Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki, hogy tudja megoldani a...

Ki, hogy tudja megoldani a keresett kiesését, ha babát vállal egy pár?

Figyelt kérdés
A tgyás-on, gyed-en, gyes-en, családi pótlékon kívül van még más is amivel megpróbálhatjuk a kiesett kereset egy részét pótolni? Azért kérdezem ezt, mert már nagyon szeretnénk kisbabát, de van egy lakáshitelünk és egy autóhitelünk is. Ezek költségei folyamatosan nőnek és a bankot nem fogja érdekelni, hogy gyermekünk születik.
2008. dec. 20. 20:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi előre gyüjtöttünk és csak utna vállaltuk a babát. Egy kis tartalékra bármikor szükség lehet.
2008. dec. 20. 20:56
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos sehogy. A GYED-en és a családi pótlékon kívül más bevételem nincs és egyedül vagyok a gyerekkel. Hát nálunk elég gáz a helyzet, el lehet képzelni, hogy mennyit költök így magamra (kb. semennyit), és örülök, hogy még a netet fizetni tudom. Meg a lakbért persze, meg a többi számlát, másra nem nagyon futja. Mivel már elmúlt egy éves a babám, szívesen visszamennék 4 órába dolgozni, de a bölcsiben telt ház van, még fél napra se tudják bevenni, nagyszülők pedig még jó 10 évig nem mennek nyugdíjba.
2008. dec. 20. 21:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerekvállalás előtt, idejében intézkedtem, hogy maximális összegű thgys-t és gyed-et kaphassak.

Mindent összevetve jobbban járok, mintha dolgoznék valahol minimálbérért.

2008. dec. 20. 23:46
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A 3. hozzászóló meg tudná írni, hogy mennyi az a maximális összeg, amit el tudott magának intézni, illetve hogyan tudta elintézni?
2008. dec. 21. 10:44
 5/16 anonim ***** válasza:
És azt hogyan lehet "elintézni"? Én csak annyi után kapom a pénzem, amennyit kerestem. Nekem ez kicsit "sumáknak" tűnik, nem téged akarlak megbántani, csak olyan furcsa nekem.
2008. dec. 21. 12:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Több éven át dolgoztam külföldön(eu-s országban), amit beszámítottak a munkaviszonyba. Majd itthon is dolgoztam, onnan mentem el szülési szabadságra. Nem sumákoltam, hanem kikértem hozzáértő, segítőkész illetékes véleményét. Hogy ne 25 ezerből kelljen pelenkát vásárolnom, hanem 91 ezerből. Persze ebből levonják a járulékokat, kb: 86-ot kapok kézhez gyedet.

Idejében kell utánajárni, különben rosszul járhat az ember.

2008. dec. 21. 22:48
 7/16 anonim ***** válasza:
Hogy kaphatsz 86.ooo gyedet? Én a maxot kapom és a novemberi 81190 volt. 18% adót vontak.
2008. dec. 22. 08:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Ez esetben bocsáss meg, teljesen igazad van, ez az egyenes út. Viszont sajnos nem mindenki kap olyan munkát, ahol annyi fizetést kap, ami után majd a maximális juttatásokat kapja. Én akkor már boldog lennék, ha a FIZETÉSEM annyi lenne, amennyit te GYED-ként kapsz. Én sajnos minimálbérért húztam az igát, napi 9 órában, és ezen esélyem se volt változtatni. Szóval oké, jó annak, aki ennyit keres, de azért ez nem mindenki számára elérhető, tehát nem mindenki tudja "elintézni" ezt.
2008. dec. 22. 08:54
 9/16 anonim ***** válasza:

Bocsi, a férjem számlájára jön a gyed, engem különösképpen nem is érdekel, ezért nem tudtam pontosan. De most utánanéztem, igazad van az összeggel kapcsolatban.

Én két munkahelyen dolgoztam, és vállaltam a külföldi munkások sanyarú életét. Ez az esély, mindenkinek adva van, hogy jobbra fordítsa az életét.

Amúgy 9 hónapig üldögeltem az OEP irodájában, hogy utánajárjak, hogy mi az, ami megjár nekem.

2008. dec. 22. 20:49
 10/16 anonim ***** válasza:

Hát azért mindenkinek nincs megadva a lehetőség, nálunk van a családban aki beteg, tartósan, hát nem hagynám itt hogy külföldön dolgozhassak, még ha itthon nem is nagyon van munkalehetőség. Örülök, hogy van aki ilyen jól meg tudja oldani, de azért túlzás lenne azt mondani, hogy erre mindenkinek van lehetősége.

Meg én 19 évesen örültem, hogy a szakmámban dolgozhattam, még ha minimálbérért is, de nem hiszem, hogy rögvest két állással és külföldi munkával kellett volna kezdenem. De szerintem mi nem vagyunk egy korosztály, ezért valószínűleg nem is találkozik a véleményünk sok dologban, ezen kár is vitatkozni.

Van aki szülés előtt volt "ügyes" én majd utána leszek.

2008. dec. 22. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!