Szerintetek vendéglátós (pincérnő) munka mellett lehet teljes értékűen gyermeket nevelni? (Ezt a kérdést csak elméletben teszem fel egyenlőre , érdekelne mások véleménye )
Jelenleg 27 éves nő vagyok, párommal úgy érezzük készen állunk egy gyermekre. Viszont van egy pici kétely bennem a munkámat illetően.. Jelenleg úgy dolgozom, hogy minden másnap 12 órát , ami azt jelenti esetemben, hogy reggel 9-től este 9.. Hétvége meg ahogy éppen esik..
Szerintetek e munka mellé tudnék úgy gyermeket vállalni, hogy miután a pici akkora lenne és én visszamennék dolgozni , ő ne szenvedje meg az anyja “hiányát”? Vagy érdemesebb lenne más munka után néznem ?:)
6: Egyet értek veled ebben.. Csak sajnos nem lehet mindenki vállalkozó..
10: Miért szülne egy józan gondolkodású nő olyan férfinek gyereket, akiben benne van a rizikó faktor hogy esetleges válás esetén nem foglalkozik majd vele?? Szerintem egy férfin már akkor látni, hogy hogy viszonyul a kérdéshez mikor megfogan a baba..Minimális százalékban előfordulhat , de azért ilyen mértékű pálfordulás ritka
11: nehogy azt hidd! Majd amikor megszületik és esetleg nem lesz nyugodt baba, a sok sírás-ordítás, kialvatlanság, esetleg szülés utáni depresszió stb bármi olyan jöhet, ami bárkit képes eltántorítani és akkor még arról nem beszéltünk, hogy akár az apával is történhet valami önhibáján kívül.
Igaz a mondás: minden nő magának szül.
Nos, azt én sem értem, hogy minek élek, mivel nekem csak rossz tapasztalataim vannak és próbáltam az érem másik oldalát is bemutatni, hogy nem árt mindenre felkészülni....
13: nem is értem, hogy minek osztogatod itt a toxic személyeskedést, amikor én csak a kérdésre válaszoltam.
Remélem, hogy a kérdezőnek szerencséje lesz, de azért készüljön fel bármire és ne vállaljon úgy gyereket, ha bizonytalan a jövője.
Ha teljes allasban dolgozol akkor legalabb egyikotoknek kell valami rugalmas beosztas, pl ha a parod vallalkozo es sajat maganak osztja be az idejet akkor megoldhato hogy a gyereket elvigye ovodaba, orvoshoz, stb mikor szukseges. Ha van nagyszulo aki besegit az is jo.
Keress inkabb otthonrol vegezheto munkat ami rugalmas, nem kell 8-16 kozt a gep elott ulnod hanem egy adott munkat kell elvegezned az adott heten, honapban es te osztod be az idodet hogy mikor dolgzol rajta.
Nalunk a felesegem van itthon a gyerekkel, en egy muszakban dolgozok H-P. Szeretnek nyitni vallalkozast es sajat magam beosztani az idomet. Ebben az esetben a felesegem tudna legalabb reszmunkaidoben dolgozni es akkor en vigyazok a gyerekre mikor o dolgozik.
16: nem érted, amit írtam. Sajnálom! De nem is neked szólt az eredeti válasz.
A kérdező igenis készüljön fel mindenre és jobb, ha tudja, hogy a gyerekvállalásnak nem csak habos-babos oldalai vannak.
Nekem meg épp annyi jogom van itt válaszolni, mint neked és ha a kérdező jövője, időbeosztása még nem alakult ki, akkor a saját és a babája érdekében is jobb lenne még várni vele szerintem, de nyilván ő fogja eldönteni és nem mi !
Kérdező.
Lányom apjával 5 évig voltam, ebből 4 évet együtt éltünk. Minden oké volt, aztán az anyja a közelünkbe költözött és kezdődtek a gondok.
Neki volt már egy lánya, akkor volt 13 éves és 4 éves korától az apja nevelte.
Szétmentünk és a nagylánya is rám maradt. Egyik gyerekével se foglalkozik 5 éve, lányom 7 éves.
Úgyh igen is fel kell készülni mindenre, ha gyereket vállalsz.
De legyen szerencséd.
A vendéglátás nem épp a legjobb szakma, de az enyém se...megis teljes mértékben nevelem a lányom.
Apuka hogy dolgozik? Az sem mindegy. Ha valami van nagyszülő tud segíteni? Az sem rossz dolog.
Arra készülj fel, hogy a gyereket magadnak! szülöd és bármi történik egyedül is meg kell oldanod az ellátását.
Nekem jó apám van, kivette a részét mindenből, de barátnőm mellől 2 éves korában lelépett és azóta sem látta.
Miért szülne egy józan gondolkodású nő olyan férfinek gyereket, akiben benne van a rizikó faktor hogy esetleges válás esetén nem foglalkozik majd vele - ezt ugye csak viccnek gondolod?
Elenyésző! százalék az, ahol válás után normálisan foglalkozik apuka a gyerekkel. Még ketten vannak csak-csak, de ahol új nő esetleg új gyerek is képbe kerül, hát ott aztán rengetegszer magasról leszrja a régit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!