Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Homoszexualitás témánál...

Homoszexualitás témánál néhányan miért veszik elő a "hát elfogadnám de biztos szomorkodnék hogy nem lesz unokám" dolgot?

Figyelt kérdés

Itt a gyakorin vagy élőben is sokszor találkozok azzal a jelenséggel, hogy pl.kérdezik hogy elfogadják e a dolgot akkor néha ezt hozzák fel, hogy "szomorkodnék hogy nem lesznek unokáim és öregkoromban nem lesz senkim"...Én ilyenkor azon gondolkodok, vajon tudják e hogy ha 100% hetero is lenne meg lenne párja akkor sem garancia az unoka. Valahogy ez ilyen lekezelésnek tűnik nekem, pedig hetero pároknál is gyakran előfordul ilyen, itt miért kell direktbe megemlíteni ezt? Lehet mert ilyenkor kiábrándulnak hogy akkor tuti véget ér az unoka iránti álmuk hisz ha hetero ott még van nekik egy kevés reményekedés még ha ők is mondják nem lesz unoka?

Csak engem idegesít néha ez az unoka erőltetés?

Sorry ha rossz kategória.

Ha lehet kultúráltan írjatok megjegyzéseket, vita nélkül.**

2022. júl. 11. 17:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

Ti neveztek másokat önzőnek, mikor már azt is előírnátok, mit érezhet a szülő, aki becsülettel felnevelt titeket?

Kicsit vegyetek már vissza. Tudom, itt a gyíkon divat gyűlölni minden gyereket, terhes nőt, szaporodásnak titulálni a teljesen normális emberek családalapítását, akik nem a semmire teszik ezt stb, de a valóság kicsit más és igen, teljesen normális, hogy valaki, aki gyereket vállal, az örülne az unokának is. Hadd ne legyen már bűn az élet természetes rendjét szeretni. Nyilván nincs joga beleszólni, erőszakoskodni, de érzései hadd legyenek már (mivelhogy a kérdés már ezek létjogosultságát sem tartja tiszteletben). És lehet vitatkozni, de attól még tény marad, hogy egy heteroszexuális párnak nagyobb eséllyel lesz gyereke.

2022. júl. 14. 13:52
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

Számomra az élet természetes rendje az, hogy az emberek dönthetnek az életükről. Egy gyereket elsősorban a szülei nevelnek, a nagyszülő csak besegít. Szóval semmi beleszólása ebbe a döntésbe.

Túl kéne már lépni azon, hogy ösztönlények legyünk. Nem kell mindenkinek gyereket vállalnia és nem is való mindenkinek. Senki nem több, vagy kevesebb emiatt.

2022. júl. 14. 22:29
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
"Számomra az élet természetes rendje az, hogy az emberek dönthetnek az életükről" Valóban. és az is természetes hogy valakinek joga van az érzéseihez.... Miért ne lehetne szomorú egy idős ember hogy nem lesz unoka? Amihez nincs joga: ezért csesztetni a fiatalokat. De ne legyenek már elítélve a szomorúságuk miatt...
2022. júl. 14. 22:42
 14/18 anonim ***** válasza:

De ha még azt mondaná, hogy sajnálja, hogy jóval nehezebb lesz a homoszexuális gyerekének a gyerekvállalás, azt megérteném, mert ez igaz is. De azért úgy beszélni róla, mintha a melegeknek konkrétan _semmi_ esélye nem lenne a gyerekvállalásra... Megértem, ha valaki nem tájékozott a témában, de az még józan paraszti ésszel belegondolva is látható, hogy azért vannak még kiskapuk és lehetőségek, nem muszáj Magyarországon maradni (bár azért én már az ominózus törvény előtt is láttam pont ugyanilyen "jaj, a melegeknek nem lehet gyerekük" sajnálkozást, amikor még itthon, örökbefogadás útján is volt lehetőség, ha nem is annyi, mint heteró pároknak).

Azt értem, hogy ha valaki elképzelte az életét, hogy ő milyen cuki nagymama/nagypapa lesz, és aztán a gyerek bejelenti, hogy márpedig ő nem akar gyereket (függetlenül attól, hogy meleg-e vagy sem), akkor a szülő lehet egy picit csalódott. (Nyilván ezért jó, hogyha a kezdetektől készíti magát erre a forgatókönyvre.) Ezt viszont el kell fogadni, és nem rányomni az utódra, nem pattogni rajta, nem hisztizni. Pláne, hogy ha a gyereked megoszt veled egy ennyire nehéz témát, és nem az az első gondolatod, hogy ez _neki_ milyen nehézségekkel fog járni, mennyit szenvedhetett rajta már így is és milyen hátrányokat fog okozni a saját életében, hanem az első, ami felmerül, az az, hogy a te unokázási esélyeidet ez hogyan befolyásolja... Na, ez mindenképp fura.

2022. júl. 16. 12:41
 15/18 anonim ***** válasza:
59%
" már az ominózus törvény előtt is láttam pont ugyanilyen "jaj, a melegeknek nem lehet gyerekük" sajnálkozást, amikor még itthon, örökbefogadás útján is volt lehetőség, ha nem is annyi, mint heteró pároknak" Mert már a törvény előtt is ott tettek keresztbe nekik ahol lehetett.
2022. júl. 16. 12:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért valljuk be vannak olyanok is akik a fogadott unokára sem tekintenek úgy, mint egy vérszerintire.
2022. júl. 16. 23:50
 17/18 anonim ***** válasza:
És olyan is van aki a vér szerinti unokát se szereti, meg olyan is aki imádja az örökbefogadott gyereket.
2022. júl. 18. 21:54
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy sokan azt hiszik, az unoka alapjog. Hogy a felnőtt gyereke nekik szül unokát, nem pedig magának gyereket. Hogyha lesz unoka, akkor azt teljesen kisajátíthatják, hogy az azért születik meg, hogy a nagyszülő eletének legyen értelme. Nekem is azt mondta anyósom, hogy szüljek unokát, ő otthon marad vele gyesen, én pedig mehetek vissza dolgozni rögtön. Azt éreztem, szinte nemkívánatos vagyok, csak addig kellekk, míg leszülöm NEKI az unokát, utána mehetek szépen amerre látok, ne zavarkodjak. Mondtam neki jó ötlet, de nem. Sose fogok szülni:)
2022. júl. 19. 13:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!