Aki nagyon tucat nevet ad a gyerekének, azt nem zavarja?
Komolyan mondom, minden második gyerek Benett, Noel, Bence, Levente stb.
Ugyan ez igaz a lányokra is. Annyi szép név van, miért akarnak tucat nevet adni a gyereknek?
Szerintem ezt nem veszik figyelembe épp akkor :))
Pl a párom Bence, sokáig nem tetszett ez a név, de azóta úgy gondolom, ugyan ezt a nevet adnám a fiunknak. ( ezzel momdjuk ő nem ért egyet :D ) Szóval ha valakinek ez tetszik, akkor nem hiszem, hogy zavarja, egyeseket talán vonz is :D
Ha egy név annyira tetszik, hogy azt adjam a gyereknek, akkor pont leszarom, hogy mennyire gyakori vagy ritka, vagy hogy mit gondolnak mások.
Felnőtt ember vagyok, ha ezt a nevet adom, akkor valószínűleg meg tudok birkózni vele, hogy még sok gyereket hívnak így.
A fiam 2008-ban született, a Máté nevet kapta. Ebben az évben ez volt a második legnépszerűbb fiúnév. A KSH adatai szerint 2008-ban 99200 gyerek született, 1320 Máté van közöttük. Ez pontosan 1,3 %.
Szerinted mennyire zavarja őt, így 14 évesen, hogy kb. minden kilencvenedik 14 évesnek ez a neve? Megmondom: semennyire. Sem az óvodai csoportban, sem az általános iskolai évfolyamon nem volt Máté nevű társa. Sőt, már megvolt a középiskolai gólyatábor, és ott sem lesz az évfolyamon másik Máté (5 osztály 34 fővel szorozva)
Elégedett a nevével, nem tartja gyakorinak, nem akar kitűnni más, különleges névvel. Nem akar Ágoston, Pál, Renátó vagy Béla lenni, pedig mind lényegesen ritkább az ő korcsoportjában.
Én azt nem értem, hogy miért érdekelne Engem, hogy Mások hogyan nevezik el a gyereküket? Nem azért adok, vagy nem adok egy nevet, mert mások sokan adják vagy nem adják. Nyíltan megmondom, leszarom, hányadik a nemtudommilyen listán vagy melyik sztár gyerekének a neve.
Téged nem csak a lista, de mindenki más névválasztási taktikája is indokolatlanul nagyon érdekel. Miért? Ennyire nem akarsz szembesülni az inflációval meg a való élettel, amiben azt a gyereket felneveled, hogy már ezen kell fennakadni, hogy a szomszéd Mariska gyereke is Benett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!