Szülők, akik úgy váltatok el a párotoktól, hogy még kicsi volt a gyerek: milyen okai voltak a válásnak, és hogyan történt?
Olyanok története érdekel, akiknél úgy történt a válás, hogy legfeljebb óvodás (vagy bölcsis/kisbaba) volt a gyerek.
Ez ugye a friss gyerekvállalsó időszak, mindenki boldog kéne, hogy legyen, és örülni a babás, gyerekes, családi életnek.
Azonban sokszor így is megtörténik a válás.
Kérdésem: van itt olyan szülő, akinél a gyerek 0-6 éves kora között következett be a válás? Ha igen, lehet tudni az okokat, hogy mik vezettek ahhoz, hogy a gyerek ellenére is tovább akart állni valaki? Illetve hogyan zajlott le, azóta mi történt?
Mi több mint 7 éve vagyunk együtt,már egy ideje gondolkodom a váláson,de nem tudom hogyan tovább,vagy mi lesz.
2 gyerek van 8 hónapos,és 4 éves.
Már a kapcsolatunk eleje sem indult könnyen.
Korábban soha nem veszekedtünk,mindig normális emberként leültünk megbeszélni a dolgokat.
6 éve vettünk egy kertes házat,én is vettem fel készpénz kölcsönt,és ő is.
Mindig mondanom kellett neki, hogy mit kell csinálni a házon,vagy az udvarba,mindig noszogatni kellett mindenre.
(Nagyon fiatalon jöttünk viszonylag össze. )
Amikor megszületett az első gyerek,nem igazán segített se a ház körül,se a gyerekkel nagyon.
Aztán beszélgettünk sokat, változott is,felhoztam neki a második gyereket, belevágtunk,hamar össze is jött.
Amikor hazaértünk a kórházból, onnantól 2 hónapig rettentő sokat segített a házi munkába is,és gyerekek körül,aztán elkezdtünk építkezni,nem is vártam el hogy segítsen,mert ő is kivette a részét belőle (család fogott össze ,és közös erővel építettünk)
Ami fáj még mindig, hogy tavaly amikor terhes voltam,nem igazán vitte el a nagyot akár a játszótérre,vagy foci pályára,vagy bármi apa fia programot csináltak volna,de volt amikor focizni ment a barátjával,vagy meccset nézni,és hasonlók,akár több óra hosszát,én nem szóltam sokáig,de aztán leültem vele beszélni. Vitte párszor a nagyot magával,és ennyi,utána nem.
Aztán mondtam hogy néha vihetnè akár a kicsit babakocsiba amíg elrendezem magam,vagy a házat,de a lényeg az, hogy mindig mindent mondani kell neki,és egyszerűen úgy érzem hogy elfáradtam,és nem kellene nekem mellette "szenvednem"
Lehet kritizálni,tudom hogy hamar jött minden ,de sosem bántam meg a gyerekeimet. 🙏
1 éves voltam amikor a szüleim váltak,azt hogy mi miatt,nem tudom,de nagyon rossz volt,mert volt hogy az aput csak hetente 1x vagy havonta 1x láttam,de volt olyan is hogy hónapokig nem,de a láthatás is a gyámhivatalban történt legtöbbször.
De annyi bíróság,és annyi sz@rt megettem akkor,már gyerekként. Én nem akarom ezt a gyerekeimnek.
Szüleim már meghaltak,nem tudom mi volt a váló ok.
Hát az jó, én meg ha megkérem valamire akkor nem csinálja.
Két évig állt az udvarban a roncs, forgalomból kivont autója mert hiába kértem, nem vitette el, azonban megfenyegetett hogy ne merészeljem elvitetni. Ülni szeret a fotelban és csak hízik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!