Ki, hogy tudja megoldani a keresett kiesését, ha babát vállal egy pár?
Igen, otthon "ülnek" és nevelik a jövő generációját. Nehogy már ők legyenek ezért a rosszak.Én nem látok abban semmi rosszat, hogy az állam támogatást nyújt azoknak, akik kis gyereket nevelnek, ez talán az egyetlen jó dolog a magyar segélyezési rendszerben. Ikább büszkének kéne lenni rá, hogy itt, a külfölddel ellentétben biztosítják valamennyire, hogy az anyák (vagy esetleg az apák) otthon tudjanak maradni a gyerekükkel abban az 1-2-3 évben, amíg ez a fejlődésükhöz nagyon fontos. Szerintem a legtöbb pár nem tudná magának megengedni, hogy egyetlen fizetésből, minden támogatás nélkül otthon maradjon az anyuka a gyerekkel évekig, legalább is amíg fiatalok, biztosan nem. . Márpedig, akármennyire is divat lett későn szülni, a női szervezet a 20-as és 30-as évek között a legalkalmasabb a szülésre és a gyermek kihordására.
Szóval nem azoktól kéne sajnálni a támogatást, akik valami érdemleges tevékenységet folytatnak, sajnáld azoktól, akik egyáltalán nem dolgoznak és az egész család arra van berendezkedve, hogy a szociális juttatásokból élnek. Ez pedig szerintem nem az ide író anyukákra és kismamákra vonatkozik. Ha rajtad múlna, nem kapnánk semmit... Hát szerencsére nem rajtad múlik.
Akinek nem tetszik a rendszer, gyűjtsön aláírásokat, és kezdeményezzen törvénymódosítást az ügyben!
Mindenki előtt ott a lehetőség.
Ez a demokrácia!
Sok sikert és boldog új évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!