Hogyan ne ódzkodjak a lombiktól?
Másfél éve próbálkozunk, eddig sikertelenül.
Most mennék kivizsgálásra, utána majd a párom.
Ha esetleg lombikra kerülne a sor, nem is tudom, hogy mihez kezdenék, engem zavarna, hogy nem normálisan fogant.
Ki mondta, hogy kevesebbet ér egy lombikos gyerek?
És köszi, hogy olyanokat írsz, hogy nem veletlenül nem jön össze. Szerinted mindenki arról álmodik, hogy egy romantikus szeretkezés helyett a műtőasztalon művi körülmények között foganjon a gyereke?
Évekig vonakodtam a lombiktól (5 évig határozottan elutasítottam), de nem azért, mert nem tetszett a fogantatás ezen módja.
Engem az egészségügyi kockázat zavart (ez még reális félelem is), meg az, hogy viszonylag kicsi volt a sikerráta (ez az utóbbi években sokat javult), de mindezek mellett a meghátrálásom valódi oka az volt, hogy nem álltam rá készen. Magára az anyaságra sem.
Rendbe kellett jönnöm lelkileg, testileg, de legalábbis el kellett indulnom ezen az úton (pszichológus segítségével). Így végül félretettem a kifogásokat, a kudarctól való félelmet, és belevágtunk.
Talán most még te sem állsz készen.
Figyelj nekünk inszeminációval sikerült.
Én azt mondom hogy legyenek meg a vizsgálatok mind2-nél. Felkeresni egy intézményt ahol lombik/inszemmel foglalkoznak. És majd a leletek alapján kiderül hogy egyaltalan kell a lombik.
Nekem pcos és inzulinrezisztenciam van. Férjemnek kicsit lassúak voltak a spermak. Első inszemnél össze (ami ritka).
Próbáld bele ásni magad a témában olvass utána. Ha tényleg akartok gyereket nem fog érdekelni hogy hogyan fogan.
"Szerinted mindenki arról álmodik, hogy egy romantikus szeretkezés helyett a műtőasztalon művi körülmények között foganjon a gyereke?"
Ezt nem nekem írtad, de: ha az ember igazán akarja azt a gyereket, ilyesmivel már nem foglalkozik. Rég vége a szentimentális elképzeléseknek a fogantatásról. Meg ez hozzáállás kérdése. Én úgy vagyok vele, hogy ott a reprodukciós intézetben az orvosok, a biológusok, az asszisztensek és a nővérek összehangolt munkájából, meg persze a mi közreműködésünkből fogant a gyerekünk, és ez valami csodálatos dolog, sokkal több, mint összerakni, amink van. 🙂 És baromi büszke vagyok rá, hogy ezt végig tudtam csinálni, mert nálam aztán minden gikszer jött, ami jöhetett, és még a terhességem sem sétagalopp. Megéri.
Megmondta a püspök is.
A lombik program súlyos bűn. Be kellene tiltani. Nem tetszik Istennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!