Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Onzo lennek, mert nem akarok...

Onzo lennek, mert nem akarok megint szulni?

Figyelt kérdés

Van mar egy kozel 2 eves gyermekunk. Miutan megszultem beszeltuk parommal, hogy szeretnenk neki majd egy kistestvert. Azota eltelt majdnem 2 ev es egyre inkabb azon gondolkodom, hogy nem szeretnek megegyszer szulni. Parom ezen kiakadt, hogy "megigertem neki"... 26vagyok, nalam a szulesi hatar a 30. Igaz van addig meg 4 ev, lehet ez megvaltozik, de egyenlore ugy latom, hogy az ellenkezo iranyba huzok eleg eroteljesen

Voltatok ilyen helyzetben, ha igen valtozott a velemenyetek?

2022. aug. 1. 23:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
88%

Amikor kiakad, hogy megígérted neki a második gyereket, mondd, hogy te meg megígérted, hogy kiveszed a reszed a gyereknevelésből, mégse csinálod, úgyhogy egálban vagyunk.

Amúgy en hasonlóan voltam, csak már jóval 30-on felül. 1 éves körül volt a gyerek, amikor felmerült az újabb, es én komolyan elgondolkodtam azon, hogy kell-e. De nekem nagyon tamogató férjem van, aki mindent megcsinál a gyerek körül, és erre is azt mondta, hogy az én döntesem, ő szívesen vállalna 3-at is (arról tudja, hogy en semmiképp nem akarnék annyi gyereket). Végül ez megváltozott pár hónapra rá, amikor könnyebb lett az etetés és már nem szopizott. Most várom a masodikat, az első hónapok biztos kemények lesznek, de nagyon örülök.

2022. aug. 2. 07:09
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha részedről önzőség az, hogy nem szeretnél most még egy gyereket vállalni, részéről viszont pont ugyanakkora önzőség, hogy mégis rákényszerítene erre (lelkileg értem) az akaratod ellenére, úgy, hogy te viseled a terhesség, szülés minden velejáróját és következményét, és RÁADÁSUL ő még a meglévő gyerekkel sem foglalkozik rendesen, nem vesz le a válladról terhet az ellátásával kapcsolatban. Szóval ha önzők vagytok, ő a nagyobb önző. A "megígérted" pedig... ő is ígért már neked olyat, amit nem tartott be.
2022. aug. 2. 10:43
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem az !!!!
2022. aug. 2. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!