Ki, hogy tudja megoldani a keresett kiesését, ha babát vállal egy pár?
Én gyerekvállalás előtt, idejében intézkedtem, hogy maximális összegű thgys-t és gyed-et kaphassak.
Mindent összevetve jobbban járok, mintha dolgoznék valahol minimálbérért.
Több éven át dolgoztam külföldön(eu-s országban), amit beszámítottak a munkaviszonyba. Majd itthon is dolgoztam, onnan mentem el szülési szabadságra. Nem sumákoltam, hanem kikértem hozzáértő, segítőkész illetékes véleményét. Hogy ne 25 ezerből kelljen pelenkát vásárolnom, hanem 91 ezerből. Persze ebből levonják a járulékokat, kb: 86-ot kapok kézhez gyedet.
Idejében kell utánajárni, különben rosszul járhat az ember.
Bocsi, a férjem számlájára jön a gyed, engem különösképpen nem is érdekel, ezért nem tudtam pontosan. De most utánanéztem, igazad van az összeggel kapcsolatban.
Én két munkahelyen dolgoztam, és vállaltam a külföldi munkások sanyarú életét. Ez az esély, mindenkinek adva van, hogy jobbra fordítsa az életét.
Amúgy 9 hónapig üldögeltem az OEP irodájában, hogy utánajárjak, hogy mi az, ami megjár nekem.
Hát azért mindenkinek nincs megadva a lehetőség, nálunk van a családban aki beteg, tartósan, hát nem hagynám itt hogy külföldön dolgozhassak, még ha itthon nem is nagyon van munkalehetőség. Örülök, hogy van aki ilyen jól meg tudja oldani, de azért túlzás lenne azt mondani, hogy erre mindenkinek van lehetősége.
Meg én 19 évesen örültem, hogy a szakmámban dolgozhattam, még ha minimálbérért is, de nem hiszem, hogy rögvest két állással és külföldi munkával kellett volna kezdenem. De szerintem mi nem vagyunk egy korosztály, ezért valószínűleg nem is találkozik a véleményünk sok dologban, ezen kár is vitatkozni.
Van aki szülés előtt volt "ügyes" én majd utána leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!