Lehet kérnem ellentételezést, ha a gyerekeim apja külföldre kíván kiköltözni?
Jelenleg 108 000 forint gyerektartást fizet 3 gyerekre (gyerekenként 36 000), "közös" megegyezés alapján. De ha nála vannak a gyerekek, akkor von le belőle.
Minden második hétvége az övé (móka, kacagás, 0 szülői feladatok, de így könnyebb, hogy 2 hetente van egy hétvége, amin pihenhetek.
Most kitalálták, hogy kiköltöznek külföldre, és ott is telepednének le. Nem szeretném leírni az országot, de nem Magyarország melletti országról van szó, úgyhogy ugrik a kéthetente két nap. 2 havonta terveznek hazajönni, apai feladatok, "segítség" (ami normálishelyzetben nem segítség lenne, hanem kötelesség) -10.
Kérhetek több gyerektartást, hogyha többet fognak keresni, és kevesebbet lesz a gyerekekkel?
Amiatt nem kérhetsz magasabb gyt-t mert többet fog keresni.
Ha a gyerekeknek valami miatt magasabbak a szükségletei, pl külön óra, speciális iskolába kell járnia, nem foci edzés hanem valami hosszú távú dolog, akkor kerheted.
De a 36 magyarban soknak számít, nem fog a bíró többet ítélni. Én 37-et kapok, azt mondta az ügyvédem, hogy örüljek neki és fogjam be a szám. Azoknak az egyetemista gyerekeknek ítél oda a bíró 30 feletti összeget, akiknek a gyereke az egyetem miatt albérletbe kényszerül.
Az meg a volt férjétől gusztustalan, hogy ha nála vannak a gyerekek, kevesebbet ad. A bírósági határozatban nem ez van leírva, ebben biztos vagyok.
3-ás vagyok.
Le lehet pontozni, de az igazság az, amit leírtam.
Arra sem hivatkozhat a kérdező, hogy kéthetente fizetett segítség kell neki. Kapásból körberöhögik. Ha a gyerekek életében hosszú távon történik olyan változás, ami anyagilag megterhelő, akkor kérheti. Pl speciális képzés kell mert kiderül h autista az egyik gyerek. Azért senki nem fog több gyt-t ítélni mert kéthetente bebiszittert kell fogadnia, hogy legyen énideje.
És valóban nem sok a 36 ezer, ha el kell költeni, de az ma Magyarországon sok ám számít.
Én csak amiatt írtam h nem érdemes, mert ügyvéddel beszéltem.
De kérj egy ügyvédi tanácsot. Mondjuk ne egy pénzéhes ügyvéd tanácsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!