Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki, hogy tudja megoldani a...

Ki, hogy tudja megoldani a keresett kiesését, ha babát vállal egy pár?

Figyelt kérdés
A tgyás-on, gyed-en, gyes-en, családi pótlékon kívül van még más is amivel megpróbálhatjuk a kiesett kereset egy részét pótolni? Azért kérdezem ezt, mert már nagyon szeretnénk kisbabát, de van egy lakáshitelünk és egy autóhitelünk is. Ezek költségei folyamatosan nőnek és a bankot nem fogja érdekelni, hogy gyermekünk születik.
2008. dec. 20. 20:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%
Sok sikert az ügyeskedéshez!
2008. dec. 25. 21:01
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Én meg gratulálok a sok tisztelt ingyenélőnek, örömömre szolgál, hogy az adómat a gyesükre fordítják. Ha rajtam múlna, egy fillért sem kapnátok az tuti! Az vállaljon gyereket, aki el tudja tartani, és nem más emberektől várja el ezt.
2008. dec. 26. 18:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Már meg ne haragudj, de a saját adómból is kapom azt, amit kapok. Adóztam én is amíg dolgoztam. És fogok is majd ha újra dolgozom. Ingyenélő??? Ha rajtad múlna, már rég kihalt volna az emberiség, mert szerintem magyarországon elég kevés az olyan család, aki simán tudná nélkülözni a GYED/GYES-t és a családi pótlékot, csak hogy ne nevezhessék az ilyen antiszociális bunkók ingyenélőnek őket. Na aztán azokkal meg mi van, akik terhesen, vagy a gyerekük születése után egyedül maradnak? B*asszák be bölcsibe a pár hetes babájukat és menjenek dolgozni, csak hogy neked ne sírhasson a szád?
2008. dec. 26. 19:22
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez a "kihalt volna az emberiség" duma a legnevetségesebbek egyike. Nem hal ki az emberiség, mert mindig akadnak, akik ész nélkül szaporodnak, és amúgy is túlnépesedés van,kár ezen pánikolni. Lehet hogy te dolgoztál, viszont sok olyan van, aki egy percet sem dolgozott még, de már egyből szül, és tartja a markát. Aki pedig nem akar gyereket, azt mindenfélének elhordják és verik magukat, hogy "a mi gyerekeink fizetik majd a nyugdíjadat". És akkor? Én legalább dolgozom, addig is, amíg mások otthon ülnek.
2008. dec. 27. 12:34
 15/16 anonim ***** válasza:

Igen, otthon "ülnek" és nevelik a jövő generációját. Nehogy már ők legyenek ezért a rosszak.Én nem látok abban semmi rosszat, hogy az állam támogatást nyújt azoknak, akik kis gyereket nevelnek, ez talán az egyetlen jó dolog a magyar segélyezési rendszerben. Ikább büszkének kéne lenni rá, hogy itt, a külfölddel ellentétben biztosítják valamennyire, hogy az anyák (vagy esetleg az apák) otthon tudjanak maradni a gyerekükkel abban az 1-2-3 évben, amíg ez a fejlődésükhöz nagyon fontos. Szerintem a legtöbb pár nem tudná magának megengedni, hogy egyetlen fizetésből, minden támogatás nélkül otthon maradjon az anyuka a gyerekkel évekig, legalább is amíg fiatalok, biztosan nem. . Márpedig, akármennyire is divat lett későn szülni, a női szervezet a 20-as és 30-as évek között a legalkalmasabb a szülésre és a gyermek kihordására.

Szóval nem azoktól kéne sajnálni a támogatást, akik valami érdemleges tevékenységet folytatnak, sajnáld azoktól, akik egyáltalán nem dolgoznak és az egész család arra van berendezkedve, hogy a szociális juttatásokból élnek. Ez pedig szerintem nem az ide író anyukákra és kismamákra vonatkozik. Ha rajtad múlna, nem kapnánk semmit... Hát szerencsére nem rajtad múlik.

2008. dec. 27. 14:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Akinek nem tetszik a rendszer, gyűjtsön aláírásokat, és kezdeményezzen törvénymódosítást az ügyben!

Mindenki előtt ott a lehetőség.

Ez a demokrácia!

Sok sikert és boldog új évet!

2008. dec. 27. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!