Igen. A férjemet általános iskolában gyakran piszkálta, bántotta egy fiú, akinek az a neve, ami nekem egy abszolút kedvenc fiúnevem volt mindig is. A férjemre való tekintettel nem ez lett a fiunk neve. A férjem választott egy nevet, ami nekem nem annyira tetszett, de aztán megbarátkoztam vele, és most már imádom, hogy ez a fiunk neve. Az a bizonyos név még mindig tetszik, de ha lesz még fiunk, neki sem az lesz a neve. Ha lányunk születik, neki viszont az én kedvenc lánynevemet fogjuk adni, ami egyébként tetszik a férjemnek is.
2022. máj. 15. 13:14
2/15 anonim válasza:
Én. Abban a formában nem lehetett adni, ahogyan tetszik, az eredeti meg nem jó, úgyhogy így jártam.
Mondjuk a páromnak egyébként sem tetszett, plussz senki nem hitte volna el, hogy nem szerb a gyerek a neve hallatán...
2022. máj. 15. 13:18
3/15 anonim válasza:
Nekem lánynevem volt olyan amiről már 18 évesen fel akartam venni, aztán persze nem vettem, viszont mondtam ha lányom lesz azt adom.Lányom lett, viszont a családnévvel olyan eszméletlen randán hangzana, hogy nem adtuk neki.
2022. máj. 15. 13:29
4/15 anonim válasza:
Nekem is volt több kedvenc, vezetéknevemmel kompatibilisek lettek volna, de vagy nem lehetett becézni vagy túl retró név volt már.
2022. máj. 15. 13:41
5/15 anonim válasza:
Nem volt régóta kedvenc nevem. Kózösen találtunk egy mindkettőnknek tetszőt.
2022. máj. 15. 14:10
6/15 anonim válasza:
Talán nem egészen a kérdésre a válasz. Nekem a Boglárka volt a kedvenc nevem, kb mióta eszemet tudom (a játék babámat is így neveztem el 4 évesen). Felnőtt koromban is tetszett végig, úgy voltam vele, ha lányom lesz, majd tuti így hívják. Amikor várandós lettem, és kiderül, hogy kislány, valahogy egyáltalán nem tetszett ez a név. Nem illett a lányomhoz, vagy nem is tudom. Olyan idegen lett egyből. 3 lányom van, egyiknek sem lett ez a neve.
2022. máj. 15. 14:11
7/15 anonim válasza:
nálunk nagyon hasonló lett, egy betű eltérés van aközött ami az én kedvencem és amit adtunk végül.
2022. máj. 15. 14:19
8/15 anonim válasza:
Nálunk a lánynév volt az, ami nekem álom név volt. Ha lány lett volna, akkor azt is adtuk volna, mert a férjemnek is tetszett.
Neki fiú névből volt elképzelése. Nekem első sorban más név tetszett, de tudom, mennyire szerette volna, ha az ő nevét választjuk, így az is lesz. Félreértés ne essék, nekem is nagyon tetszik, csak nekem volt más favorit.
2022. máj. 15. 14:38
9/15 anonim válasza:
Én is lemondtam a kedvenc nevemről a férjem kedvéért. De jobban gondolva nem lehet tökéletes az a név, ami az apának nem tetszik, így el tudtam engedni a dolgot.
2022. máj. 15. 14:52
10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, jó tudni, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Egyébként a Simon név a kedvenc az én esetemben, de Dániel lesz a kisfiunk.
Szabad tudni, hogy nektek mi volt a kedvenc nevetek, és mit kapott helyette a babátok?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!