Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2,5-3 èves gyereket mivel...

2,5-3 èves gyereket mivel kötöd le otthon?

Figyelt kérdés
10 percet sincs el magàban a lànyom, nem tudom, mit csinalhatnànk itthon. Rajzolàs, bùjòcska, festès, olvasàs, stb
2022. júl. 8. 11:41
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
Már korábban megtanítottam, hogy el tudja foglalni magát egy ideig, ne nekem kelljen "lekötni", márcsak azért is, mert közösségben hátrányban lesz, ha erre képtelen
2022. júl. 8. 11:44
 2/4 anonim ***** válasza:
44%
Én nem szórakoztatom. Ha nyafog, hát nyafog, fel fogja magát találni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem játszom vele soha, de ha mindig "lekötöm" valamivel, az nem fog jóra vezetni.
2022. júl. 8. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az óvodában minden nap lesznek foglalkozások, illetve a szabadjáték keretében, ha egy gyermek nem kezd el játszani, az óvó néni segít neki megtalálni a megfelelő játéktevékenységet, adott esetben együttjátszik vele, amíg szükség van rá. Ezt óvónőként mondom!

2,5-3 éves gyermekek már kezdenek érdeklődni a szerepjátékok iránt. (Főzőcske, papás-mamás, boltos, stb.)

Lehet gyurmázni, festékkel nyomdázni, rajzolni, nyomtathatsz neki színezőt.

Vannak szuper mágneses játékok, öltöztetős játékok, vágható zöldségek/gyümölcsök. Válogathat színes kockákat/pomponokat/ kupakokat szín szerint.

Önthetsz ki különböző féle száraztésztákat egy tepsire amiket szétválogathat vagy kanállal, homokozó lapáttal átszedheti egy másik edénybe.

Vízzel is játszhattok: egy lavorba engedjetek vizet, ami lehet habos víz, vagy meg is színezheted ételfestékkel és különböző edényekkel játszhat, pl.: a szitán átfolyik a víz, a pohárban megáll a víz, stb.

2022. júl. 8. 14:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Olvasunk, legozunk, gyurmázik, elbabrál plédekkel, babákkal, a kiskonyhájával, plüssökkel, rajzol. Kimegyünk az udvarra, ott sarazik, fészekhintázik, fest, krétával rajzol, homokozik, cicázik.
2022. júl. 8. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!