Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan csináljátok? Hogyan...

Hogyan csináljátok? Hogyan lehetnék én is ilyen?

Figyelt kérdés
Elég sokszor szoktam gyerek kategóriában olvasni, akár itt, akár más oldalakon problémákat, tanácsokat és engem mindig lenyűgöz ahogy néhányan viszonyulnak a gyerekekhez. Annyival nyugodtabban, türelmesebben, logikusabban oldják meg a problémákat. Szóval most kifejezetten hozzátok irányulna a kérdés, hogy mégis hogyan lettetek ilyenek, hogyan tanultatok bele a dologba vagy ez nálatok ösztönösen jön?

2022. aug. 1. 08:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%

Köszönöm! Pontosan ezzel poénkodtam én is az orvosomnál, amikor megállapították a terhességet, és kérdezte a fejemre nézve (akkor még kötés volt rajta), mégis mi történt velem. 😄

2022. aug. 1. 10:35
 12/14 anonim ***** válasza:
70%
Én igyekszem nagyokat lélegezni, csodát tesz. Nem mondom, hogy soha nem emelem fel a hangom vagy nem szakad el a cérna mert hazudnék, de ritka. Anyukám nagyon sokat kiabált gyerekkoromban és tudatosan próbálom ezt leküzdeni, mert emlékszem mennyire utáltam gyerekként. Megütni viszont tényleg soha semmilyen körülmények között. Se kézre, fenékre csapás semmi és szerintem ennek sosincs helye, nem is bírnám megütni azt, aki nekem a legfontosabb a világon. A való életben sem legyint meg a főnököd, mert nem vagy kész a munkával. Amúgy sokat olvastam a témában és mióta tanítom a fiamnak a dühkezelést én is sokkal sokkal nyugodtabb lettem. Nem vagyok tökéletes, nem is akarok az lenni, de úgy érzem sokat adok a fiamnak azzal, hogy hagyom, hogy mérges legyen és segítek neki az érzelmeit kordában tartani.
2022. aug. 1. 11:22
 13/14 anonim ***** válasza:
65%
Sokan nem ütikeg a hyereket, köztük mo sem bántottuk soha. A nagyobbik fiam most kiskamasz és néha úgy kell visszafognom magam, hpgy egy pofon ne csattanjon el, de magamban mondom, hpgy ez csak az én tehetetlenségem lenne. Egyébként teljesen cáltozó, valamikor könnyebb, persze, hogy lazábbnak.érzem magam, de ha visszagondolok, nekem is voltak rossz napjaim.
2022. aug. 1. 11:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a válaszokat, majd utána :D

Én esetem: egy borzasztó nagy, súlyos és rossz mintákkal teli batyut kaptam a szüleimtől. Ha nem figyelnék oda tudatosan (ami néha sajnos elő is fordul :( ), akkor szörnyű édesanyja lennék a gyerekemnek, akit nyilván nem ezért hoztam világra. Szóval én nagyon sokat tanultam a témában. A gyerekek fejlődésének menetéről, idegrendszerének eréséről, életkori sajátosságokról. Ezek sokat segítenek, hogy megértsem, nem azért csinál valamit a gyerek, hogy engem kicsináljon. :D illetve dühkezelési, stresszkezelési ötleteket kerestem és igyekszem alkalmazni is. Mert néha sajnos nem sikerül megtartani a hidegvérem (ami egyébként sztem tök belefér, baszki ember vagyok, láthatja a gyerek, ha néha kijövök a sodromból és szerintem látnia is kell). Szóval na. Nem egyáltalán nem ösztönösen jön sajnos... én lennék a legboldogabb, de ez kőkemény munka. Mind az utánaolvasás, mind az elsajátítás. Az önismeret, az önmunka.

Hajrá :)

2022. aug. 3. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!