellett járnom. Akkor?
De most ki rántotta fel magát?
Szerintem eléggé eltértünk a témától.
Leírom, hogy nem tudtam, hogy nem fér bele, erre például a második, hogy miért vagy ideges? Ez a tipikus ugrasszuk ki a nyulat a bokorból kérdés.
És akkor én kérek számon bárkit?
Mindegy jó szórakozást nektek, keressetek mást.
Eleve a kérdésed stílusa egy agresszív kismalacé. És még csodálkozol?
Folytasd a kezelést!
Hogy a kérdésedre válaszoljak: biztosra nem tudhatjuk, de reméljük. Majd 20-30 év múlva kiderül. Ha a gyerekeinkből magabiztos, kiegyensúlyozott, boldogságra és egészséges kapcsolatkora képes, függőségekre nem hajlamos felnőtt válik, jól csináltuk.
Ha nem, akkor nem. De nem látunk a jövőbe sajnos.
Igazából a mai 70-eseké volt az ipari gyereknevelés. Ők nem értik a gyerekeket/babákat még a csecsemős rokonom sem.
Aztán voltak az ő gyerekeik a mostani 50-esek, akiknek már nem a rendszer szabta meg a nevelési normát, de így ahpgy esett úgy puffant. Gyakran ott vokt mögötte a család segíteni, így a 70-esek tudására támaszkodtak.
És van a jelenkor. Igazából nem kell bizonyítani, a létjogosultságát, mert a nevelés kutatás úgy kezdődött, hogy a glibalizmussal szét néztek a kutatók a nagyvilágba, és a nyugati anyukák könnyűnek találtattak. Azt találták, hogy még bali szigetén is és az etióp kisbaba is jobban van nevelve és kiegyensúlyozottabb, mint a civilizált társaik. Így kezdték kutatni az okokat.
13, 15 nagyon szépen köszönöm a hasznos választ.
Ez nagyon jó irány és érdekes, amit a 15-ös ír pluszban a más közösségekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!