Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Homoszexualitás témánál...

Homoszexualitás témánál néhányan miért veszik elő a "hát elfogadnám de biztos szomorkodnék hogy nem lesz unokám" dolgot?

Figyelt kérdés

Itt a gyakorin vagy élőben is sokszor találkozok azzal a jelenséggel, hogy pl.kérdezik hogy elfogadják e a dolgot akkor néha ezt hozzák fel, hogy "szomorkodnék hogy nem lesznek unokáim és öregkoromban nem lesz senkim"...Én ilyenkor azon gondolkodok, vajon tudják e hogy ha 100% hetero is lenne meg lenne párja akkor sem garancia az unoka. Valahogy ez ilyen lekezelésnek tűnik nekem, pedig hetero pároknál is gyakran előfordul ilyen, itt miért kell direktbe megemlíteni ezt? Lehet mert ilyenkor kiábrándulnak hogy akkor tuti véget ér az unoka iránti álmuk hisz ha hetero ott még van nekik egy kevés reményekedés még ha ők is mondják nem lesz unoka?

Csak engem idegesít néha ez az unoka erőltetés?

Sorry ha rossz kategória.

Ha lehet kultúráltan írjatok megjegyzéseket, vita nélkül.**

2022. júl. 11. 17:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
61%

Mert önzők. A gyerekük nem azért született a világra, hogy az ő álmaikat teljesítse be. Többek közt azt sem, hogy nagyszülők akarnak lenni.

Másrészt ha normális országban élnénk, a homoszexualitás és a családalapítás nem lenne egymást kizáró fogalom.

2022. júl. 11. 17:44
 2/18 anonim ***** válasza:
72%

Mert sokan azt hiszik, azért mert ők szültek, akkor ez garancia az unokára, jogot formálhatnak a gyermekük méhére/heréire..

Nehezen értik meg az ilyenek, hogy mert ő gyerekkel teljesedett ki, akkor más is, így a gyereke is majd.

3 lányunk van. Mindegyiknek 3gyéni saját döntése lesz szülnek e, mennyit szülnek, vagy nem szülnek. Akárhogy dönteken majd, támogatom őket. De a gyereket maguknak szülnek, és nem nekem unokát.

2022. júl. 11. 17:50
 3/18 anonim ***** válasza:
74%
Ha hetero akkor nagyobb az esély. Ennyi. Miért baj az, ha valaki szeretne unokát, és nem repked örömében, ha nem lesz?
2022. júl. 11. 17:53
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

Én valamily szinten megértem őket, minden emberben ott van az önzőség, ami miatt vágyik dolgokra, amivel nem is lenne baj, álmai lehetnek bárkinek, de ezek az álmok ne mások kárára legyenek.

Szóval számomra teljesen normális, ha valaki szembesül azzal hogy valamiből most kimarad, és az miatt szomorkodik, de csak addig míg el nem kezd öncélúan mások kárára kényszeríteni embereket, csak azért, hogy neki legyen jó.

2022. júl. 11. 17:56
 5/18 A kérdező kommentje:
3.Akkor baj ha erőlteti és nem akad le a témáról..erre akarod kilyukadni.
2022. júl. 11. 17:56
 6/18 anonim ***** válasza:
64%
OK. ez nem derült ki a kérdésedből
2022. júl. 11. 17:58
 7/18 anonim ***** válasza:
74%
Én is vágyom unokája,persze tudom nem.garqncia de mindig ott van a lehetőség. De meleg gyereknél ennek esélye sincs és persze fájna hogy nem lesz unokám,hisz mindenki elképzel valamit öreg korára,én pl azt hogy nagymama leszek. Nem erőltetném,de belül had erezzen azt az ember amit akar.
2022. júl. 11. 23:12
 8/18 anonim ***** válasza:
81%

Hogy esély sincs, az nem igaz. Amíg nem módosítottak törvényt, megoldották az örökbefogadást a meleg párok. Plusz azt az opciót sem lehet kizárni, hogy a gyerek, pont azért, mert ma Magyarországon jogfosztott, olyan országba költözik, ahol teljes jogú állampolgár lehet, és házasodhat, családot alapíthat.

Vagy egyszer majd itt lesz olyan kormány, aki nem lehetetleníti el őket, és ugyanezen jogok itt is adottak lesznek.

2022. júl. 12. 08:12
 9/18 anonim ***** válasza:
67%
Azért a hetero párok többségénél lesz gyerek, csak már nem feltétlen huszonévesen. De elég kevés olyan negyvenes embert ismerek, akinek egy sincs. A meleg pároknál meg ma itthon ez konkrétan lehetetlen. Szóval a valószínűség a nem mindegy. Joguk van ezt érezni. Erőltetni a gyereket persze nincs, akár meleg valaki, akár hetero.
2022. júl. 12. 12:47
 10/18 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem teljesen normális gondolat, hogy ha valakit elszomorít a tudat, hogy soha nem lesz vér szerinti unokája. Nálunk is ez a helyzet a családban, bár nem azonos nemű pár, hanem a gyerekvállalást akadályozó betegség miatt. Ez nem önzés önmagában (az öregkorára nem lesz senkije, az az, ha így kimondják, de ha egyszer van gyereke, akkor nem is értem az ilyet.) Valahol az élet természetes rendje az, hogy felnövünk, gyerekünk lesz, aztán nagyszülők leszünk. Egy egészséges hetero pár esetében még évekig ott van a remény, a lehetőség (sokszor még betegség esetén is reménykednek), egy azonos nemű pár esetében maximum örökbefogadással lehetne unoka. Már ahol engedélyeznek ilyesmit.
2022. júl. 13. 12:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!